Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 861
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Gerka99, по неподходящо време е да си през юли в 9ти месец. 🤣
Истината е че тази годината юни е доста горещ, направо не ме се мисли какво ще е през юли.
Аз подредих дрешки, пелени, чаршафчета. Шишета не съм купила все още, общо взето се чудя дали да купувам. Мисля да взема едно и да видим как ще тръгнат нещата.

# 256
  • Пловдив
33г.с. съм сега, предната седмица детето беше настинало, та си миткахме по гребната - 40°, в най-големия пек, обикалянето още не ме мори. Вкъщи живея почти изцяло на климатик. Корема ми е по-голям, отколкото когато ходих да раждам първото, с кг иначе се движа по същия начин. Предпоследната седмица ми е на работа. Това бебе е свръх активно, първото ако се преместеше беше добре, това на интервали не се спира.
Аз се радвам, че ще раждам в жегата, надявам се на хубава есен и отново да си скитам по цял ден като с баткото.
И аз режа нокти, но с ножичка. Всички ми се чудят как малкия не реве и не бяга от рязането на нокти, ами той беше на часове, като му ги отрязах, след това винаги е бил буден, когато съм извършвала тази дейност, зе него е най-нормалното нещо.
След раждането по някое време, ще посетя съдов хирург за вените, към момента нямам проблеми с тях, но профилактично ходих след първата бременност, мисля и сега така да направя.
Иска ми се и на антицелулитни масажи да ходя с вендузи, но доколкото се познавам, ще си купя вендуза и ще си правя сама, както преди години.

# 257
  • София
И аз съм в 34+ и имам чувството, че с всеки ден ставам все по-високогабаритна Joy Нямам търпение да минат още две седмици и ще приканвам бебето да излиза Sweat Smile Следящият ми каза, че можело да пренося до 8-ми август, а на мен не ми се и мисли за цял юли в 9-ти месец Disappointed Relieved Това е заради по-късната ми овулация, иначе бебето върви напред и според лекарката на ФМ ще съм бременна до към 20-ти юли (а дано).
Иначе съвсем не съм приключила с покупките и тепърва ще пера и гладя дрешки, пелени, чаршафчета и т.н. Мисля си, че има време, а раждането ми се вижда съвсем скоро.
Иначе аз нося компресиращи чорапи, но само на единия крак, защото е контузван още в ученическите години и все ми прави проблем при претоварване и горещини и без да съм бременна. Много ми помага, но гледам да го слагам преди да се подуе кракът, защото на подут крак трудно се слага и боли от стискането докато спадне подуването.

# 258
И аз режа ноктите в будно състояние и винаги съм й обяснявала какво правим. Детето си знае и никога не е било проблем, освен в единични моменти когато й се играе.

Аз съм купила дрехи за изписване, дрешки за след това 56ти размер. Бархетни и муселинови пелени имаме от каката. Чаршафчета за количката и леглото, залъгалки 2бр.
Памперси 1чка от DM, мокри кърпи пак от там, козметика и шампоан имам. Къпя дъщеря ми с HIPP и я мажа с мустела https://galen.bg/mustela-organik-hidratirasht-krem-150ml.

За болницата ще взема линимента за Мустела за почистване

Не се сещам да ми трябва нищо друго, освен капки за колики. Но и не искам да купувам на този етап, да не предизвикам събитията 🤣, а и да видим как ще са нещата.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 22:51 от NI_CI

# 259
Добре ми казваш за ноктите, на мен ми е първа бременност и повечето неща ги уча в движение, както се казва Hug
Аз все още ставам по веднъж до тоалетна през нощта, нямам проблем със съня. При мен бебето също е доста, доста активно. Сега започват и да се усещат все по-силно ритничетата Heart
Относно подуването - ако ходя в жегата ми се подуват ходилата (както писах по-рано), но вече и прасците ,не е приятно ,но и това ще мине Hug

# 260
Момичета, усещате ли вече тежест, тромавост, бърза умора. Вече началото на 8ми месец, започвам да усещам как се изморявам по-бързо, въпреки, че съм сигурна, че и жегите допринасят много. До преди седмица две си бях смея да кажа доста активна. В последно време обаче, все чо-късно и трудно заспивам и все така като да си полегна. За щастие все още не ми се подуват краката, ръцето, лицето, но определено губя инерция, пък смятам има още време и не ми се искаше от сега. Бебето е адски активно. Голямо ритане, местене 😀  Иска ми се да си вдъхнем кураж, много мина, малко остана. Забравила съм тегавинага на последните месеци, но всичко е за хубаво. Споделете вие как се чувствате и как се справяте с неразположенията.

