Отговори
Здравейте, обръщам се към вас с молба за споделен опит. Този месец (на 9-и април) преминах през тежък медицински аборт в 20-а гестационна седмица поради множество установени малформации на плода.
Лекарите откриха сериозни отклонения, сред които:
Съмнение за септо-оптична дисплазия (SOD) и агенезия на CSP;
Сърдечни аномалии и изместена сърдечна ос;
Скелетна дисплазия (много къси кости) и лицев дисморфизъм;
Тежка хипоспадия и изоставане в растежа (IUGR).
Материал от бебето и плацентата беше изпратен за генетичен анализ в лаборатория в Хонконг (вероятно BGI Genomics). Въпросите ми към тези от вас, които са правили такова изследване, са:
След колко дни/седмици получихте официалните резултати?
Някой сблъсквал ли се е с подобна комбинация от аномалии и откриха ли конкретен генетичен синдром?
Какви допълнителни изследвания (на родителите) ви препоръчаха след това?
Ще бъда благодарна на всяко мнение и насока в този труден за мен момент

Последна редакция: вт, 21 апр 2026, 21:39 от Melek2006

# 1
  • София
Какъв е този флуд, защо сто теми....

# 2
Не знам до сега не съм публикувала и е малко объркващо за мен,не знам как се публикува на правилното място🫤

# 3
  • София
Извинявайте, но цитираната генетична лаборатория има главен офис в Европа - Дания. А също така и в Унгария. Каква е причината да се изпраща материал в Китай?

Втори въпрос - в БГ ли живите, най-вероятно не, защото тази лаборатория не се изпползва тук.

20 г.с. не е аборт а изкуствено индуцирано раждане?

И конкретно на поставения въпрос - цитирате множество генетични състояния, които поне в БГ лекар-генетик ще ви даде предположение за аномалията като синдром.

Вашият пост много прилича на AI. Но нека и други се изкажат.

# 4
  • Sofia
В 20 г.с все още се води аборт.
Късен и на два етапа (индуциарано раждане + кюртаж), но си е аборт.

# 5
Здравейте ще си кача изследванията си води се аборт

# 6
Съжалявам за това, което сте преживяли. Млада сте и всичко хубаво е пред вас. Не съм компетентна да отговоря на въпросите.
Махнете си личните данни, име адрес, ЕГН. Защо до ги излагате във форуми?

# 7
  • София
Никой в БГ мама не е компетентен да отговори. Освен ако не е лекар-генетик. Но отново тук не е мястото.

# 8
Не съм лекар, биолог и пр. Пиша с цел, да съм полезна, ако това е възможно.
Има ли вероятност, да сте била на място със силно облъчване, радиация и пр., има ли вероятност, да  имате някакво родство със съпруга си, за което може дори да не подозирате, има ли вероятност, да сте приемали заразена или облъчена храна, вода и пр. ?
Тази на снимката е българска генетична лаборатория в София. Те ли Ви казаха, че нещо изпращат в Хонконг, не стана ясно от поста Ви.

След като давате толкова много пари, редно е, да Ви дадат възможност, да зададете всичките си въпроси и да Ви отговорят и обяснят, какво изследват и какво означават резултатите.

От сърце Ви желая здраве и следващ успешен опит.

# 9
Благодаря ви но не ми отговориха казаха че ще е наясно всичко след изследванията процедурата стана във Плевен и казаха че ще се изпрати във София и след това във Хонконг не никога не съм била на такова място и не съм пила такива неща

Общи условия

Активация на акаунт