Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 17 406
  • 409
  •   1
Отговори
# 360
Да, и ние с каката бяхме така. Супер многокомпонентите лечения на доц. Райнов, например, с които измъчваш и детето, и себе си, при нас даваха ефект - течността се махаше, нооо до първия нов вирус. Сега с малкото май пак ще се налага да махаме сливицата. Силно се надявах при него поне да се размине. Все още имам надежда, но най-вероятно само с надеждата ще си останем Sad

# 361
Аз за това предприех още преди 3г да напрви операцията да не помни, вече не помни. Измъчихме се цялото семейство, особено тя с това непрекъснато боледуване пиене на какво ли не, да я залъжа да го изпие, да я баланосам пак да отидем на лекар.. да не плаче, за да чуя какво казва лекаря.. да лежи на едно място за нагревка.. Питах няколко лекаря и родители минали през това и всички казаха , че при така прогресираща и усложнена ситуация пак ще се стигне до операция и е въпрос на време. Та взех за мен и за нея най - доброто решение, знам че някой са против ваденето на 3тата, но за моето дете това беше най - доброто , щото тоя "имунитет" дето трупаше не беше здравословен .. все болна, няма сили, не може да диша. Все пак разбирам и страха, докато беше под анестезия остарях с 10г сигурно, а и все пак е част от тялото ни и уж е редно да си е там, но щом закърнява на около 7г при повечето значи не е толкова важна, моята операция е била на около 4г и за жалост помня всичко...
Дано се оправи малкото ви дете и да преодолее кризата с ушите.
Аз вече от опита си препоръчвам физиотерапия, нагреки и нещо на ушите правят, казаха ми от такива центрове че даже и при здрави деца е препоръчително да минават поне 1 път в годината такива нагревки. Ама почти не срещнах лекар да ги изписва, чак сега ни ги назначиха, оказа се че сме изкарали Мононуклеоза, случайно разбрахме, малката я мина с настинка, но доста продължителна, както и се изморяваше доста бързо, ние с баща и направо бяхме смазани и двамата ни удари в жесток синузит, та след това нейния УНГ без да знае какво сме изкарали, след 1м Етацид и още нещо и стоеше някъде стичащ се секрет изписа да я прати на рехабилитация и само след 3 процедури изчезна секрета, първите 2 се влоши, на 3тия нямаше и помен от секрета.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 23:42 от MS2402

# 362
Лейди Блу, да не бяхте с момченце с раничка на гърба като излизахте от кабинета? Ако да, ние бяхме след вас в двете деца.

При нас засега доста кофти се развива при малкото, че течността в едното ухо не се маха и след терапия с Етацид.. Днес му изписаха АБ, но нещо не съм оптимист и май и с него отиваме към операция. Давам и сироп Тонзилик от близо месец, не виждам да помага Sad

Със синя раничка, да. Сещам се да, с двете дечица. Ами аз отзив ще мога да дам след месец, сега съм доволна от човешкото отношение. Вие от кога се лекувате при този доктор?

# 363
Момичета, аз в чудо се виждам този път. Знаете, че миналата година махнахме третата сливица. От тогава дишането се подобри, хремата минава сравнително леко. Сега хремата се задържа над 10 дена и реших да започна АБ капки Дексамнфеникол. Започнах ги миналата сряда на 06.08 - за три дена хремата спря напълно. В Събота заминахме за Велинград, още вечерта това дете започна да хърка брутално както преди ама брутално. Въздух не му достига чак. Така и до днес.. от събота не сме спали направо заради това дишане. През деня си му е запушен носът. Гласът му от звънлив, пак е носов сега. Но това дишане през нощта ме притеснява много. Сливиците му в устата са увеличени, такива оточни може би както му казват.

