Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 18 884
  • 306
  •   1
Отговори
# 285
Аз не мисля, че нещата се оправят само ако си положително настроен и "не го мислиш".
Със сигурност стресът оказва влияние, вдига кортизола и той пречи много на всичко, но има ли проблем - ниския кортизол не помага.
Наистина и годините са фактор и всичко останало.
Няма как да не го мислиш, когато правиш всичко възможно да се случва, а то не се..

# 286
  • Пловдив
Току-що получих хубава вест от приятелка, която е родила на 47 с асистирана репродукция. Дали не го е мислила? Не само се мисли, а се и действа.
Стратегията "няма да го мисля" се прилага или като сте млади и здрави (в този случай става сравнително бързо) или ако сте се отказали. Например певицата Роси Пейчева т до на 50 с естествено забременяване, но не го е търсила, понеже има две големи деца, или поне тя така казва. Но като пробвате 1-2 години, над 40 сте и не става - няма начин да не се мисли. И да не се чувства.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 19:57 от svetlana manoleva

# 287
Момичета, има ли някоя от вас, която е правила ин витро, след това е имала овулация в различни дни. Първият цикъл имах на 16 ден, после на 14, после на 12 и изведнъж днес на 6 ден от цикъла имам положителен тест и симптоми. На 2 ден бях на лекар и в левия яйчник имах 15 мм фоликул.

# 288
Arwen четох те и в другата тема, не знам кое толкова те очудва? Фоликулярната фаза на жените не е и няма нужда да е фиксирана всеки месец, лутеалната трябва да е.  Овулацията масово е в различни дни, особено с няр. С фоликул 15 мм на 2 ден естествено, че овулацията ще е на 6-7 ден. Аз също имах овулация точно на 6-7 ден миналия цикъл. Общо целия ми цикъл беше 20 дни - 7 ден ову плюс 13 дни лутеална фаза= дойде ми на 21ви ден и той се превърна в първи ден от новия цикъл. Този цикъл ову беше на 13 ден. Следващият ще бъде на др ден. И само да ти кажа, че ти след като си засичала овулация предните месеци само с тестове, без преглед, няма как да си сигурна дали изобщо си имала. Пик на лх може да има всеки месец и без реална овулация.

# 289
Благодаря ти за бързия отговор. Панира ме това, че съм след ин витро и да не би цялата химия да е объркала организма. Аз скоро не съм била без лекарства на самостоятелен цикъл и не знам какво да очаквам. Винаги пия я Дуфастон, я Регулон. Иска ми се да забременея естествено, но не знам колко е възможно с ранна овулация.

# 290
Инвитрото е било неуспешно ли? Смисъл не си направила никакви ембриони, но казваш че искаш да забременееш естествено? 🙄 Съжалявам, не знам  точно цялата ти история, но обикновено за да се стигне веднъж до инвитро значи естествено не се получават нещата. Иначе на практика се забременява и с толкова ранна овулация, но по-скоро шанса е доста нисък. Но пък вече казах, че един цикъл с ранна ову не значи нищо , тоест сега е ранна, другия път може да е нормална и тн. Аз като забременях успешно не беше ранна, но сега вече доста време и с ранна, и с нормална не става нищо. Тъй че не е основен критерии на кой ден точно ще бъде. Предполагам ти трябват няколко цикъла без препарати, за да видиш как реално седят нещата при теб. Но с няр са такива - цикъл с цикъл няма еднакъв.

# 291
Тези тестове за овулация наистина не знам доколко са точно, ако имаш проблеми с хормоните и повечето месеци си и на медикаменти. Най-добре е да се проследи дали е настъпила овулация на ехографски преглед. Аз за един месец имах положителни тестове за овулация на 9ти, 14ти, 16ти и 32ри ден от цикъла. Отидох на преглед на 38ми ден защото доста ми закъсняваше и имаше данни за премината овулация и две жълти тела. Наложи се да приемам медикамент да предизвикаме цикъл заради закъснението. Следващите месеци си идваше що годе навреме. Наистина е от месец за месец.
Момичета, има ли някоя от вас, която е правила ин витро, след това е имала овулация в различни дни. Първият цикъл имах на 16 ден, после на 14, после на 12 и изведнъж днес на 6 ден от цикъла имам положителен тест и симптоми. На 2 ден бях на лекар и в левия яйчник имах 15 мм фоликул.

