Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 295
  • 461
  •   1
Отговори
# 150
А как преценяват дали е достатъчно да се изтегли течността или трябва да се сложат макарички? Ние утре ще започнем назонекс. Честно казано нямам надежда, че ще сте разминем с операцията. Моята дъщеря също не е правила усложнения никога. Винаги само сополи и кашлица, може би веднъж бронхит и възпалени уши. Но това, че слухът е нарушен, много ме притеснява. От края на август до сега се мъчим да овладеем ситуацията, но не се получава. Максимум два три месеца може да се изчака до колкото разбрах от доктора.
Без тимпанометрия само с преглед на ушите вижда ли се точността?

# 151
Ние правихме снимка, за да е сигурно всичко. Ясно се вижда за колко течност става въпрос. Доктора ми обясняваше , че всичко вече се задържа в ушите и трябва да побързаме.

# 152
Здравейте! Миналата седмица пуснахме дъщеря ми на градина. Още на втория ден започна да подсмърча. В петък я спряхме, защото й тръгна сопол. Имаше само хрема. В понеделник лекарят каза, че е здрава, макар че още си накашляше и имаше по някой друг сопол за издухване.

Пуснахме я сега вторник, ходи 3 дена и снощи беше с температура Cry Сега пак е вкъщи, ще видим как ще се развие този път...

# 153
Здравейте! Миналата седмица пуснахме дъщеря ми на градина. Още на втория ден започна да подсмърча. В петък я спряхме, защото й тръгна сопол. Имаше само хрема. В понеделник лекарят каза, че е здрава, макар че още си накашляше и имаше по някой друг сопол за издухване.

Пуснахме я сега вторник, ходи 3 дена и снощи беше с температура Cry Сега пак е вкъщи, ще видим как ще се развие този път...
С тези детски градини е кошмарно. Въпреки, че бяхме премахнали и трите сливици, точно 2 дни и пак болни. Имаше само един случай в който изкара почти 1 месец на градина, и не знам на какво се дължеше. Тази година решихме, да го махнем от градината и го записахме на предучилищна в училище. Но за сега е по-добре. От както е тръгнал, за сега само 1 път се е разболявал. Дали защото е до обяд на училище, децата там са много по-малко, дали е на психологическа, защото на градина не искаше да ходи, не искаше там да спи, а в училището много му харесва, всички деца са мн щастливи, спокойно им е, определено ходи с желание. Има дечица, които боледуват но някак е различно от градината. Ще видим как ще е през грипния период. Но си мисля, че на децата им се отразява стреса от градината. Но не смятам, че е развил имунитет от всичките ужасни разболявания от градината.

# 154
Ние имаме вече дата за операцията. Мисля поне две три седмици преди това да я спра от ясла, за да е здрава. Ако има лек сопол ще ни върнат ли?

Идрис, абсолютно подкрепям, че когато ходят с нежелание, още повече се разболяват.

# 155
Дъщерята беше с лек сопол преди операцията. Имаше си го месеци наред, а нямаше как да чакаме повече. И аз съм на мнение, че щом няма желание за детска, болестта протича по- дълго. Моята има проблем със спането там, тя не спи, а три часа докато другите станат ѝ е много трудно да не мърда ( всички лежат с гръб едно към друго и завъртането е забранено ... )

# 156
Няма проблем ако има лек сопол

# 157
Дъщерята беше с лек сопол преди операцията. Имаше си го месеци наред, а нямаше как да чакаме повече. И аз съм на мнение, че щом няма желание за детска, болестта протича по- дълго. Моята има проблем със спането там, тя не спи, а три часа докато другите станат ѝ е много трудно да не мърда ( всички лежат с гръб едно към друго и завъртането е забранено ... )

Съжалявам, че се отклонявам от темата от темата, но каката ми рева до последния ден да четвърта група и беше най-кекавото дете!

# 158
Здравейте! Сина ми е на 3г8м и от почти година, кашля постоянно. Имам съмнение, че изкара коклюш, а педиатъра го лекува, като обикновена кашлица(с няколко различни сиропа). Бяхме на преглед при Аврамова(Студентска поликлиника), която назначи снимка. Вижда се голяма трета сливица и стеснени на 50% дихателни пътища. Тя ми препоръча Станислав Йорданов(Окръжна болница) и Свиден Яначков(СофияМед). Тук четох коментари за Кюлев(Токуда) и Кукушев(ВМА), но освен на едно(за Яначков), не попаднах на мнения за първите двама. За Кюлев има часове, чак за декември. Как запазихте час за Кукушев, през ВМА или в личния му сайт?

# 159
  • софия
Здравейте,знаете ли къде махат трета сливица, но по здравна каса.. Защото в ИСУЛ първо трябва да минеш лекар който не е по каса,да платиш 80-150 лв..и евентуално да те върне за 2 преглед още 60,и пак тогава ще се реши дали да я вадят,или третират..и ако са склонни да е по каса..ако не плащаш..

# 160
Дори и по ЗК пак се доплаща, поне така ми казаха на мен. Имало доста консумативи, които касата не покрива. Тук четох за цени, от 500лв до 2000лв, само за операцията, прегледите са отделно.

# 161
Здравейте,знаете ли къде махат трета сливица, но по здравна каса.. Защото в ИСУЛ първо трябва да минеш лекар който не е по каса,да платиш 80-150 лв..и евентуално да те върне за 2 преглед още 60,и пак тогава ще се реши дали да я вадят,или третират..и ако са склонни да е по каса..ако не плащаш..
  В Софиямед ( Люлин ) ходихме с направление и пари не съм давала. Изследванията преди операцията и всичко друго се заплаща, мисля на 50% се покрива от ЗК. Ако операцията и всичко ти излиза примерно 1200 , плащаш 600. + 100 лева анестезия и така. Едно време , преди 100 години, тези операции са били безплатни, но вече не 😥

# 162
Как запазихте час за Кукушев, през ВМА или в личния му сайт?
Ние имаме назначена операция за следващия месец при Кукушев. Разбрах за него от темата. Другата Майк, от която разбрах, предполагам ще се включи да обясни. На доктора звъннах на посочения в Гугъл телефон. Вдигна ми той лично и каза да ми се обадя на 27мо число от месеца, за да ми даде час за следващия месец за преглед. Дали е обичайна практика, не знам. Предполагам, че е. Обадих му се на 27.07 и ми даде час за август. Прегледът беше много обстоен, а докторът много мил и внимателен. Всичко ни обясни подробно, аргументира се относно това, което предлага като операция. При Кюлев също бяхме преди това. Чаках три месеца за час (запазих през сайта на Токуда). Понякога се отказват хора от час и се освобождава и по-рано. Докорът имаше същото мнение за операция като д-р Кукушев, но прегледът трая 3 минути, нищо не ни обясни, а само зададе няколко въпроса и констатира, че детето е за операция. Как запазват хората операции при него и как тече комуникацията идея нямам. Затова се насочихме на друго място.

# 163
Здравейте!
Следя темата от скоро, тъй като операцията на сина ми мина в средата на Септември.

Детето е на четири години и половина и  от две години постоянно беше с хрема, а за капак това лято направи три ангини в рамките на два месеца. Операцията я направихме в Токуда при Кюлев, като същият ни беше препоръчан от приятели. Направихме един преглед през Юни и лекарят беше категоричен, че сливицата е за махане, но през есента. Прегледът беше доста бърз, но получих отговор на всичките си въпроси. Другият ни вариант за операция беше в ИСУЛ при Кирил Пеев. Млад лекар, но според мен доста добър в работата си. Избрахме Кюлев най-вече заради препоръката на приятелите ни, които бяха минали съвсем скоро по същия път.
За операцията ни приеха с направление, като заплатих отделно 360 лв. във връзка с процедурата и около 150 лв. за болничния престой. Три дни бяхме в болницата - прием, операция, изписване. Изключително доволна съм от всичко. Детето излезе малко по-трудно от упойката и се наложи преди изписването отново да го прегледа педиатър, като Кюлев присъстваше на всички прегледи.
За щастие от четвъртия ден детето се съвзе, като имаше леко главоболие няколко дни и то не постоянно. Дъхът му беше неприятен, но ми казаха, че е нормално след операцията да е така. Задържах го 10 дни във вкъщи след операцията, след което тръгна отново на градина. Не хърка вече и спи със затворена уста, което не знам откога не му се беше случвало. Засега крепим положението, като започнах да му давам и Респивакс по схема. Лекарят каза, че няма проблем да го приема.
Стискам палци на всички, на които им предстои операция на детенце! Насреща съм, ако имате въпроси за Кюлев и Токуда конкретно.

# 164
Ние също махнахме сливицата при д-р Кукушев. Изцяло заставам зад поста на New B - и за Кукушев, и за Кюлев.

Стискам палци всичко да мине бързо и леко!

Бяхме с направление, не се е налагало да доплащаме за нещо освен за прегледите. Но не поради тази причина го избрахме. Просто ни допадна самият лекар. За Кюлев имахме известни притеснения, че не е много отзивчив. Но пък и от него си има доста доволни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт