Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 42 457
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Извинявам се, че питането ми няма да е много по темата (доближава се донякъде).

Някой някъде да е гледал/теглил "Tea With the Dames" или другото име "Nothing Like a Dame". Документален филм за известни британски актриси, отдавна му се каня и сега след смъртта на Маги Смит имам още по-голямо желание да го гледам, не знам как са го превели на български обаче.

Има го в НВО. Там са го превели "На чай с дамите".

# 406
Не го откривам в НВО.

# 407
  • Бургас
Извинявайте, объркала съм се. Има го в PickboxNow. Абонатите на Виваком го имат, за другите доставчици не зная.

# 408

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 19:58 от zlatenceto

# 409
Някой знае ли къде може да се гледа Mary & George?
https://www.imdb.com/title/tt26246248/

# 410
Някой знае ли къде може да се гледа Mary & George?
https://www.imdb.com/title/tt26246248/
Има го в Sky Showtime.

# 411
Вчера изгледах Mr Malcolm's list в Max. Както беше написано в една статия "Bridgerton meets Pride and Prejudice".
Който е фен на Бриджъртън ще му хареса, леко филмче, става за дъждовен есенен ден с чай.

# 412
  • Вестерос
Мерси, че каза, че е там.

Аз изгледах Marie Antoinette и много ми хареса. Ще има и втори сезон. Ако търсите нещо исторически издържано- препоръчвам. Даже накрая четох историята им подробно, за да сравнявам и нямаше кой знае какви промени.

Изгледах и Готвачката, не беше лош, малко муден, но като цяло ставаше.

# 413
Да допълня, че "Sense and sensebility" и "Имението Даутън" също ги има в MAX. Стоят с оригиналните заглавия на английски (поне при мен) и ако се изписват на български може да ги пропусне търсачката.

# 414
Нов британски сериал,  The Hardacres:

Кога ще се появи по стрийминг платформите, не се знае.

# 415
  • Бургас
Нямам търпение. Пише, че е по поредица книги обхващащи период от викторианската епоха до 1950-те. Така че предполагам ще има поле за направата на много сезони.
На Channel 5 e, така че стискаме палци да го дават по Епик Драма.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 17:07 от Irene Adler

# 416
И на мен ми стана интересен, малко по-различна сюжетна линия (поне за мен), с новобогаташи, не old money.

Нямам търпение. Пише, че е по поредица книги обхващащи период от викторианската епоха до 1950-те. Така че предполагам ще има поле за направата на много сезони.
На Chsnnel 5 e, така че стискаме палци да го дават по Епик Драма.

# 417
  • Бургас
За тези, които могат да превъртат назад, в петък по БНТ са давали този филм по романа Бостънците на Хенри Джеймс.
https://www.imdb.com/title/tt0086992/

# 418
  • Варна
На Channel 5 e, така че стискаме палци да го дават по Епик Драма.
Дано.

# 419
  • Бургас
За тези, които могат да превъртат назад, в петък по БНТ са давали този филм по романа Бостънците на Хенри Джеймс.
https://www.imdb.com/title/tt0086992/

Гледах филма с малко закъснение. Ами какво да кажа. Нищо не разбрах. Дали защото произведението е американско (Американските писатели от този период не ми допадат особено с едно-две изключения) или защото филма беше калпав, но общо взето не разбрах какво точно се случва. Може би ако бях чела книгата щеше да ми е по-ясно. Като цяло не препоръчвам филма. Може след време да я прочета и тогава ще си изградя някакво мнение.

Иначе Ванеса Редгрейв е много добра актриса. А Кристофър Рийв не изрази нито една лицева емоция, не можах да разбера влюбен ли е, ядосан ли е. Май не случайно са го избрали за Супермен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт