Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, обръщам се към тези който ще раждат секцио.

Колко дни преди термин следящият ви препоръчва да се направи секцио?
Моят термин се измести за 24.07, иска ми се секциото да е до към 10ти😀🤦🏼♀но не знам дали ще е ок.

Вие как смятате
Другата седмица ще коментираме финално , но на предишния преглед каза не по-рано от 10 дни преди термин
При мен също док. каза, че няма да е по-рано от 10 дни. Ако всичко е наред с тонове, води и контракции до 38г.с + няколко дни може да се изчака 😊

# 271
Минавам на отчет: бях днес на преглед. Всичко е наред с водите, шийката, плацентата, тоновете и т.н. Пуснахме и тест за бета стрептококи. Бебето продължава да си върви сравнително голямо 2700гр в 34+2. Докторът най-накрая се осмели да каже сам, че няма да е малко бебе, макар че веднага изкоментира, че си е все още в нормите, не е прекалено голямо. Другата седмица ми предстои разговор в болницата, да видим те какво ще кажат за раждането.

Съншайн, ако може да питам от любопитство, защо искаш до 10ти?

# 272
Минавам на отчет: бях днес на преглед. Всичко е наред с водите, шийката, плацентата, тоновете и т.н. Пуснахме и тест за бета стрептококи. Бебето продължава да си върви сравнително голямо 2700гр в 34+2. Докторът най-накрая се осмели да каже сам, че няма да е малко бебе, макар че веднага изкоментира, че си е все още в нормите, не е прекалено голямо. Другата седмица ми предстои разговор в болницата, да видим те какво ще кажат за раждането.

Съншайн, ако може да питам от любопитство, защо искаш до 10ти?
Какво е това изследване стрептококи? Кръвно изследване ли е?

# 273
На мен ми записаха дата за секциото 10 дни преди термин, но се разбрахме все пак да действаме в движение.Пред вид старата ми плацента , както и контракциите.
Притеснявам се дали ще издържа до 38+ , но ще видим.

# 274
Какво е това изследване стрептококи? Кръвно изследване ли е?
Не е кръвно, взима се секрет от влагалището и ануса. При нас не е задължително изследване, плащаме си го, но ако нямам изследване ми пускат антибиотик при раждането, за да се избегне инфекция при бебето. Май има и разлика в самата Германия от болница до болница как се процедира, ако не е правено изследването, но специално в моята е така. А някак си не ми се иска да ми вливат антибиотик, ако все пак няма нужда, така че този тест си го пускам.

# 275
Не съм по темата, но вече нямам търпение за тези тонове утре. Досега следящият ме е викал веднъж на месец, с изключение на началото при установяване на бременността. Ако утре ми дадат следващ час за тонове след две седмици, на мен ми се струва прекалено дълъг срок предвид че съм с две. Ако се чака да вляза в 9 месец за прегледи всяка седмица, аз тогава вече ще раждам. Имам по-малко от 30 дни до официална доносеност. Ъмм, ще се опитам да си го кажа утре...

Вики, браво на твоя следящ, че мери точно. Аз с малкия ми син, уж бях при светила, писали книги, само ми повтаряха 'Ще е мъниче'. Ами какво мъниче е роденото в 37+1 = 3320 гр... Аз се надявам моите сега да успеят да достигнат почти 3 кг (не че знам как ще се сместят при мен, нито как аз ще ги нося към края, но все някак ще се справя 🤣 и ха дано).

# 276
На мен ми казаха от 33-та , всяка седмица на тонове.Та определено си изисквай, особено с две!

# 277
Моята дата е 14 дни преди термин, но и плацентата ми е трета степен на зрялост, което според мен оказва значение.

Здравейте, обръщам се към тези който ще раждат секцио.

Колко дни преди термин следящият ви препоръчва да се направи секцио?
Моят термин се измести за 24.07, иска ми се секциото да е до към 10ти😀🤦🏼♀но не знам дали ще е ок.

Вие как смятате

# 278
Моите тонове са всяка седмица (с едно бебе) от 32г.с., но имам приятелки, които ходят на 2 седмици веднъж и реших да попитам моята следяща защо моите са всяка седмица и дали нещо я притеснява, предвид това, че миналата седмица тоновете, контракциите и вс др. беше наред.. Тя ми отговори, че бебето щом е седалищно лично тя не предприема рискове за тонове през 2 седмици, защото за нея тоновете дават информация за близо 7,8 дни напред, та за нейно и мое спокойствие решихме, че ще си бъдат всяка седмица.

# 279
  • София
И при мен тоновете са всяка седмица от 32г.с. въпреки, че по думите на следящия няма причина за притеснение, явно той така практикува, а и аз съм по-спокойна.
Моето миналата седмица в 33+4г.с. беше 2300гр. и също казват, че ще е голямо бебе.
Днес и аз се боцнах против коклюш и ще търсим ваксина за таткото, мисията невъзможна. Засега нямам оплаквания, освен лека отпадналост 2-3 часа след ваксината, но може и да не е от нея.

