Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Вмъквам се в темата ви само да предложа някои неща, които ми останаха неизползвани от моето раждане, на символични цени:

Цикатридина спрей, неотварян
Профенид свещички, неотваряни
Водоустойчиви постоперативни превръзки 5бр 10х25 и 2 бр 10х20
Дишащи постоперативни превръзки 10х20 4бр
Утрогестан 100мг, отворен, 17 капсули
Индометацин свещички 20бр

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 10:29 от Аничка Баничка

# 241
  • Пловдив
Подариха ми силиконови протектори за зърна. Предната бременност също не съм взимала.

Днес вече стигнах до офталмолога, сега сигурно пак ще чакам в колата час и половина-два да съм годна за шофиране.

# 242
Включвам се ни в клин ни в ръкав с нещо, което ще взема аз за родилното. Това е ножичка за нокти/нокторезачка. Дъщеря ми за няколко дни в болницата се надра ужасно. Слагаха й ръкавички, но те се свличаха, затова ако не забравя този път ще си взема ножичка. Мисля че би било полезна вещ на някои от вас.

# 243
А то изобщо какво друго да носим за бебето? Там, където аз съм избрала, пише само памперси и мокри кърпички, предполагма ги повиват с някакви служебни неща? Аз ако му нося дрешка, пеленка или антистрес пелена, ще ми дадат ли да го преоблека, дори и само за през деня?

Свещичките профенид кога се използват преди или след раждането?

# 244
За Майчин дом е същото - пакет памперси, мокри кърпи и тоалет за изписване. Аз дори се чудя дали трябва шише и биберона да взема, но ще попитам .
NI_CI не се ли чака с рязането на ноктите?

# 245
Момичета, усещате ли вече тежест, тромавост, бърза умора. Вече началото на 8ми месец, започвам да усещам как се изморявам по-бързо, въпреки, че съм сигурна, че и жегите допринасят много. До преди седмица две си бях смея да кажа доста активна. В последно време обаче, все чо-късно и трудно заспивам и все така като да си полегна. За щастие все още не ми се подуват краката, ръцето, лицето, но определено губя инерция, пък смятам има още време и не ми се искаше от сега. Бебето е адски активно. Голямо ритане, местене 😀  Иска ми се да си вдъхнем кураж, много мина, малко остана. Забравила съм тегавинага на последните месеци, но всичко е за хубаво. Споделете вие как се чувствате и как се справяте с неразположенията.

# 246
На мен ми е много тежко , а съм едва 31 седмица.При над жегите са от порядъка на 40 градуса всеки ден и едвам дишам.
Също се изморявам много покрай децата , когато не са на градина, ставам по 200 пъти за какво ли не.
Вечер ставам по 3-4 пъти и много трудно, схващат ми се краката по време на сън и сутрин при окончателното ставане ми тежи всичко докато се раздвижа хубаво.Измрънках си.😂
Утре съм на консултация и нямам търпение да видят шийката , както и дали наддава добре бебето с тази остаряваща плацента.
Успокоявам се , че трябва да издържа поне още 5 седмици и вече ще дишам спокойно.🙏

# 247
На мен също ми е доста по-тежко, отколкото преди 2 седмици, а още съм в 33г.с. Жегите са непоносими и при нас 35-40 градуса, а нямаме и климатик.. заспивам с 300 зора и на отворени прозорци. Радвам се поне, че свършихме с ремонта и чистенето вкъщи, след няколко седмици ще пусна перални отново с кувертюри, пердета и завеси още веднъж да се освежат. Не си представям ако ми предстоеше цялото основно чистене сега те първа едвам дишам, но гледам да не се залежавам много от сега и поне вкъщи си готвя и чистя дневните неща, а надвечер излизам навън за 1,2 часа, обаче едвам се прибирам и изкачвам стръмната улица за у нас на почивки 🤦🏻♀😂

# 248
И при нас реши да се стопли времето, тази седмица до 30 градуса се очаква да стигнем. От днес вече съм в нещо равносилно на 45дневния болничен, и започвам да действам по подреждане и чистене вкъщи, като обаче планирам да си съобразявам излизания с времето навън. На 30 градуса само до градината и обратно ще бъде. Времето ми тежи обаче през нощта, къщата се нагрява доста и вечер си е доста топло в стаята. Снощи отворено навсякъде пак не можах да сваля под 23 градуса през нощта. Като съм права ми натежава сякаш корема и имам нужда да посядам честичко. Като съм седнала пък последните няколко дни имам чувството че корема ми опира отвсякъде.
Спомням си с първата бременност, че последните седмици най-бавно ми минаваха, а преносването колко ми се увидя, не е истина направо.