Имам чувството, че от минералния басейн се влошиха нещата……… Хем не беше много хлориран, защото с помпа го чистят.  Направо не знам какво да го правя. Хърка като дядо, такова хъркане откак сме махнали сливицата не е имал ……

Правих инхалации, капките ги спрях защото ги слагах 7 дена, спряха хремата и не виждам смисъл да ги продължавам.

# 364
Момичета, аз в чудо се виждам този път. Знаете, че миналата година махнахме третата сливица. От тогава дишането се подобри, хремата минава сравнително леко. Сега хремата се задържа над 10 дена и реших да започна АБ капки Дексамнфеникол. Започнах ги миналата сряда на 06.08 - за три дена хремата спря напълно. В Събота заминахме за Велинград, още вечерта това дете започна да хърка брутално както преди ама брутално. Въздух не му достига чак. Така и до днес.. от събота не сме спали направо заради това дишане. През деня си му е запушен носът. Гласът му от звънлив, пак е носов сега. Но това дишане през нощта ме притеснява много. Сливиците му в устата са увеличени, такива оточни може би както му казват.

Не искам да ви стряскам, но често се случва при премахване само на 3та сливица, бактериалните инфекции да слизат на другите 2 сливици. За този проблем в момент, можете да му направите инхалации с Пулмикорт/кортикостероид/ ще намали отока и в носът и на сливиците. Другия вариант е АБ, но най-добре след гърлен секрет. За двете сливици бих препоръчала да пробвате сироп Имунотрофина. Започва се от началото на Септември и се пие 3 месеца. При някои има ефект, други казват, че няма. Според мен е от бактерията. Риноджермина се пръска в носът, също 3 месеца. Има ли сме ефект и през зимата минаваше по-леко. Тези лекарства са щадящи, и обикновено се започва с тях. Но щом от лятото имате такива проблеми, през зимата ще е нон-стоп. Не помня детето ви на каква възраст е, но след опита през който преминах, бих ви посъветвала ако детето ходи на градина, да го отпишете. На 5г възраст може да ходи на Предучилищна група в училище, ще се редуцират разболяванията. При нас сериозно се редуцираха а и стреса изчезна от ходенето на градина, и детето вече беше щастливо. Шуслерова сол 10, х 10т на ден намалява отока на лигавицата в носът, и може по-добре да се диша.
Можете да направите кръвно изследване на АСТ, с него се разбира дали има стрептокок, не помня кой щам. С него се разбира дали сливиците са за вадене, ако стойността е над 250 референтна граница.

На скоро един баща обясняваше, че не трябва да се вадят сливици, а трябва да се сложи апаратче за разширяване на горната челюст/което се поставя на горните зъбки и не е болезнено/ и се разширява вътрешната част при носът и детето може да диша. Но не мога да твърдя дали е така, не сме го пробвали, а и вече сме извадили всички сливици и няма как.

Пожелавам ви успех

# 365
Ние махнахме сливицата миналото лято и тази зима бяха нормални нещата.. Хремите минаваха нормално, да прихъркваше като е с хрема, но съвсем много по-леко и после си отшумяваше. Сега от една и никаква хрема, не знам какво стана… Нито Т е вдигал, нито някакъв гаден вирус.
Благодаря за насоките!

# 366
Ние махнахме сливицата миналото лято и тази зима бяха нормални нещата.. Хремите минаваха нормално, да прихъркваше като е с хрема, но съвсем много по-леко и после си отшумяваше. Сега от една и никаква хрема, не знам какво стана… Нито Т е вдигал, нито някакъв гаден вирус.
Благодаря за насоките!

аз бих препоръчала тест за Ебщайн - Бар(мононуклеоза) , при нас такава никаква хрема, беше стигнала до зелени сополи, хъркане и задна хрема 1м, а ние с баща и стигнахме до АБ и слабост вече 3ти месец, юни средата беше простата хрема, която мина както казвате за няколко дни уж, ама си остана и ни съсипа. Оказа се че сме изкарали Мононуклеоза, случайно един УНГ в друг град реши да предложи на мъжа да се тества, защото дори след 2 АБ той беше още зле, аз и детето минахме по - леко и благодарение на имуностимуланти по - бързо ни мина. Всичко започна средата на юни месец, Т не сме вдигали, детето 36,9 макс. Финално хремата и мина с капки за оправяне на бактериалната флора и нагревки.

Туко така АБ какпи или антибиотици не е окей , без взет секрт и наличие на бактерия, кортикостероиди също не се ползват тук така без лекарска препоръка, защото пък може да прикрият нещо друго.

# 367
Детето ми е карало Мононуклеоза, и то в детската градина. Всъщност от него се е заразило със стрептокока. УНГ препоръча АСТ и там се видяха много високи стойности и като му казахме, че е карало Мононуклеоза, съответно каза че е от там силното възпаление на сливиците. Съответно ги извадихме и трите сливици. Но както ви бях писала, идете на лекар и си му направете гърлен секрет да се види дали има бактерия и коя е.

# 368
Здравейте!  Предстои изваждане на трета сливица на детето ми, на 4г.
Искам да направим тестове за алергия към упойката. Досега не ми се е налагало и не съм наясно къде може да се направи? Какви тестове се правят? Всякаква информация ще ми е полезна, благодаря предварително!

# 369
Ние правихме в 15ДКЦ при алерголожката там, казах и че е за ансетезия при операция и те си знаят какво да тестват, Запазих час през супер док, там ми беше най - удобното място и на приемлива цена. В самата Токуда ми казаха че няма смисъл да правим там, защото е прекалено скъпо.

# 370
Здравейте!  Предстои изваждане на трета сливица на детето ми, на 4г.
Искам да направим тестове за алергия към упойката. Досега не ми се е налагало и не съм наясно къде може да се направи? Какви тестове се правят? Всякаква информация ще ми е полезна, благодаря предварително!
Ние сме правили тестове за операции за две деца при https://superdoc.bg/lekar/d-r-albena-bachvarova-3722 и при https://superdoc.bg/lekar/silvia-hristova-lazarova и на двете места ни питаха конкретно кои тестове. Оказа се, че всяка болница си има нейни изисквания за медикаменти. При Бъчварова, тя имаше списъка на болница Здраве и не сме им звъняли. Докато за Пирогов, Христова не знаеше, и звъняхме на доктора, който щеше да извърши операцията. Тестовете и на двете места се заплащаха допълнително. Самия преглед си мина по ЗК. Това е нашия опит.

# 371
Здравейте! Детето е на АБ от понеделник за 7 дена, днес беше последният прием (без последната доза, така се случи просто). Има течност в ушенцето, която не се повлия от 20 дена Етацид, след което му изписаха АБ. Записала съм контролен час за утре, но се чудя, АБ не действа ли с натрупване, да дам ли още няколко дена и да отложа за четвъртък?

# 372
Здравейте! Детето е на АБ от понеделник за 7 дена, днес беше последният прием (без последната доза, така се случи просто). Има течност в ушенцето, която не се повлия от 20 дена Етацид, след което му изписаха АБ. Записала съм контролен час за утре, но се чудя, АБ не действа ли с натрупване, да дам ли още няколко дена и да отложа за четвъртък?
От личния лекар, знам че ефект от АБ трябва да има след 3ят ден на приема. Аз не виждам проблем да му дадете и утре АБ и да си отидете на контролен преглед. А възпалението в ушите от какво е?

# 373
Ами най-вероятно трета сливица. Има течност в едното ухо от поне 2 месеца. Имаме и дата за операция след няколко месеца, но много ми се иска да се размине Sad

# 374
  • Бургас
За течност в ушите специалист УНГ ми беше препоръчал да нагрявам кърпа с ютия, която се държи върху проблемното ухо и се ляга настрани върху другото.

Общи условия

Активация на акаунт