# 280
Моите тонове са всяка седмица (с едно бебе) от 32г.с., но имам приятелки, които ходят на 2 седмици веднъж и реших да попитам моята следяща защо моите са всяка седмица и дали нещо я притеснява, предвид това, че миналата седмица тоновете, контракциите и вс др. беше наред.. Тя ми отговори, че бебето щом е седалищно лично тя не предприема рискове за тонове през 2 седмици, защото за нея тоновете дават информация за близо 7,8 дни напред, та за нейно и мое спокойствие решихме, че ще си бъдат всяка седмица.

Каква е връзката м/у седалищно бебе и по-голям риск за тоновете? И моето е седалищно, не са ми казали такова нещо. Като цяло ми е много сдухано заради позицията му, но четох доста и няма данни седалищните бебета да имат повече проблеми или по някакъв начин да страдат заради положението си, или да са в някакъв риск Flushed

Аз днес бях за първи път на тонове (точно в 34 гс). След 2 седмици ще ходя пак. Точно преди да сложи измервателите, докторът провери позицията на бебето чрез натискане и то направо пощуря Stuck Out Tongue Closed Eyes Първите 4-5 мин от измерването машинката само пищеше и показваше пулс 160-180. После се успокои. Всъщност някой може ли да обясни какво точно се гледа на тези тонове - аз определено забелязах връзка м/у пулса на бебето и движението му. Тоест ако спи в това време, ще има много по-нисък пулс. Кога има повод за притеснение?

# 281
Благодаря ви за споделеното! Утре съм точно в 33 г.с. За мен чакането си е доста. Иска ми се бебетата да зе движат към 1900, но усещам, че имат забавяне и ще ми е чо-спокойно, ако не ме извикат пак чак след 2 седмици. Аз в това време съм зле с храненето и апетита.

# 282
Моите тонове ще са като вляза 9ти месец, късно ми се виждат. Изговорих го с лекаря и каза, че на този етап други неща гледа. Все още ходя на две седмици.  Аз съм си с контракции от 4-5 месец още, от скоро и скъсена шийка, като изразих опасение за ранно раждане той каза как ще раждаш рано. Кога роди миналия път и аз казах 39 седмица, ами тогава ще е и сега. Каза ми дата за секциото, мен ми се вижда късна 😅, но пък и предния път си носих бебето накрая без контракции без нищо и се роди 4кг. Това сега пак вървяло едро, но и аз докато се роди не вярвам, а и не са ми от значение такова мерките и теглилките им, а всичко да бъде наред с бебето.
Утре влизам в 34г.с и ще си поотдъхна малко, като следващата ми цел е 36та Simple Smile , после до където стигна седмица за седмица щастие и кеф до насрочената дата. Лекарят ми и ще е извън България в някакъв момент, като ходя на преглед ще питам кога и какво ще правя като го няма с тоновете и ако тръгне нещо раждане.
Миналата бременност от 5 месец си лежах и си събрах багажа в 36 навършен, сега нещо не ми е така спокойно, а и съм по-нетърпелива и тези дни ще го събера да е готов. На следващ преглед ще съм в 35 седмица и предполагам вече ще ме вика на седмица и за мерене на тонове също.

# 283
Мама Лиса, относно компресиращите чорапи - и аз ще съм с такива по време на секциото, защото имам проблеми с разширени вени и няколко операции зад гърба си за последните 10 години. Сега вследствие на бременността (и то с близнаци) естествено положението още повече се влоши , но докато не мине раждането и кърменето след това, няма какво да се предприеме. Стягащите бинтове са дори по-неудобни от чорапите, носила съм такива непосредствено след операциите ми и не ти ги препоръчвам. А иначе за чорапите е супер важно да ги обуваш веднага след събуждане,  още преди да си станала от леглото,  за да не се напълнят с кръв краката (не знам дали са ти го казвали). Ако нещо друго по-конкретно те интересува по темата, пиши Simple Smile

GerKa, при мен почнаха с тоновете от 26 гс, днес пак бях, също като теб точно в 34 гс, но беше голямо мъчение... Едното бебе беше заспало дълбоко и се наложи да ги повторим... тоест за всяко близначе по 20 мин., после втори път 2 пъти по 20 и накрая направо ми прилоша от това лежане... Та на въпроса ти - следят бебето да е активно, за да е ок записът, гледа се също и за контракции.

Иначе и аз като вас вече изнемогвам в тия жеги, всичко ми е трудно и мъчително, подувам се от топлото и затова излизам за кратко или рано сутрин или късно вечер. Вече имам и леко разширение на родовия канал, като главичката на едното бебе е съвсем ниско долу и доста некомфортно я усещам, та доки каза да намаля разходките. Хубавото е, че утре влизам в 35 гс, бебоците са по 2300 г горе долу и се надявам, че ще устискам още поне седмица-две, за да пораснат още мъничко и да са по-жизнеспособни Simple Smile

Относно прането, гладенето и подреждането - безкрайно съм щастлива, че го отметнах по-навреме, защото ако трябваше сега да го правя тепърва, нямаше да имам сили ...

# 284
Мама, мен от утре ме водят 33+ там, където се следя, и започвам тонове. Планът ми е всяка седмица на тонове (2 седмици) на третата на видеозон. Не ти пречи да си искаш по-често тонове, за да си спокойна

Общи условия

Активация на акаунт