Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 549
  • 468
  •   1
Отговори
# 300
Идея, която ми даде майка от групата е да се вземе от тези големите (колкото кисело мляко) пудинги от Лидл (те не са кисели и не хи трябвало да дразнят). Аз взех от тях и шоколад, и Ванилия. Отделно детето си яде и от болничната храна (ВМА), която беше съобразена и пасирана, а и се продаваше пасирана супа на територията на болницата. Пред Токуда отдясно на главния вход има една каравана, в която също съм яла крем супа.

# 301
Кашкавалка ? Много сте смела , аз не бих дала ...
Относно данонино , явно във всяка болница е различно. Жената трябва да си пита там, а и вярвам , че има магазин от който ще може да купи каквото им е казано ( докато правят операцията , примерно )
Даже не пита.. отвори сака и си я взе.. беше за мен Joy. Беше мека, а тя много гладна.. явно двата пауча не бяха свършили работа да я залъжат,  отчкупих и малко от средата на кашкавалката и предупредих че заболи ли я плюе и няма да дам повече, но слава Богу нямаше проблем, то реално е извадена 3тата която е горе поне.. та изяде 2/3 от нея, чак тогава си легна и заспа. На сутринта питах лекаря и той разреши щом е била мека няма проблем, каза без препечени неща с коричка и солети, ябълки и прочие който могат да разранят.

Nikidim, ние също предния ден правихме изследвания и занесохме тестуването за алергии към анестезия, мина нужните прегледи и ни инструктираха в колко часа да сме на другия ден в болницата и кога за последно може да яде и пие вода, предложиха ни и да останем там, защото има легло за нея вече, показаха ни стаята, обаче ние отказахме. Вземи си наистина нещо за хапване и нещо за разсейване после на детето, защото ако всичко е наред докато ви изпишат ще му е скучно, пусне ли ги упойката след 2-3ч са готови за подвизи, а теб душата ти е свита. Аз лично побелях докато чаках. Нас ни пуснаха да се разходим следобяд до кафето, но ме предупредиха да не и давам храна.. а милото гладно.. сок също не можеше да пие.. само вода от чаша . Но поне се разтъпкахме и малко да се разсеем и двете.
Всичко ще е наред:heart:

# 302
Здравейте, мамита. На 19.03 отстраниха третата сливица на дъщеря ми. Беше хронично възпалена и правеше отити. 20 дни след операцията изкара 3 дни на градина и от 7 дни вече е със зелена хрема. Всичко ми трепери да не я удари пак в ушите. Макситрол слагам в носа вече 7-ми ден и нещата са по-добре. Питането ми е вие кога почувствахте разлика в боледуванията при децата са. След операцията д-р Криворов ми каза, че след 6 месеца ще имам чисто ново дете....трябвало време....

# 303
При малкия също отне доста време, докато се възстанови и тн, дайте на детето си време , не може да очакваме толкова бързо чудеса. Щом и самият доктор ви е казал така, няма от какво да се притеснявате.

# 304
Здравейте, мамита. На 19.03 отстраниха третата сливица на дъщеря ми. Беше хронично възпалена и правеше отити. 20 дни след операцията изкара 3 дни на градина и от 7 дни вече е със зелена хрема. Всичко ми трепери да не я удари пак в ушите. Макситрол слагам в носа вече 7-ми ден и нещата са по-добре. Питането ми е вие кога почувствахте разлика в боледуванията при децата са. След операцията д-р Криворов ми каза, че след 6 месеца ще имам чисто ново дете....трябвало време....

Първия месец след операцията са много податливи на настинки, моята на 20 ден също беше със зелени сополи, но отказах да слагам АБ капки преди да излезне микробиологията, оказах се права. Само с промивки с Фитоназал и мина, МБ беше чиста и нямаше бактерия, все пак беше пила и АБ след операцията и капки в носа и ушите.  Дайте време, ще се възстанови.

# 305
Здравейте, какви изследвания се правят преди оперативно отстраняване на трета сливица с пълна анестезия?

# 306
Здравейте, какви изследвания се правят преди оперативно отстраняване на трета сливица с пълна анестезия?

Здравейте! При нас искаха:
ПКК
Урина
ЦРП (пуснах по мое желание)
Време на съсирване
Време на кървене

# 307
При нас тест за алергии към анестезия, плюс изброените, но ги правеха преди самата операция в болницата.  Само теста ние го направихме. Ако визирате изследвания за доказване че е за вадене, не сме правили, но то беше очевидно при нас.

Аз имам питане към децата с макарички в ушите, от 3-4 дни ушите и секретират.. до сега 6м не са, почти не съм ги чистилището даже.. смисъл аз чистя ама то няма какво. Сега от 3-4 дни се събужда и те са мръсни, даже коса е залепнала там. Нормално ли е? Дали е признах че е изхвърлила макаричките. Сега е с респираторен вирус и има обилна хрема възможно ли е да е от това. Ще изчакам още 1-2 дни и ще направим консултация с УНГ така или иначе, ама все пак да питам опитните. Правя промивки на носа, леки заради ушите, защото само това и чисти носа наистина.

# 308
Какъв е този тест дали сливиците са за вадене ?

# 309
Милена, нямам такива наблюдения. Моля те пиши какво е станало, ако отидете на лекар.

# 310
  • Бургас
Вероятно рентгенова снимка за определяне на степента на уголеменост на сливицата.

# 311
При възпалени сливици се прави кръвен тест АСТ.
* Антистрептолизинов титър (АСТ) е кръвен тест, чрез който се измерва наличието на стрептококова инфекция (бета стрептокок) в кръвта. Допустимата му стойност е 200-250 kU/L. При редовно измерени стойности, превишаващи допустимите се предполага фокус (огнище) в сливиците. Високо АСТ може да е вероятна причина за болест на съединителната тъкан – плакатна склеродермия.
* Измерването на титъра на антистрептолизин 0 - ASO антителата  се прилага при следните случай:
    - ревматоиден артрит;
    - ревматизъм - инфекциозно-алергично възпалително заболяване, засягащо съединителната тъкан на сърцето, ставите или централната нервна система;
    - ревматична треска - възпалително заболяване, засягащо съединителната тъкан на кожата, сърцето, ставите;
    - перикардити (констриктивни);
    - миокардити;
    - остър гломерулонефрит - възпалително заболяване, което основно засяга гломерулите в бъбреците;
    - стрептококови инфекции – тонзилите, фарингити, ларингити;
https://sanalab-bg.com/show-research/173/

При нас АСТ беше завишено, и лекаря прецени да се извадят и трите сливици, не само третата.

# 312
Милена, нямам такива наблюдения. Моля те пиши какво е станало, ако отидете на лекар.

В понеделник отиваме при Кюлев да видим какво ще каже, защото продължават да селретират ушите, а и хрема още има

# 313

В понеделник отиваме при Кюлев да видим какво ще каже, защото продължават да селретират ушите, а и хрема още има

Хубаво че сте намерили час, дано всичко е наред. Стискам палци! И двете уши ли е с макарички?

# 314
Операцията на моето момче мина. Беше в Токуда. Доволна съм и от персонала и от условията. От 2рата вечер това дете спря да се чува, че въобще диша докато спи. Чак го проверявам понякога 🫣. Още напомням от време на време да си затваря устата като е буден, но си е навик и се надявам да отмине. Спря и носово да говори.
Иначе точно 6 дни след операцията е със стрептококи в гърлото (поне според педиатъра, защото бързия тест показа отрицателно). Силно зачервено типично гърло на петна и температура за 1 ден. Факт нито сопол, нито кашлица. Сега се чудя това от болницата ли сме го лепнали, не че има значение де. Малко ми дойде в повече на психиката. Надявах се да издържи поне месец без да прихване нещо.

Общи условия

Активация на акаунт