# 249
При нас е хладно , беше станало 29 и радостно облякох рокля и на другия ден пак захладня, в апартамента  ходя с дълъг ръкав, дълъг клин ....дори и навън да е жега в нас хладина, близо сме до една горичка Simple Smile
Що се отнася до тежината снощи изобщо не спах днес ми е много зле, вече като почиствам спирам да си почивам готвенето ми е мъка , а като седна корема ми опира навсякъде, легнала пък бебето рита и никак не ми е удобно, корема ме дърпа на една страна...... Така че идея нямам как ще се кара до края  и аз съм забравила какво беше първия път.

# 250
Аз нещо я загазих , ей така от нищото вдигнах температура -37,7 .Пих сега парацетамол , ама е странно , нито ме боли гърло .. нищо.
Освен нещо от климатиците да съм настинала.

# 251
Симбо, някои бебета се раждат с по-дълги нокти. Не мисля, че е рано за рязане на нокти. Като се прибрахме веднага ги изрязах.

Свещички Профенид са след раждането. Даваха в родилното, много добре действаха!

На мен последните дни ми е доста тегаво. Направо не знам как ще изкарам до края. Ставам по 3-4 пъти на нощ поне, трудно заспивам…после през деня се занимавам с детето. Малкият не знам как е застанал и какво прави, обаче го усещам много ниско долу, пишкам през 3 минути по 3 капки в някои моменти.  Помрънках си, не ми стана по-леко 😆!
За протокола 34та седмица, много мина, малко остана Simple Smile Напоследък се притеснявам и за раждането 😬!

# 252
Аз както досега си бях напълно дзен, последните дни минах в другата  крайност - започнах много да се притеснявам и обмислям кое, как, защо. Напуснаха ме и спокойствието и нощния сън. Не стига това, ами и име на детето не можем да измислим - сведохме списъка до 10 бр. приемливи и за двама ни, но нито едно не е фаворит. А като си помисля колко странно ми беше преди да чета темите за избор на име... И как не ме напуска усещането, че все нещо не е готово, все нещо не е направено!

# 253
И на мен вече почва доста да ми тежи и да се изморявам още по-бързо. Едвам изкачвам стълбите до 3тия етаж, с почивки. Спането продължава да е мъка, въпреки че вече спя сама на спалнята, от всяка страна по една възглавница, така че да не си я местя като се въртя 😅 Въртенето ми е трудно и неприятно, имам чувстото, че се събуждам на всяко въртене. Проклинам жегата, през деня почти не излизам. Определено вече разбирам съжалението от познати и приятелки,  които са минали през бременност…явно няма по-неподходящо време да си в 8 месец 😂

Бебето си седи седалищно, на мен почва да ми омръзва да правя упражнения защото не виждам никакъв ефект…Мисълта за секцио продължава да ме сдухва, не знам как ще се сприятеля, наистина виждам само негативи и дебнещи проблеми 😭

# 254
За ножичката за нокти не зная, но си я записах за багажа, защото с баткото още като с е прибрах исках да ги режа. Мъжът ми не даваше, притесняваше се да не го порежа, че са едни малки пръстчета новородените. Дори се скриваше и не гледаше, а не е никак страхлив. И още само аз му ги режа, той не можел 🤪
И в моята болница почти нищо не се изсиква и си спомням първия път само където ги носих тези багажи, освен хавлиите и в последния ден гримовете май друго не бях ползвала. Тогава си казах повече такива багажи не, защото е трудно със секцио да се прегъваш и ровиш в куфар, но сега пак ще взимам неща 😅 Не съм си затвърдила урока от първото раждане.
Само за ГД се чудя какво ще правя там с яденето, като за кърмачките храната е богата на въглехидрати. Няма и какво толкова да си взема в багажа и да ми е режимно. Ще раждам в друг град и няма да ми е удобно да карам приятели да ми носят храна. Все пак поръчката на храна от ресторант или да помоля приятели пак ще са ми опция. Самата диета трябва да я спазвам още поне месец след раждането. Моите приятелки, които попитах повечето не са спазвали и на обременяването 3 М след раждане не е имало проблем, ще гледам и аз в движение какво ще правя.
Другото, което исках да ви попитам е, някоя носи ли компресиращи чорапи за разширени вени? Че и това имам в добавка тази бременност. Лекарят ми кза и тях да ги нося до месец след раждането и после може склеротерапия да с е направи като се спре с кърменето. Каза и че на самото секцио трябва да съм с тези чорапи, мен доста неудобно ми се видя като знам как протича операцията, попитах АГ и той каза ако искаш ще ги махнеш ще те увием в стягащ бинт. Ама пък какво ли е това, беше още в ранен месец и не се заинтересувах. Ще питам и АГ като наближи датата, но и ако някоя от вас знае. Много ми е тегаво с тези чорапи, вече обуване, събуване, в жегата да не разказвам как с е чувствам. И защото сега лежа вкъщи съм на климатика няколко дни не съм ги слагала е преродих се 😅 Дадох си 3 дни почивка от тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт