Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 505
  • 468
  •   2
Отговори
# 330
Здравейте, Сина ми е на 4 и половина, от както помня все хърка. Когато беше на 3 го водихме при Камел, който каза, че сливицата е уголемена, изписа една торба лекарства, от които детето повръщаше и нищо не направихме. След няколко месеца го заведохме при д-р Попов в ИСУЛ, защото започна една постоянна кашлица, заради която го връщаха от ДГ. Потвърди уголемена третата сливица и предложи да пробваме 10 дни с антибиотик, ако не помогне да мислим за  вадене. Е детето си изпи антибиотика и кашлицата там си остана.
От няколко месеца насам забелязвам, че детето не диша през носа, постоянно е с отворена уста, сякаш и физиономията му се изменя. Хъркането никога не е спирало и е постоянно със стичащи се секрети назад. Понякога тръгват и напред, от един месец носа тече и няма спирка. Гласа често му пада или е пресипнал. Не боледува често, ако не броим хремата.
Записвам се в темата, защото искам да се насоча към болница и специалист.

# 331
По симптомите които описвате, вероятно наистина е с уголемена трета сливица. Най- лесния вариант е - рентгенова снимка. Поне ще разберете какво точно се случва и дали е заради това. Моята дъщеря, месеци преди операцията, беше започнала да накъсва думите...не ѝ стигаше въздух, за да ги изговори пълни.

# 332
По симптомите които описвате, вероятно наистина е с уголемена трета сливица. Най- лесния вариант е - рентгенова снимка. Поне ще разберете какво точно се случва и дали е заради това. Моята дъщеря, месеци преди операцията, беше започнала да накъсва думите...не ѝ стигаше въздух, за да ги изговори пълни.
И сина ми от скоро започна да накъсва думите, наподобява ми на заекване, но не съвсем, отдавах го на притеснение, но може и от третата сливица да е..

# 333
В такъв случай, помислете наистина за снимка на сливици и то възможно най - скоро ...

# 334
Здравейте.
Видях, че има Тонзилотрен хомеопатия.
За трета сливица.
Дали някой го е давал  на детенце и дали има ефект.

# 335
Здравейте.
Видях, че има Тонзилотрен хомеопатия.
За трета сливица.
Дали някой го е давал  на детенце и дали има ефект.

Аз съм давала в комбинация и с цинабсин, както и Тонзилик сироп, тогава временно намаляваше хъркането, но не е изчезнало, успокоява донякъде, 6м беше ма такава терапия и пак стигнал до вадене.

Desislava,  според мен е за вадене , опитайте при Кюлев или Трифунов в Токуда преглед. Моето заекваше също от липса на кислород, трудно говореше и накъсваше думите, при хранене поемаше въздух през устата, изморяваше се бързо  а хъркането беше почти през цялата година, все едно е стара баба пушачка.  Съгласна съм с Ак47 снимка или унг който бърка о проверява сливицата. При нас тази проверка я направи Катя Благоева, написа и на епикризата 2ра към 3та степен уголвмяване. Не отлагайте, защото това води до изменение на челюстта,  говорни промени, с години чистене на дишане през устата вместо през носа.

# 336
Здравейте!
След няколко месеца ходене по прегледи при УНГ ,се спряхме на един ,който на първият преглед направи тимпанометрия и ни изпрати на допълнителни изследвания.
Правихме рентгенова снимка ,за да се  види колко е увеличена третата сливица ,консултирахме се с алерголо заради завишен Еозинофилен протеин.
Тимпанометрията беше лоша,рентгена показа много голяма сливица,правихме и Риноцотигрсна и диагнозата от алерголога е алергичен ринит.
След като станаха всички изследвания,унг доктора ми звънна и каза,че операция за отстраняване на сливицата  трябва да има.
Но на следващият преглед не си спомняше какво сме обсъждали и говорили .Пак ни назначи някакво изследване и на третият вече преглед днес му се освободил час за операция другата седмица и ми го предлага.
Но без да правим тест за алергии към упойки. А аз държа на такъв,че имаме хора с алергии в семейството. Помолих да ми даде тимпанометрията като  изследване ,за да мога да си възстановя средства по мед.застраховка на детето,че имам графиките единствено  като снимка на телефона. Той не можел,не разбрах трие ли ги и не може да въвежда данни на пациента и после да разпечата изследването.
За операцията не работи с НЗОК,а да съм си питала застрахователя дали ще ми възстанови сумата.Че тя еднодневна хирургия.
Пиша му  за да каже има  ли престой в болницата ,защото застрахователя пита,той промел съобщението и не отговаря.
И направо не знам какво да правя, не знам дали да му се доверя.
Записах подвластна на  емоциите първите възможни часове за Трифунов и Яначков .
Не искам да вземем решение просто защото ни притеснява намаления слух на детето.
Защото операцията ще бъде освен вадене ба сливицата и поставяне на вентилационни тръбички в ушите.
Искам да питам ,ако някой  е минал по този път-дали ако изчакам още малко ,би било пагубно за слуха ?
Направо се

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 22:19 от Sun and shine

# 337
За мен този доктор е НЕАДЕКВАТЕН! Аз не бих поверила детето си на такъв ! Има и други доктори,  все ще се намери някой свободен за преглед, второ мнение и евентуална операция! И задължително направете тест за алергии , особено щом има наличие на такива в рода ви ! Успех !

# 338
Здравейте!
След няколко месеца ходене по прегледи при УНГ ,се спряхме на един ,който на първият преглед направи тимпанометрия и ни изпрати на допълнителни изследвания.
Правихме рентгенова снимка ,за да се  види колко е увеличена третата сливица ,консултирахме се с алерголо заради завишен Еозинофилен протеин.
Тимпанометрията беше лоша,рентгена показа много голяма сливица,правихме и Риноцотигрсна и диагнозата от алерголога е алергичен ринит.
След като станаха всички изследвания,унг доктора ми звънна и каза,че операция за отстраняване на сливицата  трябва да има.
Но на следващият преглед не си спомняше какво сме обсъждали и говорили .Пак ни назначи някакво изследване и на третият вече преглед днес му се освободил час за операция другата седмица и ми го предлага.
Но без да правим тест за алергии към упойки. А аз държа на такъв,че имаме хора с алергии в семейството. Помолих да ми даде тимпанометрията като  изследване ,за да мога да си възстановя средства по мед.застраховка на детето,че имам графиките единствено  като снимка на телефона. Той не можел,не разбрах трие ли ги и не може да въвежда данни на пациента и после да разпечата изследването.
За операцията не работи с НЗОК,а да съм си питала застрахователя дали ще ми възстанови сумата.Че тя еднодневна хирургия.
Пиша му  за да каже има  ли престой в болницата ,защото застрахователя пита,той промел съобщението и не отговаря.
И направо не знам какво да правя, не знам дали да му се доверя.
Записах подвластна на  емоциите първите възможни часове за Трифунов и Яначков .
Не искам да вземем решение просто защото ни притеснява намаления слух на детето.
Защото операцията ще бъде освен вадене ба сливицата и поставяне на вентилационни тръбички в ушите.
Искам да питам ,ако някой  е минал по този път-дали ако изчакам още малко ,би било пагубно за слуха ?
Направо се
Малко по-назад в темата съм писала, че моята дъщеря беше планувана за махане на третата сливица и поставяне на “макарички” в ушите през ноември, 2024, но в деня на операцията направи тежък (повтарям тежък) отит. Въпреки това и въпреки факта, че в последните няколко години беше с намален слух при всяко (често) боледуване, нашият доктор ни увери, че до следващата дата (февруари, 2025, когато всъщност се и състоя операцията успешно) има шанс ушите да се възстановят и да не се наложи да се слагат макарички (както и стана), ако сме упорити и “надуваме” ушите и дъвче дъвка достатъчно често. Купих й Отоглоуб, с който надуваше ушите вкъщи, а в училище си запушваше нослето и си го правеше така. Повтарях й нон-стоп и тя самата беше много дисциплинирана. Ушите се бяха възстановили чудесно. Тимпанометрията само потвърди това, което докторът видя на прегледа.
Това е, което мога да кажа относно слуха. Мен лично много ме притесняваше това и решението за операцията взехме не само, защото няколко доктора казаха, че е наложителна, но и защото ме беше страх за слуха. Един известен доктор ни каза даже, че сме закъснели. Оказа се, че не сме закъснели и може да се оправят понякога нещата по по-лек начин. Но е важно и да си намерите доктор, на когото да имате доверие. Успех!

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 14:13 от New B

# 339
Аз бих сменила толкова несериозен лекар веднага, особено щом не иска алергия към анестезия.

За надуването и дъвкането на дъвка при нас не беше дори опция, защото нямаше 3г и това не може да го прави, тя носа не може още да си издуха дори Sad И при нас чакане не беше опция, защото слуха прогресивно се увреждаше за няма 2м от здрави уши беше с намален слух и в двете уши, в едното по намален, тоест зависи от възрастта и възможностите на детето.

Аз бих попитала на колко е детето и къде и как установихте алергиите към какво са? Почти съм убедена че моето е с алергичен ринит (самата аз съм с тежка форма) и искам да тествам към кои полени има алегия и само за тях да проведем лечение. Обмислям пакета кръвен тест за алергии в Геника . Та за това и ви питам.

Моята дъщеря показа алергия към 2 от тестуваните анестезии също в семейството имаме алергични. Много добре правите, че държите на това изследване, анестезията не е шега.
Моето дете спа 1 нощ в болницата, за всеки случай след поставяне на вентилационните тръбички.

# 340

Аз бих попитала на колко е детето и къде и как установихте алергиите към какво са? Почти съм убедена че моето е с алергичен ринит (самата аз съм с тежка форма) и искам да тествам към кои полени има алегия и само за тях да проведем лечение. Обмислям пакета кръвен тест за алергии в Геника . Та за това и ви питам.

Моята дъщеря показа алергия към 2 от тестуваните анестезии също в семейството имаме алергични. Много добре правите, че държите на това изследване, анестезията не е шега.
Моето дете спа 1 нощ в болницата, за всеки случай след поставяне на вентилационните тръбички.
Привет!
Детето е на 3г и 3м.
Еозинофилен катионен  протеин ни беше увеличен като стойност и ходихме на  алерголог /д-р Рашева/,която ни пусна Риноцитограма.Взема се както носният секрет. Простичко ни обясни -като е готово изследването ако неутрофилите преобладават е инфекция,ако са преобладаващи   еозинофилите е алергия.
Заключението е алергичен ринит,но  не знаем на какво се дължи. Тъй като проблемите почнаха като тръгна на ясла,предположи да не е от прах,плесен ,които може да има там.
Направи ни кожен тест ,но само за прах и беше орцизатерен /малкият не позволи  да продължи/
Имам по-малко дете,което е с алергии и непоносимости към храни. Тестове съм правила в Токуда и Геника.Водих го при Д-Р Зратко Димитров и д-Р Мустаков .Но вече повече от година нищо.
Записах и час за доц.Дончев ,който е във ВМА .
Надявам се да уцелим лекаря ,че детето съвсем ще се обърка.
А аз ще полудея.Не знам дали вземам правилното решение.
Вие къде правихте тестовете за алергии към упойки?

# 341

Привет!
Детето е на 3г и 3м.
Еозинофилен катионен  протеин ни беше увеличен като стойност и ходихме на  алерголог /д-р Рашева/,която ни пусна Риноцитограма.Взема се както носният секрет. Простичко ни обясни -като е готово изследването ако неутрофилите преобладават е инфекция,ако са преобладаващи   еозинофилите е алергия.
Заключението е алергичен ринит,но  не знаем на какво се дължи. Тъй като проблемите почнаха като тръгна на ясла,предположи да не е от прах,плесен ,които може да има там.
Направи ни кожен тест ,но само за прах и беше орцизатерен /малкият не позволи  да продължи/
Имам по-малко дете,което е с алергии и непоносимости към храни. Тестове съм правила в Токуда и Геника.Водих го при Д-Р Зратко Димитров и д-Р Мустаков .Но вече повече от година нищо.
Записах и час за доц.Дончев ,който е във ВМА .
Надявам се да уцелим лекаря ,че детето съвсем ще се обърка.
А аз ще полудея.Не знам дали вземам правилното решение.
Вие къде правихте тестовете за алергии към упойки?

Д-р Елисавета Кирилова в 15ДКЦ, тя ни беше най - близко и с най - удобен час.
При  моята дъщеря на 3 и 4м е почти, също започна с яслата, но тя тръгна ноември 23г, всъщност преди нея започна разболяването от площадките, но в яслата се задълбочи проблема, защото нон стоп срещаше какви ли не вируси, аз очаквах проблем с 3тата сливица, защото и аз и баща и сме били проблемни, на него още на 1г и 7м са му я извадили, а на мен на 4г още помня операцията, а баща и нищо не помни разбира се.
Да обмислям и аз при Златко Димитров да отидем и двете, но ще пусна кръвния тест за алергии в Геника пакета, за рано алергени плюс домашните прах и плесен, моята драскане няма да изтърпи повече, тези 10 за упойка и бяха прага и добре, че баща и дойде да я изведе от кабинета иначе нищо нямаше да чуя от обясненията на лекарката. Предписа и 5 дни преди операцията антихистамин, после го потвърди и д-р Кюлев, като занесохме тестуването.
Да са здрави и вашите и да се открият причините. С алергии при малките е много сложно, защото те сега реално се срещат с всичко и е ново за организма им, аз се надявам да не е с моята тежка алергия.. защото разходка сред природата през пролетта за мен е кошмарна въпреки хапчетата и капките на които съм.

# 342
И ние бяхме при д-р Кирилова в 15 ДКЦ.
Трябва да пуснем във Геника.
Педиатричен панел със 54 алергена .
И ако излезе,че има алергия към нещо каза да отидем на вторичен преглед.
А иначе във Вторник сутринта сме на Тимпанометрия и Аудиометрия.

# 343
Днес му направиха Тимпанометрия и Аудиометрия.
Има голямо подобрение дясното ухо.
Върви изцяло на подобрение.
Допи си антибиотика които трябваше до 4 ти Юни да го пие.
Сега чакам да мине време за да му пусна носен и гърлен секрет.Ще пуснем ПКК, ДКК,СУЕ СРП .
 На 25 ти сутринта е на преглед при УНГ специалист.
Вече него виждам да спи с отворена уста.
Даже и не хърка.
Спи общо взето спокойно.
Но лечението и това, че бяхме при УНГ на частно и спирането от градината си има огромно значение.

# 344
Здравейте, изчетох всичко назад, нашата дата е за 21 юли , надявам се всичко да мине добре.
Препоръчвам на дамата с ник toni , където се препоръчва лекуването на бактериите било в носа или гърлото, препоръчвам Трявна белодробна болница Царица Йоанна,  ако не беше този Санаториум до сега незнам,  но много помогнаха на детето ми и адекватно ми отговориха на всички въпроси,  там се виждат, носен и гърло секрет със сигурност ще отидем отново догодина, тъй като сега ще махаме 3тата сливица

Общи условия

Активация на акаунт