Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 17 415
  • 409
  •   1
Отговори
# 375
Така пробвахме и ниес девойката докато беше на 2г и 9м, без ефект 20 дни нагревки и на прегледа вече и в 2 уши течност, повече в това дето беше с малко, вече беше с намалена чувствителност слуха и мен ме хвана страх да не и го увредим трайно, аз съм с увреден на едното ухо, баща и също.
Барбалена отидете си на прегледа и дано течността е изчезнала :luck:
Аз знам също че на Аб до 3ти ден трябва да е настъпило трайно подобрение.

# 376
Да, ще идем днес. Макар че съм песимист Sad При каката се махаше след всяка една терапия. Не че не се стигна и при нея до операция....

# 377
Ами най-вероятно трета сливица. Има течност в едното ухо от поне 2 месеца. Имаме и дата за операция след няколко месеца, но много ми се иска да се размине Sad
Аз съм писала за нашия случай. Имахме два месеца до операцията, на която трябваше освен да се махне сливицата, да се сложат макарички заради течност в ушите. Течност, която беше стояла толкова дълго, че беше заприличала на “локум”, както се изрази д-р Кукушев, но и каза, че все още има шанс да се размине това с макаричките. Течност, заради която д-р Кюлев ни каза, че сме закъснели. Два месеца съм карала нон-стоп детето да “надува” ушите. И тъй като нямаше как да разбера дали правилно ги надува, я карах да го надува с балона Ото Глоуб. Когато отидохме за операцията и я прегледаха, оказа се, че ушите са напълно възстановени “сякаш никога нищо не е било”, и махнаха само сливицата. Горещо препоръчвам балона за такива ситуации.

# 378
Ох, благодаря ти! На нас също д-р Чилингиров ни каза да надува балона на Ото глоуб, но беше сополив и след това забравихме. Благодаря ти, че ми напомни 🤗

# 379
Здравейте. Синът ми който е на 6 години има проблемна трета сливица. Педиатъра ни изпраща на УНГ специалист за евентуално премахване на сливицата. Моля за препоръки и мнения към кой доктор да се обърна за консултация. Благодаря Ви.н

# 380
Здравейте. Синът ми който е на 6 години има проблемна трета сливица. Педиатъра ни изпраща на УНГ специалист за евентуално премахване на сливицата. Моля за препоръки и мнения към кой доктор да се обърна за консултация. Благодаря Ви.н
Аз силно препоръчвам д-р Георги Кукушев във ВМА.

# 381
Здравейте, дъщеря ми е на 2г. и 10м. Ще разкажа малко по-подробно какво е състоянието й, защото съм пред голяма дилема и се надявам някой да ме успокои  или да взема някакво решение вече... Общо взето от няколко месечна често е със задна хрема,червено гърло, рядко кашлица, и почти винаги  и температура. След като направи 1г. много ми боледуваше с тези неща, без да ходи на ясла. За щастие никога не е слизало нищо надолу. Само това са й болестите. Докато не започна и възпаление на ушите. Като тръгна на ясла на 2год. почти постоянно беше със задна хрема, два пъти досега е пила АБ заради ухо, понякога се разминаваме и без него. Има вече хлътнало тъпанче на едното ухо. Ушите най-много ме притесняват и постоянно съм в страх като има сопол да не заболи, другото ще го прижевя.Сопола понякога не излиза напред, а седи залепнало отзад и те го виждат през гърлото. Винаги взимаме секрет, бактерии няма. Другите симпотми са: носово говорене дори като е здрава, хъркане докато спи дори и да е здрава(понякога много силно и спира да диша за секунди докато не се размърда..), забавяне в проговарянето, говори си на бебешки предимно още, пие страшно много вода, много е избухлива напоследък и изпада в някакви кризи ( чудя се вече дали не е нещо свързано със сливицата, ако няма одстатъчно кислород, не знам),сякаш не се наспива добре, а спи нормални часове. Според педиатър и няколко УНГ сливицата е огромна и за махане (виждат я от гърлото даже). Наскоро посетихме д-р Аврамова, която попринцип прави снимки (беше след боледуване) и каза няма смисъл от снимка при вас, тя е огромна и аз я виждам само като отвори уста.. Последните пъти използвам класически хомеопат, който твърди че не трявба да я махаме и детето е малко... Да, но тя си е все още много голяма, схеми и капки също сме използвали ефект няма. След 2 седмици имаме час при др. Кюлев и много се чудя дали да не я махаме.... Не  ми е толкова за боледуването, а за общото състояние на детето, според вас имат ли връзка тези неща? Както искам да й опазя ушите и да не треперя всеки път...Другия ми въпрос е дали има някакви рискове, да слизат надолу болестта ако се махне или нещо друго? Доволни и недоволни от доктора? Да търся ли още мнения или да му се доверя на него, иска ми се ако е за махане да го направя сега в сезона и да не го отлагам, да я измъчвам повече. Наистина нямам идея какво да правя, дали да рискувам...Страх ме е и от самото възстановяване... Благодаря ви, който ме изчете...

# 382
Махайте сливицата веднага.  Не слушайте хомеопати!  Детето ви страда, може да получи трайни проблеми с ушите, а докато спи това, което описвате са епизоди на сънна апнея.  Има смисъл да махнете при добър специалист, за да намалите процента шанс от израстване на сливицата отново.  Не отлагайте и не се бавете, защото всичко това афектира развитието на детето.

# 383
Подкрепям горното мнение.. махайте я! И ние бяхме при класически хомеопати, и освен че забавихме ваденето, нищо друго нв стана… сънна апнея, уши, хъркане - тези неща не са ок. Махайте я.

# 384
И аз съм на мнение да махнете. Да, хремата не спира( както аз си мислех) ,но няма нищо общо с това което беше преди да я махнем.. При сина ми нямаше чак такива усложнения като болки в ушите и тн,слава богу, но пък унг каза че била 3та степен и е за махане..

# 385
И аз съм на мнение за вадене. На 2г и 10м вече ги махат. наистина е важно при кого, за да не израстне отново, което не е гаранция. Да, има шанс след като се махне само третата сливица, да започнат да боледуват другите две сливици. Постоянните разболявания, водят до възпаление на евстахиевата тръба, и от там удря в ушите. Мое мнение, спрете детето от ясла. Щом има от сега такива проблеми, с масовите разболявания от ясла/градина, ще продължат проблемите но не с 3та сливица. Намерете някоя баба да го гледа.
Нас ни оперира д-р Ников Пирогов, и доц. С.Василева

# 386
И аз съм на мнение за вадене. На 2г и 10м вече ги махат. наистина е важно при кого, за да не израстне отново, което не е гаранция. Да, има шанс след като се махне само третата сливица, да започнат да боледуват другите две сливици. Постоянните разболявания, водят до възпаление на евстахиевата тръба, и от там удря в ушите. Мое мнение, спрете детето от ясла. Щом има от сега такива проблеми, с масовите разболявания от ясла/градина, ще продължат проблемите но не с 3та сливица. Намерете някоя баба да го гледа.
Нас ни оперира д-р Ников Пирогов, и доц. С.Василева
Благодаря на всички, най-вероятно ще я махаме, да. Тя вече започна първа група, детска градина. Но не ми се иска да я ограничавам социално, за мен това си е важно да ходи. И преди ясла си влачеше често сопол, даже не бих казала че боледуванията ме притесняват толкова, не е от най-болнавите. По скоро цялосното развитие и ушите. Боледува си иначе както всички деца като честота, просто сопола трудно го оправяме..Има ли някой наблюдения за др Кюлев, четох назад в темата някои отзиви, но дали ги маха възможно най-трайно? Възстановяването колко трае горе/долу при повечето дечица? (като насторние, хранене и тн.)

# 387
  • София
Ние си чакаме часа при него за ноември за консултация. Записах го още през август, друг УНГ каза сливица 3та степен

# 388
Ние си чакаме часа при него за ноември за консултация. Записах го още през август, друг УНГ каза сливица 3та степен
И аз нашия го запазих още юли месец, сега за октомври. Ще видим какво ще каже..

# 389
  • София
Разкажете после. Дали прегледът е с камера и наистина ли е на конвейр? Чувам противоречиви мнения, но ЛЛ също ни препоръча Д-р Кюлев и решихме да се насочим към него.

Общи условия

Активация на акаунт