Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 446
  • 468
  •   3
Отговори
# 180
Здравейте , може ли малко обратна връзка на мамите , чиито дечица са преминали през премахване на трета сливица , как протече възстановяването , упойката как повлия , колко време имаше болки в гърлото и някакви полезни съвети ??? Моето дете е на 5 и половина премахнахме третата сливица преди ден и не се чувстваше добре цял ден след манипулацията , има болки в гърлото , нормално е , но все пак да сверя часовника и да се успокоя , Благодаря предварително !

Здравейте!
Операцията на моя син (4г. и половина) беше през Септември тази година. За съжаление упойката не му понесе добре и в деня на самата операция не беше добре. Гадеше му се, беше един унил и гледаше в една точка. На следващия ден също. На втория ден след операцията имаше главоболие, предимно вечер и нощем, но с П@над0л/Нур0фен се повлияваше. Имаше лош дъх и лека болка в гърлото, които продължиха няколко дни. Три дни след операцията бяхме на контролен преглед и лекарят каза, че се възстановява добре. За 10на дни след операцията го задържах във вкъщи.

Бързо възстановяване на вас! Всяко дете различно понася манипулациите и дано всичко мине бързо. За пример миналата година му правиха друга, доста по-сложна операция (2,5 часа продължителност), като на 4-тия час все едно нищо не му бяха правили и не е бил под упойка.
А имаше ли повръщане , понеже моето дете повърна два пъти за два дни през големи интервали

Имаше в деня след операцията и тогава го прегледа педиатър, преди да ни изпишат. Обясни ми, че трябва да го захраня постепенно и повръщането всъщност е било, защото съм го насилила да яде повече.
В деня на самата операция само му се гадеше и то не за дълго.

# 181
Ох, момичета в чудо се виждам. Махнахме сливицата тази година месец Юни. До скоро всичко беше супер. Преди две седмици се разболя с лека хрема и запушен нос, за няколко дена се оправи с капки ксилометазолин и витамини. Няколко дена след това се оплака от болки в гърлото, появи се и кашлица. Нямаше хрема. Но носът му започна да гъгне много, да говори носово, да му звучи запушен носа, пак да диша през устата. Правим промивки - сух нос. А продължава все още да покашля, остатъчно. И по-лошото е, че носът му си е все така.. чудя се каква може да в причината? В ума ми разбира се е най-кофти варианта: да е рецидивирала. На някой случвало ли му се е ? Вече две седмици почти ще станат и си е така.. в носа нищо не слагам, давам само сироп за кашлица.

# 182
Защо не го заведеш при унг, да го погледне да видите дали  опасенията ти са верни , но сякаш при друг, за да чувш друго мнение не знам..

# 183
Щв го заведа със сигурност. Тази седмица не успях да стигна до личния за направление.
По-скоро ми е интересно вашето мнение? И дали на някой му се е случвало нещо подобно?

# 184
Здравейте.
Лимфомиозит за дете на 3.4г по колко пъти на ден мога да давам? Какво са ви изписвали на вас? И Имунотрофина по 10мл ли?
Имаме час за след 2 седмици при д-р Кюлев, но реших да започна с тези неща.

# 185
Ох, момичета в чудо се виждам. Махнахме сливицата тази година месец Юни. До скоро всичко беше супер. Преди две седмици се разболя с лека хрема и запушен нос, за няколко дена се оправи с капки ксилометазолин и витамини. Няколко дена след това се оплака от болки в гърлото, появи се и кашлица. Нямаше хрема. Но носът му започна да гъгне много, да говори носово, да му звучи запушен носа, пак да диша през устата. Правим промивки - сух нос. А продължава все още да покашля, остатъчно. И по-лошото е, че носът му си е все така.. чудя се каква може да в причината? В ума ми разбира се е най-кофти варианта: да е рецидивирала. На някой случвало ли му се е ? Вече две седмици почти ще станат и си е така.. в носа нищо не слагам, давам само сироп за кашлица.
Здравейте! На моето дете също му премахнаха сливица Юни месец на 8 годинки е. Цяло лято нямахме проблеми, макар, че след операцията доста време беше със секрети, кашлица и пр.. , мисълта ми е, веднага след почване на учебната година се разболя с болки в гърлото, кашлица и последва антибиотик. Но при нея има и хроничен синузит в следствие на огромната носна сливица и мъчение толкова години. Синузитът беше описан в скенера, който и правиха преди да предприемат операцията И до ден днешен сутрин като стане има храчки, които докато не изкашкашля не спират. Давам единствено Цинапсин заради синузита, предполагам, че от самото време се обостря. Та проблемите си ги имаме постоянно. Не знам до колко ще ви успокоя, но кое дете си боледува, така ще си върви със сливица или без. Е има огромна разлика в самото боледуване със сигурност, но няма мира. При моето дете си е направила пораженията и сега са последствията .

