Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 479
  • 468
  •   4
Отговори
# 210
При нас никаква промяна няма от 26.10. Уж се изолира Мораксела, капахме АБ капки - никакъв ефект. Продължава да диша през устата, да хърка като спи, да гъгне. Явно проблема не е бил в моракселата.
За мен сливицата е там, и последния УнГ  явно не я видя.
Последния ми шанс е да пробвам с Етацид, до сега никога не сме го ползвали.
Супер много съм отчаяна.
Ходихте ли при лекар, който преглежда с камера през носът? Ако не сте, отидете. Една позната, постоянно казваше, че детето и е болно заради 3та сливица, която не е вадена. Отиде при Кюлев в Токуда. Човека и показал с камерата миниатюрна 3та сливица. Тя се успокои, че не е от там проблема а бактериални инфекции. Сега е мобилизирала цялата си енергия в новия проблем.

# 211
Момичета, вчера ни изписаха. Вторник беше операцията. Давам попарки, супи павирани, кисело мляко, намачкан банан. Кога мога да дам сама да си хапе банан или кексче?
Малко фъфли и говори на нос, но тя няма 3 години и така или иначе не говори добре. Това е нормално по принцип нали?

# 212
След операцията на моята, доста дълго време говори на нос, много странно звучеше. Дори " звънтеше ". Аз бях включила и бебешките каши и включително и сега ги ядем (5+)😁😁😁. Три до пет дни , е захранването с по- меки и не горещи храни. След операцията, моята намрази всички пасирани супи и данонино дори не иска...

# 213
При моя позната, която са махали сливицата при същата докторка (където и ние) миналата година - израстнала е..
Заговорила се е с педиатърката и тя й е казала, че при тази УНГ има много често рецидиви.
Честито на печелившите 😬

# 214
При моя позната, която са махали сливицата при същата докторка (където и ние) миналата година - израстнала е..
Заговорила се е с педиатърката и тя й е казала, че при тази УНГ има много често рецидиви.
Честито на печелившите 😬

Това е просто ужасно! С уговорката, че нищо не разбирам дали не може да се направи снимка и да се види?

# 215
  • София
Здравейте, някой посещавал ли е д-р Диана Попова от ИСУЛ?
Записах час при нея по препоръка на познати минали по този път, но изчетох всички теми и не срещнах никкъде нейното име.

# 216
Не е съвсем по темата, но при чести боледувания на сливиците и чести срещи със стрептокок дали има вероятност да останат леко подути лимфните възли непосредствено под челюстта? Някои ме убеждават, че това всъщност не са лимфни възли, а сливици (симетрични са), че детето е слабо и затова се напипват, други, че сливиците не се напипват. Няма друга симптоматика, до пролетта имаше период, в който през месец караше скарлатина, оттогава не е боледувала. Не са видими, но при допир се напипват две "маслинки" от двете страни на гръкляна, в горната част под челюстта. При други деца напипват ли се? Обичайно не съм хипохондрик, но сега съм я втасала.

# 217
Ambrosia, това са сливиците в гърлото. На моето дете са уголемени и така се виждат и отвън.

# 218
Благодаря. Твърде вероятно е наистина и при моето да са уголемени, тя често повтаря стрептококови инфекции - винаги лекувани навреме и с антибиотик, уж изчиства, след което отново се проявява. Последно се задържа цяла година (преди това се случваше и през месец) и от онзи ден отново е на антибиотик, поради стрептококова ангина.

# 219
Здравейте има ли майки,които са закарали детето при др.Марков унг пловдив.Ние бяхме вчера при него детето мие(3години и 6месеца)с запушен нос с сополи и естествено вечерта има хъркане и през деня все едно говори от носа.Тези оплаквания обясних на доктора той веднага каза трябва да се маха третата сливица,само погледна устата и с малък фенер на носа.Според вас не трябвали да се види с камера по подробно да се види колко е голям.Прочетох,че когато детето е болен сливицата порасвала и детето тогава започвала да се хърка?Благодаря ви на всички

# 220
Изчакайте детето да оздравее напълно и тогава отидете на УНГ за снимка на сливиците...

# 221
Изчакайте детето да оздравее напълно и тогава отидете на УНГ за снимка на сливиците...
Мерси да ви попитам вчера ходихме на друг УНГ изписа АБ Аугментин ЕS.Не сме взели но тук идкам да ви попитам нясой от вас ползвал лие този антибиотикхза трета сливица?

# 222
Как така антибиотик за трета сливица?! И защо забога не сте го взели, щом са го предписали на детето ви…

# 223
Как така антибиотик за трета сливица?! И защо забога не сте го взели, щом са го предписали на детето ви…
Защото преди да започнем антибиотичната терапия пуснахме(тоест аз пуснах) гърлен и носен секрет с антибиограма и AST(aнтистрептолизинов титър)което лекара него пусна тези изследвания а след физически преглед изписа антибиотика.Но аз искам да видя какво ще покаже тези изследвания не искам да си започнем найзуст на антибиотика.

# 224
Здравейте момичета.
Дъщеря ми на почти 3г, от 23.10.2024г е с извадена трета сливица, заради прогресиращо нарастване и възникнало възпаление в ушите за няма и 1м м/у прегледите. Операцията направи д-р Кюлев, но се наложи и вентилационни тръбички да сложи , след като е видял колко е зле положението. Та пазим ушите и до сега не е имало инцидент, обаче днес влезна явно вода от тампончето, беше се напоило.. малката изпищя от болка и поплака,  обърнах я да изтече и подсуших,  та въпроса ми е да се притеснявам ли, той каза че не трябва да влиза под налягане, утре ще се опитам да се свържа с него, но сега не мога да заспя и се тревожа да не сме направили беля.
Иначе след над 1г борба с какво ли не да свиване сливицата и прекарана стрептококова инфекция, сливицата прогресивно растеше.. едвам дишане малката, непрекъснато болна.. познато ви е, нямаше сили да тича на площадката, изморяваше се бързо, имаше трудности и с говоренето. От както я няма имаме ново дете, енергично, спи спокойно вече, проговори .

Общи условия

Активация на акаунт