Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 560
  • 468
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, и моята малка дъщеря навърши 3 години преди няколко седмици. На 3 декември беше нашата операция при доктор Кюлев, в дясното ухо е с тръбичка. Почти на всяко къпане успяваме да се намокрим или тя да извади всичко от ушето и до сега не е имало проблем, така че не се безпокоите. Опасни са мръсните басейне например.   Ако искате ще Ви изпратя снимка на лепенки за уши които ползвам аз.

# 226
Здравейте, и моята малка дъщеря навърши 3 години преди няколко седмици. На 3 декември беше нашата операция при доктор Кюлев, в дясното ухо е с тръбичка. Почти на всяко къпане успяваме да се намокрим или тя да извади всичко от ушето и до сега не е имало проблем, така че не се безпокоите. Опасни са мръсните басейне например.   Ако искате ще Ви изпратя снимка на лепенки за уши които ползвам аз.
Здравейте, моля да ми изпратите снимка на лепенките, които ползвате

# 227
Здравейте, мами! И ние сме в клуба на третата сливица, само където при моето дете е 2-ра степен и прави проблеми в ушите - отити, в момента има и серозна течност в лявото ухо. Няколко УНГ казват, че не е за вадене включително и доц. Рангачев от ИСУЛ. Искам да попитам мамите, чиито деца са с почти постоянна оточна лигавица и полузапушен нос как се справят с това ? Заради течността в ухото ни изписаха кортикостероид в носа Етацид и противоалергично за един месец. Притеснява ме дългото ползване на кортикостероид дали няма да увреди носната лигавица и дали няма някакъв алтернативен по-безвреден спрей за нос?

# 228
При нас така и не се махна тази течност, точно 5 месеца, тъпанчето беше залепнало за черепа...

# 229
Ами ние се борихме доста време да не махаме сливицата, но всеки път имаше проблеми със слуха на детето... Спеше с отворена уста, хъркаше. И накрая се предадохме и я махнахме след като взехме не знам кое мнение поред... Операцията беше септември. Вярно, не е е минало много време оттогава и не де знае как ще е в бъдеще, но детето ДИША през носа, изчезнаха гъстите секрети, които постоянно издухваше след впръскване на физиологичен разтвор. Та, при нас операцията беше решението. Кортикостероиди също сме пробвали, но при първото разболяване след спиране - отново всички симптоми се връщаха с пълна сила.

# 230
При моята дъщеря беше 2-ра на 12 септември без течност в ушите, На 3.10 вече беше с течност в лявото ухо и предложението беше също кортикостероидна терапия и физиотерапия или вадене на сливица и предпреспектовата още една зима да изкара само на АБ и кортико, да не може да диша, да хърка като стара баба , да няма достатъчно кислород избрах вадене на сливица въпреки, че нямаше 3г. След 1г на сиропи за свиване, комеопатии, антихистамини и какво ли още не с временен ефект и при следваща настинка отново по 2-3 м хъркаше нон стоп, само юли и част от август дишаше почти нормално. Та след прегледа на 3.10, насрочихме операция за 23.10, за тези 20 дни вече имаше течност и в двете уши, а сливицата беше вече огромна (това каза лекаря), като не съм спирала лечение, правихме и нагревки, казахме и капки в носа и ушите.
За мен това е най - доброто, което сме направили за нея. Въпреки риска от появяването и на ново.

Моля и аз за снимка на лепенките. Ние до сега действаме с памуче и вазелин отгоре, ама явно се размести и напои. Беше трудно да свикне с тях, но с много говорене и борба вече не ги пипа и знае, че са там за да не я болят ушите, вчера се убеди, много я заболя.
Благодаря ви за успокоението Heart

# 231
Изпратих снимки на лично. И при нас така и нищо не помогна. Също бяхме при трима различни лекари. Не е имала проблем с дишането, но не чуваше и за това и не изговаряше думите правилно. След премахването на третата сливица, започна да говори много по-добре.
Януари беше с бронхит. Не е спряло боледуването, но преди имахме по 45дни със зелени сополи.

# 232
Правете операцията и каквото стане. Моето дете 4 -5 месеца след операцията беше супер, после старата песен на нов глас.

# 233
Имам един въпрос малко в страни от темата... Днес оперираха моето дете от трета сливица, сложиха и макарички. Болничният, който могат да ми дадат е само за болничния престой, т.е. 2 дни.
Как си набавихте допълнителен болничен. Искам да го гледам поне седмица в къщи. Благодаря на отзовалите се

# 234
Имам един въпрос малко в страни от темата... Днес оперираха моето дете от трета сливица, сложиха и макарички. Болничният, който могат да ми дадат е само за болничния престой, т.е. 2 дни.
Как си набавихте допълнителен болничен. Искам да го гледам поне седмица в къщи. Благодаря на отзовалите се

Аз взех от личния лекар.

# 235
Мен ме пратиха на комисия във 22-ра поликлиника на Плиска и ми удължиха 14 дни.

# 236
Аз ползвах отпуск, защото болничния ми беше изчерпан за годината и ми даваха само 3 дни от болницата, а на комисия не ми се ходеше, аз също съм в 22ра поликлиника явно с Хехе сме в един район в София. Иначе лекаря каза да я задържа колкото преценя, на 5 ден каза, че е добре и е на свободен режим, но предвид операцията е добре да я задържа. Имайте предвид че първия месец се разболяват малко по - лесно. Моята се разболя на 25 ден, слава Богу само хрема и мина за 1 седмица.

# 237
Здравейте детето ми е на 3г и 5 месеца, има проблем с третата сливица последен път изписа доктор унг антибиотик Аугментин за 10дена но няма подобрение пак е с хрема,сополи,запушен нос,течащ и хъркане през вечерта.И вече мислим за операция защото всеки път дават много лекарсва на детето ми и след време пак връщаме на началото!За това искам да ви попитам на вас може ли да ми препоръчате добър лекар за операцията,аз искам да закарам в София ВМА там добре лие УНГ отделението и може ли да ми препоръчате лекар там?Благодаря ви на всички

# 238
Препоръчвам да направите консултация с поне 2ма добри УНГ и тогава да прецените какво да правите. Аз лично избрах УНГ който работи с деца, 2ма такива посетихме и 2мата с едно и също мнение, ходили сме и преди при още 2-3ма УНГ, но все ми казваха нищо и няма на 6-7 ще се оправи.. е да ама не може детето ми да е болно нон стоп следващите 4-5г. Аз съм доволна от УНГ отделението на Токуда, там и д-р Кюлев и доктор Трифонов са добри и се занимават предимно с деца, за ВМА нямам наблюдения, там не е толкова детско устроена болница по мое мнение. Първата ни консултация и мнение, че наистина е за вадене беше от д-р Катя Благоева, страхотна жена и човек, включително сега тя ме следи, защото съм със синузит, както и племенницата заведох, защото направи отит. Преглежда и с направление, и платено на няколко места в София.

# 239
Аз също за себе си ходя при Катя Благоева, операцията я прави доктор Кюлев. На същото мнение беше и доктор Заяков, също прекрасен лекар, оперира в Здравето. За Райнов не искам да коментирам, много мами са доволни от него и може би няма да съм обективна, защото при нас лечението му не проработи може 5 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт