Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 527
  • 468
  •   1
Отговори
# 315
Милена, нямам такива наблюдения. Моля те пиши какво е станало, ако отидете на лекар.

В понеделник отиваме при Кюлев да видим какво ще каже, защото продължават да селретират ушите, а и хрема още има

Хубаво че сте намерили час, дано всичко е наред. Стискам палци! И двете уши ли е с макарички?

Минахме сега чакаме кръв с ЦРП и СУЕ,  нямахме час дойдохме и чакахме ако и когато ни приеме, но тъй като сме негови пациенти и той я е оперирал ни взе веднага щом можеше. Да в двете уши има и сега от възпалението е паднала макаричката на лявото ухо.

# 316
Здравейте,и извинете че нахлувам в темата,но вече не знам къде да го водя моето дете.Става въпрос за дете на 11 год,до миналата година октомври месец,не знаех какво е да ти е болно детето.От тогава се започна един кошмар.Всичко тръгна с една хрема ,от нея на 2ри ден направихме "уж" ларингитен пристъп и ни приеха в отделение на урбазон и инхалации,изписаха ни от болницата и след 10 дни всичко се повтори,като успяхме да овладеем пристъпа у дома.Излекувахме се ,но остана едно прочистване на гърлото постоянно,като малката казва,че усеща храчка,която й дразни.Заведох я на УНГ каза,че няма нищо,но за всеки случай направи снимка на синуси,чиста,за трета сливица тогава не ни прегледа,каза синкава лигавица на носа,може да е алергия.От там на алерголог,правило детето алергична реакции от самите вируси,добре ок,но това прочистване на гърлото не изчезва никога,когато се появи хрема се засилва.Избутахме някак до февруари с противоалергично при всеки сопол,но на 10ти февруари пристъпа се повтори,айде отново урбазон и болница,и двата пъти като лежахме в болницата на всички лекари казвам за това прочистване на гърлото,никой нищо не ми казва.Вдигнахме си до Плевен,айде и там на Алерголог,изписа ни пулмиколт турбу халер за 3 месица,ефекс никакъв,прочистването на гърлото си стои.Съмнявах се за рефрукс ,защото ми е казвала понякога за киселини и все едно се връща храна,докторите смятат че щом не кашля и е спокойна нощем,не е рефлукс.Общо взито от октомври сме с постоянно прочистване на гърлото и сополи през 2 седмици.Някой нещо подобно да е наблюдавал около 3та сливица,вече съм в пълно неведение къде да я водя.Благодаря придварително и пожелавам на всички дечицата да са здрави

# 317
Здравейте,и извинете че нахлувам в темата,но вече не знам къде да го водя моето дете.Става въпрос за дете на 11 год,до миналата година октомври месец,не знаех какво е да ти е болно детето.От тогава се започна един кошмар.Всичко тръгна с една хрема ,от нея на 2ри ден направихме "уж" ларингитен пристъп и ни приеха в отделение на урбазон и инхалации,изписаха ни от болницата и след 10 дни всичко се повтори,като успяхме да овладеем пристъпа у дома.Излекувахме се ,но остана едно прочистване на гърлото постоянно,като малката казва,че усеща храчка,която й дразни.Заведох я на УНГ каза,че няма нищо,но за всеки случай направи снимка на синуси,чиста,за трета сливица тогава не ни прегледа,каза синкава лигавица на носа,може да е алергия.От там на алерголог,правило детето алергична реакции от самите вируси,добре ок,но това прочистване на гърлото не изчезва никога,когато се появи хрема се засилва.Избутахме някак до февруари с противоалергично при всеки сопол,но на 10ти февруари пристъпа се повтори,айде отново урбазон и болница,и двата пъти като лежахме в болницата на всички лекари казвам за това прочистване на гърлото,никой нищо не ми казва.Вдигнахме си до Плевен,айде и там на Алерголог,изписа ни пулмиколт турбу халер за 3 месица,ефекс никакъв,прочистването на гърлото си стои.Съмнявах се за рефрукс ,защото ми е казвала понякога за киселини и все едно се връща храна,докторите смятат че щом не кашля и е спокойна нощем,не е рефлукс.Общо взито от октомври сме с постоянно прочистване на гърлото и сополи през 2 седмици.Някой нещо подобно да е наблюдавал около 3та сливица,вече съм в пълно неведение къде да я водя.Благодаря придварително и пожелавам на всички дечицата да са здрави
Според мен направете консултация с Райнов  УНГ и гастро, за да се изключи рефлукс. Какво показа тестването за алергии? Имам позната нейното дете прави алергия към белтъка на вируси и отключва ларингитна кашлица, но тя няма 3г.

# 318
ralito, моят съвет е да се свържете с д-р Светла Василева (София). Големи деца преглежда в МВР болница и може да запишете по-скоро час. Има апаратура, с която може да огледа сливицата. Внимателна е и според мен добър специалист.

# 319
Здравейте,и извинете че нахлувам в темата,но вече не знам къде да го водя моето дете.Става въпрос за дете на 11 год,до миналата година октомври месец,не знаех какво е да ти е болно детето.
Правихте ли, носов и гърлен секрет? Ако не сте, направете. Може да направите изследване и на храчката, която детето чисти. Има значение в коя част на деня, детето чисти гърлото. Ако е сутрин, може да е задна хрема. Ако е постоянно, може би нещо дразни лигавицата в гърлото. Синя лигавица в носът има едното ми дете, и това си е на бактериална инфекция. Според мен детето си е за добър УНГ специалист. Препоръчвам Ви д-р Кюлев, в Токуда имат и добра апаратура. Ще може да погледне с камера 3та сливица, даже и гърлото и ларингса. Така най-добре ще се прецени, дали има проблем с лигавицата в гърлото, както и да назначи изследвания. Но е частен прегледа. Миналата година беше 120лв. Разбира се, може и друг лекар, но да има добра апаратура. Д-р Василева оперира едното ми дете и съм много доволна от нея. Тя има камера в частния и кабинет, отделно преглежда и в МВР болница, но там няма такава апаратура. За съжаление от октомври месец 2024г е спряла да прави операции на деца, за вадене на сливици. Дано да се е променил този факт. Въпреки това, ще може да погледне детето с апарата. Друг добър лекар е д-р Ников от Пирогов.
Имам спомен, че съм чела за същия проблем като Вашия но не помня в коя тема. Потърсете в търсачката. Може да съм, чела в темата на възрастните, за проблеми с УНГ.
Ще дам един пример, който не е същия като вашия, но пък може да е в употреба на други хора. Едно съседче много кашляше, и личната казала, че е астма. Но родителите не се примириха. Направиха му рентген или магн.резонанс, не помня кое точно. И видя ли в единия дроб, малко петенце. Един лекар, се съгласил да погледне с камера в дробовете на детето. И се оказва, че в дроба има миниатюрно парченце пластмаса. Извади ли го, и започнали лечение, детето започнало да се подобрява. Това ми е мисълта, трябва добър лекар и апаратура.
Успех, пишете как се развиват нещата с детето.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:53 от Идрис

# 320
Благодара Ви момичета,запазих час за доц.Георги Николов в Плевен,за края на другия месец.Дано там ни обърнат внимание.Втория път като лежахме в болницата правиха носен и гърлен секрет и казаха,че са чисти.Не ми си варва да сме с астма,защото нощем спи спокойно и все едно проблем няма,а и тя самата се напъва да прокашля,защото й дразни ,а не е рефлексна кашлица.Далеко ни е София,но ако се наложи ще пътуване и до там.Отново благодаря за съветите

# 321
Благодара Ви момичета,запазих час за доц.Георги Николов в Плевен,за края на другия месец.Дано там ни обърнат внимание.Втория път като лежахме в болницата правиха носен и гърлен секрет и казаха,че са чисти.Не ми си варва да сме с астма,защото нощем спи спокойно и все едно проблем няма,а и тя самата се напъва да прокашля,защото й дразни ,а не е рефлексна кашлица.Далеко ни е София,но ако се наложи ще пътуване и до там.Отново благодаря за съветите

Бих ви препоръчала за Плевен Д-р Духленски. Прекрасен диагностика е. Работи с деца.

# 322
Синя лигавица в носа е и алергия, а не само бактерия, аз съм със синя по това време на година, секрета ми е чист

# 323
Здравейте.
Пуснаха снимка за да види лекарката ни третата сливица на малкия.
Къде в София можем да я направим.

# 324
Здравейте.

Ние ходихме тук:

МДЛ-3В-РЕНТГЕН

ул.“Люлин планина” №40

# 325
Здравейте.

Ние ходихме тук:

МДЛ-3В-РЕНТГЕН

ул.“Люлин планина” №40
Ние днес бяхме на УНГ лекар.
Прегледа го пусна носен и гърлен секрет.
Направих ме снимката.
Остава да отидем до център Протон на 27 ми Май за да му направят Тимпанометрия.
И чакаме всички резултати.
Снимката е готова.
Това ние разчитането.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 14:28 от Танчето_30

# 326
Здравейте.
Дали някой е правил тестове за алергии на детенцето за да се види към какво е алергично преди да се извади третата сливица.
Снощи на моя мъж познати му казали, че може от алергия да е оголемена сливицата и да не се налага махането и .
Ако някой е правил тестове за алергии моля да сподели.

# 327
От колко време има проблеми от сливица? На колко години е детето? Какви оплаквания има?
Тест за алергии може да направите кръвен, ако има алергии и нормален УНГ ще види лигавицата в носа става синкава,  но сега не се препоръчва правене на теста с драскането за алергии, защото е такъв сезона.
Моето дете съм сигурна почти 100% че е с алергия към някой пелени, защото спра ли и антихистамина, почва да смърча и да киха. Сега е 1м на терапия от УНГ изписана, но имаше проблеми повече от 1г.

# 328
От колко време има проблеми от сливица? На колко години е детето? Какви оплаквания има?
Тест за алергии може да направите кръвен, ако има алергии и нормален УНГ ще види лигавицата в носа става синкава,  но сега не се препоръчва правене на теста с драскането за алергии, защото е такъв сезона.
Моето дете съм сигурна почти 100% че е с алергия към някой пелени, защото спра ли и антихистамина, почва да смърча и да киха. Сега е 1м на терапия от УНГ изписана, но имаше проблеми повече от 1г.
На 4 г и 6 месеца е.
Нашата лична лекарка ни даде направление за УНГ на 30 Април.
На 9 ти Май бяхме на преглед при УНГ специалист.
А какъв кръвен тест и за какво включва като алергии.

# 329
Тест за алергии може да направите кръвен, ако има алергии и нормален УНГ ще види лигавицата в носа става синкава,  но сега не се препоръчва правене на теста с драскането за алергии, защото е такъв сезона.
На 4 г и 6 месеца е.
Нашата лична лекарка ни даде направление за УНГ на 30 Април.
На 9 ти Май бяхме на преглед при УНГ специалист.
А какъв кръвен тест и за какво включва като алергии.

Теста се казва ALEX струва около 350-400лв и открива над 300 алергена чрез взимане на кръв

Общи условия

Активация на акаунт