Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 18 884
  • 306
  •   1
Отговори
# 270
Увеличаване на яйчников резерв не е възможно. Можеш да взимаш добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките. Няма гаранция дали и доколко ще се повлияе обаче. Зависи от начина ти на живот и от възрастта.

# 271
  • Бургас
Iмам едно раждане преди 19години
А на колко години сте?

# 272
Както са казали - яйчниковия резерв не се увеличава, само намалява, а с него намалява и качеството на останалите яйцеклетки, което явно е проблема при вас след като се е стигнало до аборт. Може да приемате добавки с цел да повишите качеството, също хранителен режим, спорт, акупунктура… това е най-общо. Като има и други по-инвазивни методи като ПРП на яйчници, хормон на растежа, терапия с екзозоми (само в чужбина), но те са под лекарско предписание и контрол. И разбира се, да не пренебрегваме и мъжкия фактор

# 273
С подобно АМХ забременях два пъти за 11 месеца.
На ваше място бих отишла да проследим с фоликуметрия дали и кога ще има овулация.
Аврамово дърво съм пила, по препоръка на АГ лекар. Не чакайте, ако сте над 35-36-37 .

# 274
Амх сам по себе си няма отношение към забременяването. Фсх е висок в случая на жената, над 15 говори за кофти качество. Не че не се забременява и с висок фсх (изключения винаги има, аз самата забременях и родих с фсх 14) но генерално това е правилото. Да не говорим, че Лх също й е доста висок, а той буквално може да “пържи” яйцеклетките

# 275
  • Пловдив
Резервът за съжаление не се увеличава, той е зададен. Но амх не ви е никак лошо, аз не мога да стигна вашата стойност например. На колко сте години? С това амх даже можете и за фонд да кандидатствате.

# 276
Момичета, това е статия, която може да ви даде някаква надежда! https://www.gramofona.com/burgas-obshtestvo/ekskluzivno-54-godis … verska-katastrofa
А днес една позната ми разказа, че една година нямала цикъл и на 46 години отива на лекар понеже повръщала и се съмнява , че има заболяване на стомаха.Осем години са правили опити за дете и са се отказали.Била е бременна.Ражда здраво дете.Две години по- късно пак забременява естествено и сега има второ дете.Спрете да мислете и нещата ще се случат!Това е най- трудното, просто го приемете, за да успокоите мозъка! И спрете да изследвате AMH ,FSH и LH след 45, няма смисъл! Важно е колко яйцеклетки ще имате! Не си давайте парите напразно!

# 277
Кира, предлагам ви да си приложите на себе си съвета и да спрете да го мислите и да не си изследвате хормоните. Ама как въобще правите инвитро с тези разсъждения?!
Голямо лицемерие!

# 278
Кира, според мен вие сте спряла да мислите по принцип, не само по тая тема.

# 279
Кира, предлагам ви да си приложите на себе си съвета и да спрете да го мислите и да не си изследвате хормоните. Ама как въобще правите инвитро с тези разсъждения?!
Голямо лицемерие!
Всеки си прави извода сам за себе си! Да не очаквате, че след 43 да ви се дигне АМХ!? Няма такова нещо!Аз имах 8 ФСх , ЛХ 300 и пак нямах доминантен фоликул и обратно, когато бяха леко завишени имах няколко.А тази моя позната ми сподели, че след 45 почти никой не й прави инвитро, ако нямаш фоликули, а не какъв ти е резултата от хормоните!Това е!Да не мислите, че тя на 46 и две години след това е имала АМХ като на 25 годишна, няма такова нещо! Жената е забременяла естествено дори и на тази възраст, и то два пъти! Всичките инвитро процедури искам да кажа, че влошават психиката на една жена и съответно успеха, колкото са повече.Много са случаите, когато една жена се откаже или осинови , да забременее естествено!Да, аз след 43 не правя вече тези изследвания! И да ви кажа , така се чувствам по- спокойна и правя фоликули.

# 280
Споделената по-горе статия е толкова измислена, също като сайта, че няма на къде.
Относно възможности за забременяване след 42 г, ами не вярвам да са повече от 2-3% шанс. Иначе фоликули и аз правя, а ЛХ и ФСХ са ми 12 и 32 .. от години вече, но е ясно че яйцеклетките не са качествени. Вероятно и затова правя ЗФ почти всеки месец.
И аз спрях да си правя изследвания на женските хормони, защото обикновено стресирана отивам на преглед  (така и последния месец) исках да ми изпишат ХЗТ за менопауза, защото започнаха симптоми,и то се оказа че имам два фоликула и имах и овулация и изобщо не тръгна натам разговора.
За съжаление, аз осъзнавам невъзможността вече за себе си и ми звучи изсмукано от пръстите да търся подобни доказателства, че чудо може да се случи. Аз не правя инвитро опити, държа да споделя, със сигурност жените които правят, имат по-голям шанс, дори и над 42 години.
Иначе имам близка която забременя миналата година, от първи опит,естествено, на 40 години... беше с проблеми със щитовидната, за мен това беше чудо! Че и от първия опит, те вече имат по едно дете с партньора и решили да пробват, то взело че станало.
Имам и близка, която направи единствен опит с донорски материал (няма партньор), на 44 г и вече има бебе на 9 месеца! Така че е въпрос на шанс и възможности на организма!
За съжаление при някои пътя е предначертан...и ето аз съм на 42 и вече вървя към менопауза, за съжаление по-често се среща днес.

# 281
Аз като чуя дежурната реплика “Спрете да го мислите и нещата ще се случат” направо откачам🤣 Особено в моя случай където от години всеки месец се изследвам на първи-втори ден от цикъла да знам ще трябва ли да стягам багажа и до часове да тръгвам към летището, за да успея да започна стимулация. И дали ще успея да намеря лекар да ме прегледа от днес за днес да видя имам ли фоликули да не пътувам хиляди км напразно. Как по точно да не го мисля нямам представа…

# 282
Значи с първото дете се скъсвах да го мисля. Сексът беше по график, овулацията се следеше, тръбите се провериха, мъжа пусна спермограма 2 пъти… и детето стана. Сега над 2 години не се пазим, първоначално изобщо не го мислех - имах малко дете за гледане, и ми беше даже все тая дали ще стане. По едно време взех да следя овулацията, направих няколко консултации, с една дума почнах да го мисля, но пак не стана. Сега отново ми е все тая, не го мисля, ако стане добре, ако не стане пак добре. Така че какъв е извода в моя случай с мисленето? Ааа да, няма нищо общо с резултата. Стига сте вменявали вина на жените, че видиш ли, щото го мислят и за тва не става

# 283
Скрит текст:
Значи с първото дете се скъсвах да го мисля. Сексът беше по график, овулацията се следеше, тръбите се провериха, мъжа пусна спермограма 2 пъти… и детето стана. Сега над 2 години не се пазим, първоначално изобщо не го мислех - имах малко дете за гледане, и ми беше даже все тая дали ще стане. По едно време взех да следя овулацията, направих няколко консултации, с една дума почнах да го мисля, но пак не стана. Сега отново ми е все тая, не го мисля, ако стане добре, ако не стане пак добре. Така че какъв е извода в моя случай с мисленето? Ааа да, няма нищо общо с резултата. Стига сте вменявали вина на жените, че видиш ли, щото го мислят и за тва не става
Горе-долу и при нас е същото...все тая 😁 най-съжалявам, че имах проблеми със съня и бях спряла виното, а след чаша вино така хубаво се наспивам...Поправих тази грешка, де. Гледам си живота, пък каквото ще става, ще става.

# 284
И аз когато бях на 26г не го мислих и то стана от първият път. Наложи се секцио. След 3 години не го мислих, просто един ден решихме и стана пак от първият път, бях на 31г. Сега съм вече на 39г, след 2 секциота, дефект от второто секцио, и АМХ 0.3. Ми мислих го много, 6 месеца изследвания всеки месец, доктори, инсеминация и трябваше ин витро и се отказах. От тогава не го мисля хич, ми не е станало… С дефект от секцио, АМХ 0.3, 39 г, и да го мисля и да не го мисля, все тая. Ако бях пробвала ин витро можеше да стане, знам ли. Ама реших да не го мисля…:) Така че това са глупости, има ли проблем човек, трябва да се опита да го разреши , а не да чака да стане чудо

Общи условия

Активация на акаунт