Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 918
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
А каза ли защо не наддава? Обикновенно при спиране на растежа има някакъв проблем в изхранването му и често предпочитат при такъв проблем да ги вадят бебетата. Моето в 31+4 беше 1840 по формулата

Единственото,което ми каза е да ям месо и яйца.

# 226
Еlif9685, на мен досега не са ми казвали нищо притеснително, но за мое успокоение ходих паралелно на две ФМ при доц. Чавеева. В моя случай мисля, че д-р Вецев не прави късна ФМ, защото някъде видях в рамка сертификат за 1 и 2 ФМ, та той дори не ми каза нищо повече след тази в 20 гс. Чавеева ме извика и още веднъж за през юли, макар че всичко върви добре. Не знам дали си в София, но ако имаш възможност, обади се за извънреден час в Щерев и като чуят, че има проблем, може да те вместят в графика и, поне съм чувала за такива случаи. Специалист на такова ниво дава невероятно усещане за спокойствие, без да омаловажавам други доктори. Дано няма нищо притеснително! Носи си старите амбулаторни листове и резултти от ФМ.

# 227
Е как така е малко? Нашето бебе го мериха 1,400 кг в 29 г.с. Сега влязох точно в 31.

# 228
В 30+6 моите бяха по 1500, и пак ми се струва, че забавиха растеж, в сравнение с едноплодните в същата седмица, и не само. Та въпросът тук е защо така е казал докторът на Еlif, дали в сравнение с предишни мерки в по-ранни седмици, дали само като общ ориентир - не знаем.

# 229
Има и друг вариант - преди няколко седмици бях в рамките на два дни при тази, която ми дава болничен, и лекарката, при която ще раждам. Измериха съвсем различни мерки (най-съществено се различаваше бедрото) и съответно по формулата бебето излезе с над 200 грама разлика. Аз естествено приех това, което ми казва феталния морфолог...но наистина, Елиф, искай второ мнение, защото това изказване, хвърлено просто така в пространството, е смущаващо

# 230
Здравейте днеска бях на ФМ и доктора ме стресна доста. Малкия не наддавал,както трябва 1.229 е,било недохранено вашите бебета колко кг са? 30+4г.с. съм.

В тази седмица не съм ходила на преглед, но ходих в 32+0 и ми казаха, че бебето е 1700 грама, което отговаряло на 31+0, тоест 1 седмица по-малко.
Според апа, който ползвам, в 30 гс нормата е около 1500 грама, а 1200 грама е средно за 28 гс. На предишни прегледи как е вървяло бебето? Кръвотокът ти как е? Храниш ли се разнообразно, с достатъчно белтъчини всеки ден?

Моят на предишни прегледи винаги е вървял по-едър, не разбирам как така вече изостава - уж и заради позицията било възможно да не може да се измери точно (седалищно е). Следващия ми преглед ще бъде в 34+0, ако пак го измери по-малко, ще направя трета ФМ. Бях решила да не ходя повече на ФМ, но имам чувството, че моят АГ не ми обръща необходимото внимание, много е натоварен, винаги прегледите са на тагъдък и не успявам да си задам всички въпроси. На ФМ ми обръщат доста повече внимание (за което си плащам стабилно), плюс че апаратурата в МЦ Марковс е много по-добра.

Освен това искам да огледат хубаво дали се вижда причина бебето да не се завърта и да продължава да си седи седалищно…

# 231
Еlif9685, на мен досега не са ми казвали нищо притеснително, но за мое успокоение ходих паралелно на две ФМ при доц. Чавеева. В моя случай мисля, че д-р Вецев не прави късна ФМ, защото някъде видях в рамка сертификат за 1 и 2 ФМ, та той дори не ми каза нищо повече след тази в 20 гс. Чавеева ме извика и още веднъж за през юли, макар че всичко върви добре. Не знам дали си в София, но ако имаш възможност, обади се за извънреден час в Щерев и като чуят, че има проблем, може да те вместят в графика и, поне съм чувала за такива случаи. Специалист на такова ниво дава невероятно усещане за спокойствие, без да омаловажавам други доктори. Дано няма нищо притеснително! Носи си старите амбулаторни листове и резултти от ФМ.

От Бургас съм.

# 232
  • София
Аз бях в петък 30та седмица 1650 грама
,но върви едро.
Задължително отиди на още един преглед,може да са объркали с измерванията .

# 233
Момичета, колко трябва да са хемоглобинът и желязото за едно спокойно раждане? Моят Х последния път беше 123, а желязото 16.8, феритинът 12.26, при д. граница 13. Пих си после предписаното желязо още 10ина дни и докторът каза да го спирам. Разбирам, че Х е добре, но едва пристъпва долната граница, не е ли по-добре да е още по-висок, а и предвид, че феритинът е нисък, а има още месец и нещо до термин. Аз си слушам доктора, но все пак си мисля да си вземам по малко желязо от спрейче, което имам наполовина на Better you червеното, то е едва 5 мг дн. доза. На вас колко хемоглобин ви искат?

# 234
При мен, за планирано секцио по мед. причини ми искат хемоглобин над 125. Толкова ми беше при последните изследвания, но АГ каза, че ще пада и ще пия по две таблетки сорбифер на ден, до деня на секциото.

Момичета, колко трябва да са хемоглобинът и желязото за едно спокойно раждане? Моят Х последния път беше 123, а желязото 16.8, феритинът 12.26, при д. граница 13. Пих си после предписаното желязо още 10ина дни и докторът каза да го спирам. Разбирам, че Х е добре, но едва пристъпва долната граница, не е ли по-добре да е още по-висок, а и предвид, че феритинът е нисък, а има още месец и нещо до термин. Аз си слушам доктора, но все пак си мисля да си вземам по малко желязо от спрейче, което имам наполовина на Better you червеното, то е едва 5 мг дн. доза. На вас колко хемоглобин ви искат?

# 235
Значи на мен никога няма да ми направят секцио Simple Smile на мен небременна ми е около 120, най-ниската измерена ми е 107. Ще пия до последно желязо и билкова кръв

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 11:14 от Amelin

# 236
Моят хемоглобин в момента е 99 и започвам да пия Сорбифер 2х1, Тотема 1х1, Липоферилак 2х1. Доста е нисък, но няма какво да се учудвам, защото не ям никакво месо от както съм бременна имам непоносимост само като подуша месо, а какво остава да ям. За сметка на това ям много листни зеленчуци най - вече спанак, правех си сок от червено цвекло и лимон, но нищо не помогна при мен и постоянно си спадаше и стигнах до 99 и се изморявам доста бързо.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 08:44 от Mom to be

# 237
При мен пък се оказа ,че не усвоявам желязото… Хемоглобинът ми не е мръднал след 2 месеца прием на сорбифер. Супер много се разочаровах ….
Желязото ми е в норма ,но в най-ниската стойност. Хемоглобина е 111 .

# 238
Може би, ако е друг тип желязо? Спрей за бузите, липозомно на Хит. Аз сега пих сидерал, който си има и малка доза вит Ц в самата капсула, да не се чудя как да го набавям...

В И за мама има намаление на хигиенните неща  за родилки на Canpol. Снощи поръчах за 65 лв. Изобщо нищо под 65 лв. не съм поръчвала скоро Simple Smile, ама накупих, по-добре да имам отколкото да нямам под ръка, а и за.честа смяна в тези жеги...

Гел компреси и силиконови протектори за зърна взехте ли си? Аз не намирам мн широк избор от марки и сигурно ще поръчам на Лансинох.

# 239
С първата бременност не са ми трябвали протектори за зърна и гел компреси също не взех. За в болницата си взех една много малка хавлийка(по-малка от за лице) и си я мокрих следена или с топла вода според препоръките на Хедра. Вкъщи пък съм ползвала лед в една торбичка и увит в хавлия. Компреси да съм правила първата седмица до две, докато си слезе кърмата, докато се регулира малко. Помпата ми не е от скъпите на Кангару е и тя имаше някаква функция за стимулиране доколкото помня, трябва да я изкарам и разгледам пак.
Снощи и аз поръчах едни от последните неща в списъците ми като 3 шишета, да си имам готови купени, хавлийки за след къпане, козметиката на бебето, гребенче и четка, памперси  и на мен последна опаковка Био Ойл. Последните няколко неща ги поръчах от Нотино, учудих с е колко е евтино олиото против стрии там, до сега съм давала почти двойно парички за него, имаха и промо кодове няколко под различните продукти и допълнително ми намали с единия по-голяма сума. Така, че ако на някоя предстоят подобни покупки може да погледне и там.

Общи условия

Активация на акаунт