Аз... Като че е лавинообразно вече... Излизам извън строя

# 261
  • София
С първите две не съм се подувала, но сега ръцете и краката ми се подуват, в 33+1 съм. Много ме мъчи да съм седнала, избягвам и се чудя къде да си вдигна краката. Коремът ми е доста голям, може би колкото с първото точно около раждането. Изобщо нямам възможност  да си лежа и да си почивам, нито мога да оставя децата на някой за няколко дни. Така че ще съм много активна до последно. Не мисля, че ще родя много дни преди термин, който е 11.08., по-скоро съм подготвена, че ще си изкараме докрай.
Ножичката за нокти е много полезна за багажа в болницата.Синът ми си беше одраскал лицето до кръв и баща му донесе ножичка на 2рия ден, та му изрязахме ноктите.
За бягажа за бебето - споделям опит от  Майчин дом София. Там ги къпят и преобличат, не позволяват с наши дрехи, освен за изписването. Дават шишета, така че няма нужда. Като бях там 2022г. и мостри козметика имаше, но аз ще взема кремче против подсичане. Ще взема и еднократни подложки за смяна на памперси, защото бебенцата са с мама през почти цялото време, взимат ги за сумарно 3-4 часа през деня, през нощта са при мама.
За вашия багаж - пригответе си сладки неща и вода в багажа. Не се знае кога ще могат да ви донесат. Една акушерка ми беше наредила първият ден само да лежа и да ям сладко Blush не лежах цял ден, около14:00-15:00ч. взех дъщеря си при мен, но преди това си полежах стабилно.

# 262
Момичета и аз от една-две седмици съм много зле със спането, заспивам в 2-3 и в 6-7, най-късно 8 съм будна. Не мога да кажа, че ми тежи или ми е супер неудобно, просто както се казва “сън не ме хваща”. Да не говорим че почна ли да се въртя, ме обземат мисли за раждането и ме завладява паниката 🤣

# 263
Новите бебешки дрешки, който са неизползвани колко време ви е програмата за пране ? Имам програма за памук , но тя е 2 часа струва ми се много.

# 264
  • Пловдив
Аз пера всичко на Еко, което на 40°, при средна замърсеност е малко над 2 часа.
Не използвам кратки програми, поради две причини:
- личен бъг, че няма как с едно приплакване и центруфуга да се изпере дадената дреха и по-скоро ще я засече
- не изплаква добре препаратите и по-висока вероятност да раздразнят кожата

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 17:52 от Десиссслава

# 265
И при мен логиката е личен бъг, само че моят е противоположен: аз пера почти винаги на кратката програма, 40° и около 35мин. Единствено когато знам, че пера по-мръсни неща пускам по-дълга програма, но съм пробвала и на кратката и се справя с почти всичко, с което съм се сблъсквала покрай детето.

# 266
Аз дотук пера (небебешки) на нощна и ги оставам на дълги програми. Рядко пера на 40 градуса, някои неща се свиват или пускат цвят. Обичам и да накисвам в банята на запушена мивка. После ги пускам на кратка програма или на програма плакнене + центрофуга 30 мин.

За бебетата се притеснявам от свиване на дрешките и също смятам да пера на 30 гр. и като за начало няма да ползвям, сушилня, освен за пелени и чаршафи.

# 267
Аз днес бях на консултация , в 31+1 бебока е 1857 грама, сменя си позицията всеки ден.Сега пак е седалищно.
Почнах да имам все повече стягания , а съм на коринфар.Шийката е 38мм , но определено трябва да почивам повече , за да намаля честотата на контракциите.
Заради 2 степен плацента , ще ходя на доплер след 2 седмици , дано все така добре да си се храни и да наддава.

# 268
Здравейте, обръщам се към тези който ще раждат секцио.

Колко дни преди термин следящият ви препоръчва да се направи секцио?
Моят термин се измести за 24.07, иска ми се секциото да е до към 10ти😀🤦🏼♀но не знам дали ще е ок.

Вие как смятате

# 269
Здравейте, обръщам се към тези който ще раждат секцио.

Колко дни преди термин следящият ви препоръчва да се направи секцио?
Моят термин се измести за 24.07, иска ми се секциото да е до към 10ти😀🤦🏼♀но не знам дали ще е ок.

Вие как смятате
Другата седмица ще коментираме финално , но на предишния преглед каза не по-рано от 10 дни преди термин

Общи условия

Активация на акаунт