Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 496
  • 468
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте. Синът ми е на 5 и във вторник му махнаха третата сливица в Софиямед, д-р Станкова.
В понеделник бяхме сутринта за изследвания и се прибрахме, вторник в 8 ни настаниха и в 9 го качиха в операционна (децата минават първи). В сряда ни изписаха като тогава много го болеше като преглъща. Днес вече казва, че съвсем малко го боли, храни се почти нормално, но забелязвам, че седи някак приведен с главата напред, все едно нещо го е натиснало на врата или му опъва отпред на гърлото. Питам го защо, но не можем да се разберем. Чудя се дали е от болката или му придърпва нещо от самата рана. Някой забелязвал ли е подобно нещо след операцията?
Доволна съм от отделението иначе, беше чисто и всички бяха много любезни. Д-р Станкова не е от най-обяснителни и приказливи лекари, Яначков ми се видя много приятелски настроен и ангажиран към децата.

# 346
Здравейте. Синът ми е на 5 и във вторник му махнаха третата сливица в Софиямед, д-р Станкова.
В понеделник бяхме сутринта за изследвания и се прибрахме, вторник в 8 ни настаниха и в 9 го качиха в операционна (децата минават първи). В сряда ни изписаха като тогава много го болеше като преглъща. Днес вече казва, че съвсем малко го боли, храни се почти нормално, но забелязвам, че седи някак приведен с главата напред, все едно нещо го е натиснало на врата или му опъва отпред на гърлото. Питам го защо, но не можем да се разберем. Чудя се дали е от болката или му придърпва нещо от самата рана. Някой забелязвал ли е подобно нещо след операцията?
Доволна съм от отделението иначе, беше чисто и всички бяха много любезни. Д-р Станкова не е от най-обяснителни и приказливи лекари, Яначков ми се видя много приятелски настроен и ангажиран към децата.
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.По здравна каса ли махнаха сливицата.
Може ли на лично съобщение да ми напишете евентуално кое колко е струвало.
Евентуално повече подробности.
Много благодаря.
Бързо възстановяване на детенцето!

# 347
По ЗК. Заплатихме 500лв избор на екип и 150лв консултация с анестезиолог, която обаче не включва тест за алергии.

# 348
Здравейте,

Търся препоръки за УНГ в София. Налага се спешно да го сменим.

От години трите ми деца са пациенти на д-р Кюлев. Винаги се е отнасял с разбиране към тях, терапията е помагала. През пролетта каза, че синът ни като че ли няма да се размине с махането на третата сливица. През май се разбрахме, ако лятото има отново остра фаза, да го заведа спешно, без час (както обичайно е практиката, а и платени часове има чак за октомври, а по НЗОК за декември). Ходих три пъти, два от които се оказа, че го няма, въпреки че от кол центъра твърдяха, че трябва да е там. Днес беше третия път. Отказа да ни приеме без час. Опитах се да обясня проблема и да напомня за уговорката ни, но отговорът му беше "Ако продължавате да настоявате, тотално ще Ви откажа"... Не искам да коментирам. Болката ми е огромна. Усещането е като да те предаде най-близкия ти човек... Гняв, болка и сълзи. Не знам какво толкова щеше да му стане да отдели 15 минути от скъпоценното си време на дете в нужда... Но както и да е. И на хипократовата му клетва...също както и да е...

На кой лекар в София според вас можем да разчитаме първо, да прегледа детето бързо и да назначи терапия и второ, да ни консултира за въпросната трета сливица дали е за махане?
Хич не ми се искаше да минаваме отново през целия процес на наблюдение и терапия, но явно така ни било писано. Всяко зло за добро. При Кюлев едва ли ще се върна.

# 349
Ние сме ходили два пъти при д-р Калоян Чилингиров и сме доволни. Сега сме на терапия и август на контролен преглед. Допада ни като отношение, като специалист, мисля също е много добър. Операциите ги прави в Пирогов, преглежда в МБАЛ Европа срещу Пирогов. Вижте дали има часове. За без час не знам, може да се обадите на регистратурата и да питате.

# 350
Здравейте, скачам и аз в темата за да следя информация. Моето дете е с трета сливица, на 3,6 години и от един месец насам е страшно хъркане, потене и всичките му там екстри. Минахме през кабинета на Райнов, изписа терапия , но не виждам кой какъв ефект. Сега съм се насочила към Чилингиров. Ще се радвам ако някой сподели мнение. Виждам, че дамата над мен е написала, че са доволни.

# 351
И аз се нареждам за мнения за Чилингиров. Записах час на сина ми при него за края на седмицата.

# 352
Момичета, както споменах в предния коментар, сина ми има час за УНГ в петък. В момента почти не хърка и не се стичат секрети назад. Така явно в спокойно състояние дали може да се прецени състоянието на третата сливица и има ли смисъл от прегледа, когато състоянието е видимо спокойно?

# 353
И аз се нареждам за мнения за Чилингиров. Записах час на сина ми при него за края на седмицата.

Ние бяхме днес, доволна съм. Изслуша ме, изговорихме проблемите и изписа лечение. Отговори на всичките ми въпроси и беше търпелив. Ще видим след месец как са нещата.

# 354

Ние бяхме днес, доволна съм. Изслуша ме, изговорихме проблемите и изписа лечение. Отговори на всичките ми въпроси и беше търпелив. Ще видим след месец как са нещата.

Благодаря!
А иначе в момента детето ви с изразени симптоми ли е или в по-спокойно състояние?

# 355
Момичета, както споменах в предния коментар, сина ми има час за УНГ в петък. В момента почти не хърка и не се стичат секрети назад. Така явно в спокойно състояние дали може да се прецени състоянието на третата сливица и има ли смисъл от прегледа, когато състоянието е видимо спокойно?

Точно в такова състояние трябва да се види сливицата, когато е “спокойна”. Отидете на прегледа Simple Smile

# 356

Точно в такова състояние трябва да се види сливицата, когато е “спокойна”. Отидете на прегледа Simple Smile

Благодаря за отговора!

# 357

Благодаря!
А иначе в момента детето ви с изразени симптоми ли е или в по-спокойно състояние?

С изразени е, хърка и почти постоянно е с отворена уста, дори и буден.

# 358
Лейди Блу, да не бяхте с момченце с раничка на гърба като излизахте от кабинета? Ако да, ние бяхме след вас в двете деца.

При нас засега доста кофти се развива при малкото, че течността в едното ухо не се маха и след терапия с Етацид.. Днес му изписаха АБ, но нещо не съм оптимист и май и с него отиваме към операция. Давам и сироп Тонзилик от близо месец, не виждам да помага Sad

# 359
Лейди Блу, да не бяхте с момченце с раничка на гърба като излизахте от кабинета? Ако да, ние бяхме след вас в двете деца.

При нас засега доста кофти се развива при малкото, че течността в едното ухо не се маха и след терапия с Етацид.. Днес му изписаха АБ, но нещо не съм оптимист и май и с него отиваме към операция. Давам и сироп Тонзилик от близо месец, не виждам да помага Sad

Аз видях след първата опаковка Тонзилик ефект малък, в комбинация с Тонзилотрен и Цинабсин беше малко по - осезаем, но още нямаше течност в ухото, след течността в ухото при непрекъснато лечение, реших че е време за операция.
Дано при вас намалее и изчезне. При нас за 20 дни беше стана и е двете уши, въпреки АБ капки, нагревки, сиропи и хомеопатия. След операцията 24ч излизаше течност от ушите , повече от по засегнатото.  Успех и всичко да е наред.

За другите съгласна съм че преглед се прави при спокойно състояние, даже някой УНГ връщат за преглед след оздравяване, ако е за консултация за 3та сливица, за да видят реално как са нещата,  разбира се има случай когато успокоение просто не настъпва след даден момент. При моята имаше успокоение юли и август, края на август с първата настинка дето лепна всичко приключи

Общи условия

Активация на акаунт