# 186
Вани, интересното е, че при моето дете носът му беше перфектен до преди две седмици, когато се разболя с кашлица и гърло - без хрема напред. В момента все още продължава да си откашля. Чудя се просто дали докато го има този секрет, който очевидно го дразни и кашля, заради това носът му е така… гъгнещ, малко хъркащ.

# 187
Здравейте.
Лимфомиозит за дете на 3.4г по колко пъти на ден мога да давам? Какво са ви изписвали на вас? И Имунотрофина по 10мл ли?
Имаме час за след 2 седмици при д-р Кюлев, но реших да започна с тези неща.
Както е описано на опаковката за всеки възрастов период.

# 188
Днес бяхме унг, ама не където махахме сливицата. Ми не вижда секрет в гърлото. Преслуша го, каза че е чист надолу. Най ввроятно било бактерия или вирус който си кара на крак, според него сливицата не е пораснала пак.. Просто тия симптоми носов говор, запушен нос и т.н според него са от патоген в носоглътката.
Даже изглеждало много добре положението в гърлото, било проходимо.
Ушите били добре.
Като е готов носния секрет да му го пратим. И  изписа етацид. Ама за сега няма да го пръскам. Ще изчакам резултата.

# 189
Днес бяхме унг, ама не където махахме сливицата. Ми не вижда секрет в гърлото. Преслуша го, каза че е чист надолу. Най ввроятно било бактерия или вирус който си кара на крак, според него сливицата не е пораснала пак.. Просто тия симптоми носов говор, запушен нос и т.н според него са от патоген в носоглътката.
Даже изглеждало много добре положението в гърлото, било проходимо.
Ушите били добре.
Като е готов носния секрет да му го пратим. И  изписа етацид. Ама за сега няма да го пръскам. Ще изчакам резултата.
Това е много добре, че са чисти гърдите. Съдейки по моето дете, въпреки че е премахната 3та сливица, бактерията си е там. В повечето случаи става въпрос за стафилокок и стрептокок. Въпреки, че я няма сливицата, бактерията продължава да възпалява и подува лигавицата, както и конхите да се подуват. Колкото и да се пръска с кортикостероиди, то само премахва за момента възпалението, но не го лекува. Моето дете продължава, да си диша през устата, защото лигавицата в носът и носоглътката е подута от бактерията. Или трябва да се израсне проблема, тоест имунната система с възрастта да се засили или да търсите алтернативни методи на лечение, като хомеопатия, билки, чист въздух, спорт,... Трябва да се лекува бактерията. Потърсете лекар с алтернативно лечение, по природно съобразно. Аз търся такъв лекар, понякога успявам с хомеопатия, друг път бактерията се засилва, защото детето ми е със слаба имунна система. Тази година съм много доволна от Имуноборкидс, правя схемата да го пие 3месеца и има ефект, давам Омега 369 и качествени витамини. Трябва да търсите това, което действа добре на вашето дете. Успех

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 09:22 от Идрис

# 190
Идрис, вашето мнение ми подейства толкова позитивно! Благодаря! Трябва да се отърся от това, че не всяко запушване на носа е в следствие на трета сливица… Толкова добре го обяснихте и ме успокоихте. Благодаря!!! Чакам резултата от носния секрет да излезе.

# 191
Здравейте! Тъкмо вчера попаднах на публикация в група във фб, в която една дама сподели, че е преборила бактерия в носа на детето, благодарение на другата дама, която прави маслата. Според бактерията, която е излязла на изследването, дамата е забъркала някаква смес и всичко е изчезнало. Нямам нищо общо нито с едната, нито с другата дама, т.е. постът ми не е с рекламна цел, но ако се интересува някой, мога да ви напиша на лично името на групата и да решите дали да разгледате и да пробвате.

# 192
Нашата операция е планирана за 03.12, но вече се съмнявам, че ще се случи. Детето си кашля влажно и тази кашлица не отшумява. Напред хрема няма, просто се стича назад и кашля. И дори да отложим операцията, не виждам как ще стигнем до момент в който е напълно здрава. Спрях я две седмици по-рано от градината и какво о това....не ме безпокои толкова, че тази трета сливица е там, колкото че отлгаме проблема със секрета в ушичките.

Момичета, как стигнахме до заветната операция, аз не вярвам че някога ще е напълно здрава, до като тази трета сливица е там ...

# 193
Моят син също не беше напълно здрав , като го оперираха. Имаше си хрема, споделих за това разбира се на опериращата го унг и тя ми каза че не е проблем . Говорете и вие за да отпадне притеснението ви

# 194
И моят преди операцията кашляше и имаше задна хрема. То и сега си ги има, но поне не се стига до болница.
Искам да попитам, ползвате ли сега, през зимата овлажнител на въздух и каква марка? Пише, че помага при хрема, синузит, астма, всякакви респираторни проблеми и има ли ефект. По принцип ми трябва, но ако има и оздравителен ефект ще е бонус.

Общи условия

Активация на акаунт