Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 961
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • гр. София
Мама2288, а интересна ли е тази близнашка тема? Никога не съм я отваряла, едва смогвам тук да следя. Но уж вече поприключих с повечето задачки и ще гледам повече да си почивам до края на бременността, та може да я погледна.

И на мен коремът ми върви само напред, а уж с момичета се разливал настрани, което май щеше да е по-добре за мен, защото сега като е само напред, имам чувството, че пъпът ми ще се пръсне всеки момент. А още по-гадното е, че именно около пъпа ми излязоха и първите стрии преди няколко дни. С първата бременност нямах нито една и се надявах, че и сега ще ми се разминат, въпреки че бебетата са 2, но явно коремът ми е твърде голям за това, което кожата ми може да понесе. Кофти, ноо да сме живи и здрави, както се казва. Ще търся вариант за премахване с лазер след време.

Иначе днес вече съм 34 пълни гс и ми е една идея по-спокойно. В приложението ми пише, че повечето бебета, родени в тази седмица, могат да дишат самостоятелно и това ми дава доза надежда, че може да им се разминат кувьозите. А и от не един доктор съм чувала, че близнаци, родени в 34 гс, се адаптирали по-добре в сравнение с бебета от едноплодна бременност, родени в същата седмица.
Марбела, твоите в 35 гс ли бяха родени? И не са били в кувьози нито ден, нали?
Знам, че всичко е индивидуално, но все пак.

# 211
Да , в 35+2 .Но имах правена кортикостероидна терапия в 34-та.
Изплакаха си , не бяха нито в кувиози , нито термо легла.
Само антибиотик им вливаха , заради моя инфекция.
34-та си е прекрасна седмица , мисля , че твоите ще си издържат до 36-37 , щом нямаш оплаквания.
Аз тогава бях с родилни контракции и на системи.

# 212
Me, Myself & I, ние сме доста напреднали вече, та не знам дали ще ти е интресна близнашката тема. Аз вече не помня как влязох там. То нали като отговориш някъде и вече ти излизат уведомления. Така стана, че я следя. Пишат нови момичета и такива на различна фаза, а също и вече (по-отдавна) родили. Ако имаш въпроси за на сетне с близнаци, там е мястото.

Да, и моя пъп върви една идея преди корема ми, моят е така по рождение, но след първото раждане се поприбра. Моите юнаци натискат точно там, измежсу другите места. Усеща се много директно. Аз имам поражения само от първата бременност. Сега може да ми се опне корема повече, ще видим. Любопитното е, че както на корема, така и на гърдите, няколко годинки след второто раждане, кожата се съвзе и щетите си личаха минимално, та не се притеснявам хич.

Да доложа, в 30+6 при Чавеева степен на зрялост на плацентитв пишеше 0, шийката беше около 3,6. Не знам дали това значи, че мога да откарам много дълго. Аз възприемам нещата като много променливи и мобилни, та си чакам с голям трепет всеки следващ преглвд.

# 213
Аз от моите близнаци си имам пъпна херния , точно от преразтягането.И моя корем беше само напред.Сега с това бебе ще я довърша и съм решила после да я оперирам.

# 214
Здравейте, купих мокри кърпички на бебо с лайка, обаче не виждам да пише дали са за новородено и няма 0+ да пише на тях стават ли за новородено?
И взех прах на тео бебе и омекотител обаче ми миришат на химия , не ми харесват, препоръчайте ми някакъв прах и омекотител?

# 215
Здравейте, купих мокри кърпички на бебо с лайка, обаче не виждам да пише дали са за новородено и няма 0+ да пише на тях стават ли за новородено?
И взех прах на тео бебе и омекотител обаче ми миришат на химия , не ми харесват, препоръчайте ми някакъв прах и омекотител?

За кърпички - има Water wipes, прах за пране - Амалина: аз взех с аромат лавандула (за цветно и бяло) - тъкмо ароматът е противокомарен и цитронела (само за бяло пране). Омекотител също имат. Наскоро мисля че гледах и друга марка биологичен прах. Ако я мярна пак, ще споделя.

# 216
Кърпичките на Бебо с вода са бели на цвят по спомени. С вода имат и на Памперс, аз ще вземам от тях защото са по-мокри в началото ми харесваха повече за ползване. Мисля към 3-4 месец на бебето смених вече с Бочко, бебо и др.
Прах за пране в началото с баткото взехме на Сано Максима лилавия с едно бебче отдолу и след това до момента си пера със синия Тео бебе(мирише приятно). Сега пак взехме лилавия Сано от сега да перем нашите дрехи, за да може всичко да е с един прах. Иначе лилавият и зеленият Тео бебе не ми миришат добре, ама аз съм претенциозна за ароматите много.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 13:43 от Мама Лиса

# 217
  • гр. София
Мама2288, Марбела, благодаря и на двете за отговорите! Hug
Да, реално нямам оплаквания освен самата тежест, разбира се, и вече трудното придвижване. Но стягания почти нямам, на тоновете също не излязоха контракции и засега всичко е спокойно.
Но си имам едно наум, че нещата могат да се развият много бързо. Със сина ми например както си бях на преглед един ден в 36+5 и нямаше индикации за скорошно раждане, така на следващия ден в 36+6 ми изтекоха водите и айде.

Frisu, ползвала съм ги тези с баткото, но вече е бил на някакви месеци, може би след 6м. За съвсем новородено най-добре търси кърпички с 99% или повече вода.
С Тео Бебе нямам опит аз, ползвам Фрош с баткото и съм доволна.

# 218
А ползвали ли сте Бочко за пране? Аз сега изпрах първите дрешки с него и съм доволна!🥰

# 219
Аз заложих на Бебо с вода (чисто белия пакет). Колебаех се между тях и Bebelan Silver Water. Ще взема само 10 пакета да видим как ще е положението.
Днес пристигна гнездото от Jukki, поръчах го миналия четвъртък. Всичко е ,както и на снимките, доволни сме Blush

# 220
  • София
И ние имаме гнездо от Jukki, наистина е хубаво. Днес си взехме и количката.
Мокри кърпи ще взема на памперс, като ще ги ползваме само навън.

# 221
Здравейте днеска бях на ФМ и доктора ме стресна доста. Малкия не наддавал,както трябва 1.229 е,било недохранено вашите бебета колко кг са? 30+4г.с. съм.

# 222
А каза ли защо не наддава? Обикновенно при спиране на растежа има някакъв проблем в изхранването му и често предпочитат при такъв проблем да ги вадят бебетата. Моето в 31+4 беше 1840 по формулата

# 223
Здравейте днеска бях на ФМ и доктора ме стресна доста. Малкия не наддавал,както трябва 1.229 е,било недохранено вашите бебета колко кг са? 30+4г.с. съм.

Второ мнение евентуално? Ако са такива съмненията, трябва да се предприеме нещо, не просто да мине прегледа и да те пуснат да си ходиш в къщи...

# 224
Съгласна съм с Мама. Звънни на следящия/израждащия да кажат как да процедираш и също бих потърсила второ мнение, дано просто да не е измерил нещо правилно,но като цяло не е ок да ти каже такова нещо и да те пусне така да си ходиш. На мен ми казаха,че ще го следят по-често( в 32-ра беше 1780), ако нещо не им хареса ще се наложи да го извадят по-рано. Извикаха ме пак след няколко седмици на фетална, отделно и през следящия и израждащия минах за консултация.

Общи условия

Активация на акаунт