Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 597
  • 468
  •   1
Отговори
# 240
Препоръчвам да направите консултация с поне 2ма добри УНГ и тогава да прецените какво да правите. Аз лично избрах УНГ който работи с деца, 2ма такива посетихме и 2мата с едно и също мнение, ходили сме и преди при още 2-3ма УНГ, но все ми казваха нищо и няма на 6-7 ще се оправи.. е да ама не може детето ми да е болно нон стоп следващите 4-5г. Аз съм доволна от УНГ отделението на Токуда, там и д-р Кюлев и доктор Трифонов са добри и се занимават предимно с деца, за ВМА нямам наблюдения, там не е толкова детско устроена болница по мое мнение. Първата ни консултация и мнение, че наистина е за вадене беше от д-р Катя Благоева, страхотна жена и човек, включително сега тя ме следи, защото съм със синузит, както и племенницата заведох, защото направи отит. Преглежда и с направление, и платено на няколко места в София.
Здравейте благодаря,че ми отговорихте.Вашето дето сега оперирана лие и при кой лекар?

# 241
Аз идвам със следния въпрос: Къде в София да направя нужните за операцията на детето изследвания, на едно място? Рентген на бял дроб, консултация с педиатър и кръвните изследвания.

# 242
Аз идвам със следния въпрос: Къде в София да направя нужните за операцията на детето изследвания, на едно място? Рентген на бял дроб, консултация с педиатър и кръвните изследвания.
С каква цел е рентген на бял дроб ? Нещо съм пропуснала. При моята дъщеря, не е имало такава снимка. Останалите неща ѝ ги направиха в болницата, ден преди операцията. Включително и консултацията с педиатър...

# 243
С каква цел е рентген на бял дроб ? Нещо съм пропуснала. При моята дъщеря, не е имало такава снимка. Останалите неща ѝ ги направиха в болницата, ден преди операцията. Включително и консултацията с педиатър...
И при нас така.

# 244
Аз също за себе си ходя при Катя Благоева, операцията я прави доктор Кюлев. На същото мнение беше и доктор Заяков, също прекрасен лекар, оперира в Здравето. За Райнов не искам да коментирам, много мами са доволни от него и може би няма да съм обективна, защото при нас лечението му не проработи може 5 месеца.
Аз избирах м/у Кюлев и Райнов, обаче за Кюлев ми уредиха час, а за Райнов нямаше свободни. При Райнов съм със смесени отзиви и от възрастни и от деца, а за Кюлев нямах смесени и за това избрахме него.
А Катя Благоева е страхотна, мисля тя да сложи обици на моята девойка, като паднат макаричките.

Пифф, в болницата прегледаха и пуснаха изследвания и на моето дете, само на тест за алергии ни пратиха ние да направим, защото в Токуда е скъп.  С каква цел е рентген на бял дроб?

# 245
Аз на каката ги пробих на 3 години при доктор Гиздавков във Вита, още го помни. На малката още на една година я заведох при една мацка в Дружба за 15 лева, докато нищо не разбираше.
Но съм обедена, че доктор Благоева ще се справи страхотно.

# 246
Аз също за себе си ходя при Катя Благоева, операцията я прави доктор Кюлев. На същото мнение беше и доктор Заяков, също прекрасен лекар, оперира в Здравето. За Райнов не искам да коментирам, много мами са доволни от него и може би няма да съм обективна, защото при нас лечението му не проработи може 5 месеца.
Аз избирах м/у Кюлев и Райнов, обаче за Кюлев ми уредиха час, а за Райнов нямаше свободни. При Райнов съм със смесени отзиви и от възрастни и от деца, а за Кюлев нямах смесени и за това избрахме него.
А Катя Благоева е страхотна, мисля тя да сложи обици на моята девойка, като паднат макаричките.

Пифф, в болницата прегледаха и пуснаха изследвания и на моето дете, само на тест за алергии ни пратиха ние да направим, защото в Токуда е скъп.  С каква цел е рентген на бял дроб?
Здравейте, къде правихте тестовете за алергии? С направление ли са или платено?

# 247

Ние не правихме, казаха ни че щом до сега не е проявила алергия към каквото и да е няма смисъл.

# 248

Аз направих теста на моето дете в 15 ДКЦ, има алерголожка 70лв. мисля струваше, имахме направление, но то било само за прегледа, а не и за тестуването. Искаха ни защото имаме съмнения за сенна хрема, показа и алергия към 2 от 10те изследвани.

# 249
Здравейте, мами! Детето ми е с течност в ушите и уголемена трета сливица 2-ра степен. Моля, мамите чиито деца са правили чести отити в следствие на уголемена трета сливица и в последствие са я премахнали да споделят дали са спрели отитите при децата им. Обмислям премахване. За 6 месеца дъщеря ми направи 3 отита.

# 250
Много благодаря за информацията @MilenaStoyanovaJu638393.
Моят син точно направи 4г. Проблемите със сливицата казват, че са и с алергичен фактор (тревни, акари, полени). Отделно е правил обриви и от антибиотици. Без трстове няма да минем.
Някой дали е ходил до алергологията в Александровска, моля за информация и за там. Нашия алерголог е само на частно и тестовете ще излязат $$$.
Операция ще правим при Кюлев.
Относно отитите и течността. Моя вече 2ра година си прави редовни. За януари е с 2 и една инфекция на окото, тръгнала от ушите. Не искам да го мъча повече и мисля, че операцията ще е облекчение 🤞.
Миналата година цяло лято борихме намален слух от серозен отит. Хомеопатии, кортикостероиди и мисля накрая, че нагревките най-помогнаха.

