Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 40 326
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
През август 2025 се очаква това:
https://www.facebook.com/share/p/18tEpXUspv/

# 706
Бива ли Елизабет с къса коса и светла при това?
Дарси и той.
Тия ми убиха цялата романтика.
Отсега знам, че няма да ми хареса и тръпна да видя какви своеволия и интерпретации че има.
Не мога да приема късата коса не.
Не ми харесват като визия.
Жалко. Толкова ли не се намериха други актьори от всички възможни по света.
Аз малко предварително така говоря, може пък да ме изненадат положително, не се знае.
Ама това не са моите Лизи и Дарси.

# 707
На мен новият Дарси ми харесва. Актрисата, която ще играе Елизабет изглежда мечтателка и меланхоличка, което не ми се връзва с образа от книгата. Просто няма начин да я оставят с къса коса в сериала, а дългата коса може да я промени до неузнаваемост. Оливия Колман е супер попадение - като нищо ще засенчи главните герои. Мама Бенет ми е любим образ и след толкова много пъти гледане на филма/сериала, Дарси и Лизи ми поомръзнаха малко, но Мама Бенет - не Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 08:41 от Queen L

# 708
  • Бургас
Дарси става. Докарал е строгия поглед. Ама Елизабет... прилича на някоя колхозничка. По онова време е било немислимо дама от обществото да е така остригана като момченце. Прилича по скоро на някое слугинче. Разбирам, че актрисата в момента е много вървежна, LGBT и т.н. Не го разбирам този тренд да се вземат актьори, защото са нашумели към момента, а не такива които пасват на ролята. Както беше наремето с Кийра. Де що имаше филм и тя там.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 11:10 от Irene Adler

# 709
  • София
Аз, след версията със зомбитата, вече не се впечатлявам толкова лесно. Simple Smile

# 710
  • Варна
Попадна ми това. Докато гледах трейлъра ми се дояде сметана Laughing

https://www.imdb.com/title/tt6418084/

# 711
Аз, след версията със зомбитата, вече не се впечатлявам толкова лесно. Simple Smile
И това го има. А шокиращото е, че на мен Зомбитата ми харесаха 🤣🤣🤣
И Ема, новата версия много ми хареса, както и "Въздействие" с Дакота Джонсън.

# 712
  • Бургас
И на мен ми харесаха зомбитата Grinning
Всъщност като за такава пародийна продукция, филма беше с доста голям бюджет и спец ефектите бяха на ниво.

# 713
  • Варна
И аз харесах зомбитата. Особено като ходеха да ги трепят. Много готино беше .

# 714
Колхозничка е съвсем точно...умрат да експериментират с класиките. Пак, че не са решили Лизи и Дарси да са от един и същи пол.

# 715
  • Countryside
Пак, че не са решили Лизи и Дарси да са от един и същи пол.
Сакън, не им давай идеи...

Outlander по едно време го даваха по AXN, но май само до 3ти сезон и превода беше покъртителен. Муртаг го мяха превели Мърто, а "lass"  беше преведено като "моме" или "булка", като контекста не беше баш на център и други попадения имаше, но не ги помня. Аз гледам с английски субтирти. 8ми сезон ще е след "Blood of my blood", който ще има премиера на 08.08.25. И сигурно ще пускат по серия на седмица, 10 серии ще са.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 19:46 от Г-жа Букет

# 716
  • Галифрей
Бива ли Елизабет с къса коса и светла при това?
Дарси и той.
Тия ми убиха цялата романтика.
Отсега знам, че няма да ми хареса и тръпна да видя какви своеволия и интерпретации че има.
Не мога да приема късата коса не.
Не ми харесват като визия.
Жалко. Толкова ли не се намериха други актьори от всички възможни по света.
Аз малко предварително така говоря, може пък да ме изненадат положително, не се знае.
Ама това не са моите Лизи и Дарси.

Какво под ягодките е това? Ужасни е това с късата косата. Защо? 😒

# 717
Никъде не съм виждала дами с къси коси в сериали за епохата на Регенството, а и като цяло не мисля, че действителност е имало такива.
Още отсега съм с предразсъдъци 😅 относно сериала и не мисля, че ще ми допадне.
Писна ми навсякъде да бутат ЛГБТ общността и чернокожи.
Надявам се тука да го няма това. Но като гледам едва ли.
Още отсега ни показват наклона с тази къса коса. Какво целят да покажат?
Не мисля, че ще й сложат дълга.
Това вероятно е официалния постер, значи така ще си е.
На мен ми е неприятна за гледане самата актриса.
Явно не може обаче да се направи нормален каст, а все бъдат нашумелите на деня, каквато явно се явява тази.
В Короната беше перфектна. Но не мисля,че тук ще пасне.

# 718
  • София
В "Съпруги и дъщери" (вярно, че е около над 50 години след "Гордост и предразсъдъци") Розамунд Пайк също игра напредничава аристократка с къса коса.

# 719
  • Бургас
Г-жа Букет, мисля че в Outlander говорят на стар шотландски диалект ( и още два отмиращи местни езика, доколкото си спомням ) и всъщност архаичният език в превода е търсен ефект и е  по- близо до оригинално изговореното от персонажите , отколкото ако беше на нормализиран съвременен български... Бях чела навремето нещо по темата, когато започнаха  да излизат епизодите на първи сезон...

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 15:50 от lady Koup

Общи условия

Активация на акаунт