Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 290
  • 461
  •   1
Отговори
# 135
Ами момичета, аз ви казвам… сега започват другите две сливици Sad аман вече… Дано се оправят по -бързо дечицата!

Ох ужас… дано не 😭😭😭

# 136
Три месеца след операцията се разболя, седем дни пи антибиотик , сополите бяха жестоки , даже още има и говори носово. Започна се с драскане но гърлото и така нататък. Нямам все още база за сравнение, защото стоя на тръни да не я повтори като посещава вече училище. Така е ставало винаги преди да се махне сливицата. Все си беше болна.

# 137
Плаша се като ви чета... Дъщеря ми скоро прави 5. Досега е пила  4-5 пъти АБ. Силно се надявам да не се разболява по-сериозно отколкото преди операцията и да не слиза надолу, както беше досега.

Но не съжалявам, защото залогът с тази трета сливица беше слухът...

# 138
Вашите деца като се разболеят, запушват ли им се пак много носовете, както с третата сливица? 😭

# 139
Вашите деца като се разболеят, запушват ли им се пак много носовете, както с третата сливица? 😭
Да , и задна хрема има всеки път. Давам Коризалия или каквото беше там , и сопола тръгва като река 🤦. Вече няколко боледувания обаче, кара само с хрема 🥳. Сега започна детска, та да не се радвам много ама .. 👌

# 140
Ние от вчера сме на антибиотик Sad на втори ден АБ капки в ушите и вдигна Т вечерта.. за мен това си говори вече наистина за повишено внимание, та започнахме Зинат. Толкова ги мразя тези Аб.

Коризалия ще я имам предвид за другия път. Сега ме е страх след аб да не му се срине имунитета, точно преди есенно зимния сезон. 🫤

# 141
При нас , точно преди операцията имаше страшни болки в ушите. Изпи два антибиотика и два вида капки ѝ изкапах в ушите за това. Когато ѝ махаха сливицата, и изтегляха и течност от ушите. Доктора каза, че е била толкова много, че не знаел детето как изобщо чува  😔. Тони - бързо да се оправи детето 🍀🍀🍀🍀🍀. Стискам палци на всички болни ! 👌

# 142
Ужас... Аз затова се радвам, че най-накрая я махнахме. Всеки път проблеми с ушите и се опасявах, че може трайно да се увреди слухът. Ще ми трябва дълго време да се убедя, че ушите са добре и да не моля лекарите да правят тимпанометрия. Беше станало правило да търсим УНГ, който има тимпанометър. Всички УНГ-та съм ги изръшкала да видя дали в описанието и ценоразписа някъде споменават тимпанометрия... Голям страх ми остана за този слух. Все пак се надявам да не я удря в сливиците и гърлото Sad А и то каква би била логиката, щом досега не са били слабо място, оттук нататък да почнат да са? Или ми убягва нещо?

# 143
Ужас... Аз затова се радвам, че най-накрая я махнахме. Всеки път проблеми с ушите и се опасявах, че може трайно да се увреди слухът. Ще ми трябва дълго време да се убедя, че ушите са добре и да не моля лекарите да правят тимпанометрия. Беше станало правило да търсим УНГ, който има тимпанометър. Всички УНГ-та съм ги изръшкала да видя дали в описанието и ценоразписа някъде споменават тимпанометрия... Голям страх ми остана за този слух. Все пак се надявам да не я удря в сливиците и гърлото Sad А и то каква би била логиката, щом досега не са били слабо място, оттук нататък да почнат да са? Или ми убягва нещо?
А наложи ли се да слагате макарички? Защото на дъщеря ми ще се слагат задължително.

# 144
При дъщеря ми нямаше нужда. Добре й бяха ушите уж. Стискам палци всичко да мине бързо и леко като стане време за операцията! Hug

# 145
Здравейте!
Скоро имаме дата за премахване на третата сливица. Моето дете е на 3.6г. и му е уголемена, откакто тръгна на ясла..
Прави много чести и сериозни боледувания, при които стига до бронхоспазми, антибиотици и т. н
Винаги всичко започва от задни секрети и слиза надолу. Та исках да питам, дали има и други дечица с такива усложнения от трета сливица и имало ли е подобрение след премахването й? Също така виждам, че всички пишете за упойка. Нашата операция ще бъде в Гр. Пловдив при д-р Петров и той ми обясни, че упойката реално е само газове, затова и не правят тест преди това. Вашите деца с какви упойки са били?
Благодаря предварително на отговорилите!

# 146
Ние също не сме правили тест за алергия. Райски газ и още някакви съставки имаше. Анестезиологът ме шегуваше , детето щяло да се почувства като на дискотека 😒. Боледуванията при моята дъщеря, също бяха много тежки. След операцията я караме само на сополи, но не е ходила на детска. Очаквам неочакваното ! Но при други дечица , очевидно няма подобрение 🥺... Вижте няколко поста нагоре ... При всеки е различно 😥.
Тони, как е детето ?

# 147
При нас преди махането на сливицата никога детето не е боледувало тежко. Имам предвид, че не е слизало надолу, не е правило бронхити и пневмонии (не че я водя всеки път на лекар, но когато съм я водила, винаги гърдите са били чисти, гърлото рядко е било зачервено). Но пък я удряше в ушите, гъгнене, хъркане, дишане с отворена уста, даже не съм сигурна, че е получавала достатъчно кислород Sad

Сега не знам как ще е, че има-няма 10 дена откак я махнахме. Но най-вероятно още първата седмица на градина ще лепне нещо...

Момичета, върти ми се, че някой беше писал за кръв от носа. Днес дъщеря ми се оплака, че има пъпка в нослето и огледах с фенерче и видях кръв. Но не засъхнала, а прясна. Дали е наред всичко? Може ли да се е разранило там, където е премахната сливицата?

# 148
Кръв от носа имаше при моята , но само при издухване. След операцията ѝ тръгна яка, неспирна хрема, която беше забранено да издухва. Няколкото пъти в които го направи, имаше и примеси с кръв. При вас може и наистина да е разчоплена раничка, пъпчица. Нищо фрапантно мисля 🤔

# 149
AК47, добре е уж. Лекуваме се.. капки в нос, в уши, АБ пие. Още я страдам много цялата ситуация 😀

Моето дете имаше кръв от носа, при издухване дооста дълго време, но и това мина.

Общи условия

Активация на акаунт