# 251
Здравейте, мами! Детето ми е с течност в ушите и уголемена трета сливица 2-ра степен. Моля, мамите чиито деца са правили чести отити в следствие на уголемена трета сливица и в последствие са я премахнали да споделят дали са спрели отитите при децата им. Обмислям премахване. За 6 месеца дъщеря ми направи 3 отита.

Моето не прави отити вече, но се скъса от болести, а трябваше да е обратното. Бронхит, ангина, грип...

# 252
Много благодаря за информацията @MilenaStoyanovaJu638393.
Моят син точно направи 4г. Проблемите със сливицата казват, че са и с алергичен фактор (тревни, акари, полени). Отделно е правил обриви и от антибиотици. Без трстове няма да минем.
Някой дали е ходил до алергологията в Александровска, моля за информация и за там. Нашия алерголог е само на частно и тестовете ще излязат $$$.
Операция ще правим при Кюлев.
Относно отитите и течността. Моя вече 2ра година си прави редовни. За януари е с 2 и една инфекция на окото, тръгнала от ушите. Не искам да го мъча повече и мисля, че операцията ще е облекчение 🤞.
Миналата година цяло лято борихме намален слух от серозен отит. Хомеопатии, кортикостероиди и мисля накрая, че нагревките най-помогнаха.
Аз за това и нямах сили да мъча и нея и нас, последно беше със серозен отит началото на октомври и намален слух , на 23 вече беше със отит и на двете уши.
От тогава проблеми с ушите не е имала, но и при нея проблем беше носа и дишането, предполагам, че ако не бяхме махнали сливицата тази зима щеше вече ушите да са сериозно засегнати.
Знам че в Александровска са добри, но на мен просто ми беше неудобна локация, а от Токуда искаха просто тестуване за анестезия, нямаха претенция от къде е.

Xexe2021, той е периода сега е такъв, че какви ли вируси няма, да приключва и да са поне малко здраи. Моято на 1вия месец беше с паднал имунитет.

# 253
Здравейте! Моето дете правеше чести отити, съпътствани от течност зад тъпанчетата, намален слух и ангини. Опитали сме всичко, което сте опитвали всички вие - хомеопатия, антиалергични, кортикостероиди, аб капки и т.н. Миналото лято обиколихме 4-ма специалиста в 3 различни софийски болници. Двама от тях (д-р Кюлев и д-р Кукушев) бяха на мнение, че трябва да се махне третата сливица и да се поставят макарички. Избрахме д-р Кукушев да направи операцията по препоръка на майка в групата (Барбалена, ако четеш, благодаря ти за пореден път за препоръката за страхотния доктор, който веднага познахме като “нашия” доктор). Операцията ни беше преди почти месец и още не мога да кажа как ще се отрази на боледуванията (още не е боледувала). Според доктора, може да ги намали, може и да си останат чести, но не би трябвало да прави чести отити вече.
   Важно нещо, което забравих да спомена е, че в ноември трябваше да е операцията, но отидохме с тежък отит. Тогава д-р Кукушев каза, че ако надува ушите често, все още има шанс да се разминем с макаричките. Никой друг не ни беше казал, че има такава опция. Даже Кюлев каза, че сме закъснели за ушите.  Три месеца до следващата операция я карахме да надува ушлетата нон-стоп (както сама като запушва нослето, така и с Ото глоуб). До началото на февруари ушите се бяха излекували и наистина се разминахме с макаричките.
   Стана доста дълго, но се надявам да съм била полезна.

# 254
Здравейте!
Моето детенце също има проблем с третата сливица на 3г. и  8м.. След доста проведени лечения и опити сме твърдо решени да я премахнем.
Ходихме на преглед при д-р Трифунов в Токуда, той поиска да извадим всички сливици, като стане на 4г. - след няколко месеца.
Ходихме при проф. Бенчев в Хил Клиник, според него е достатъчно да извадим само третата, но спомена нещо за перфорация на ухото, ако има нужда.
Имам час при д-р Попов след седмица.
За съжаление до д-р Кюлев съм успяла да запиша час чак през април...
Може ли някой да даде отзиви за проф. Бенчев?  Добро впечатление ми направи. Цената за операцията каза, че е 1600лв. и няма да се наложи болничен престой. Някой може ли да ме ориентира такъв ли е порядъкът на цените?
Може ли и за д-р Попов, интересува ме дали извършва операции? Водила съм другото дете при него, с добри впечатления останах.
Прочетох разразите на Барбалена и се впечатлих от д-р Кукушев. Много бил се радвала да ми сподели записването на часове как се случва при д-р Кукушев, колко се чака за час и операцията? 
Толкова съм се увърляла с мнения и доктори, че на моменти се чувствам в безизходица.
Водили сме детето при Райнов, Попов, Ала Камел, Трифунов и класически хомеопат, всички са провеждали лечение, за съжаление без резултат. Благодаря много!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 23:58 от plamena.vylcheva

Общи условия

Активация на акаунт