# 292
Забременях 2023 естествено след малко време опити, но за жалост беше със Синдром на Даун и трябваше да се прекрати. После мина известно време, докато организмът се оправи. Ин витро беше с 4 яйцеклетки, оплодиха се всички, но само един ембрион на 3 ден и ми го върнаха. Не се хвана. Не сме по фонд заради ниското АмХ, не съм го изследвала от година, а и нямам търпение за 4 инсета. Лятото мъчихме с Летрозол и Кломифен, ама не стана. И решихме ин витро.

# 293
Вероятно качеството не е ок, пиеш ли добавки ? Хранителен режим? Мъжки фактор предполагам няма, щом не го спомена.  Пожелавам ти да стане естествено, но наистина най-добре проследяване при лекар за овулацията.

# 294
Вероятно качеството не е ок, пиеш ли добавки ? Хранителен режим? Мъжки фактор предполагам няма, щом не го спомена.  Пожелавам ти да стане естествено, но наистина най-добре проследяване при лекар за овулацията.
Пия по една шепа и високи дози, храня се здравословно.... Ходя на акупунктура. Малко ме съмнява ембриологията в болницата, в която бях. Сега обаче са сменени и се надявам нещата да се наредят. Не пия, не пуша.... Всичко спазвам изрядно и накрая нищо.

# 295
Може ли мнение , не знам дали е правилната тема. На 36г съм и правим опити за второ дете. 2025 имам едно ест забременяване, завършило с мисед в 8г.с. Миналия месец правих изследвания на 3ти ден от мц и фоликуметрия. Атралните бяха 5 в единия и 2 или 3 в другия яйчник. АМХ - 0.54 ng/ml. Този месец отидох на преглед при друг репродуктовен,който чаках няколко месеца да стартира работа. Обсъдихме всичко до момента, да направим някакъв план за действие и ме накара днес на 18ти ден от МЦ да пусна пак Амх но в лаб. Рамус . Резултата направо ме заби 0.146 ng/ml. Възможно ли е за 1 месец да е толкова спаднал и просто нз какво да мисля.
Мога да прикача и другите си изследвания от миналия месец на всички изследвани хормони.

# 296
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравей! Пускай АМХ в една и съща лаборатория задължително, защото варира.
Също така се смята, че трябва да се пуска на 2-3 ден и то, ВЪПРЕКИ че има разнородни мнения и източници и вероятно са ти казали, че няма значение.
При някои жени има.
Иначе тази бройка антрални фоликули отговаря повече на 0.5 до 0.6 така че за мен първия ти резултат е достоверния.

# 297
Здравей! Пускай АМХ в една и съща лаборатория задължително, защото варира.
Също така се смята, че трябва да се пуска на 2-3 ден и то, ВЪПРЕКИ че има разнородни мнения и източници и вероятно са ти казали, че няма значение.
При някои жени има.
Иначе тази бройка антрални фоликули отговаря повече на 0.5 до 0.6 така че за мен първия ти резултат е достоверния.
Края на 2024г беше 0.97, сега февруари 0.54. Знам,че трябва да са в една и съща и до 5ти ден на МЦ,но така поиска и го направих. Благодаря много за мнението 🍀

# 298
В Рамус никога повече! Изследвах преди 3 дни и ми излезе 0.007. Преди цикъл съм. Ще го изследвам пак на 3 ден на друго място. Кръвта се пренася, не се работи на място. Поне там, където бях аз.

# 299
Пренасянето на кръвта няма значение. По-скоро резултата зависи от деня на цикъла или конкретния цикъл. Амх варира, но горе долу в един диапазон. Например от 0,50 може да покаже някой цикъл 0,20,  а може да покаже и 0,80-0,90. Над 1 вече трудно би показало, може би след някакви процедури от рода на прп, екзозоми и т.н

Общи условия

Активация на акаунт