Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 058
  • 456
  •   1
Отговори
# 450
Лимфомиозот ни беше изписан от д-р Камел, тогава ни каза изрично под езика да се държат капките за да свива сливиците, но това абсурд 3 годишна да усоея да я накарам, правеше голям бойкот иначе после аз ги ползвах 2, 3 пъти като ме заболи гърлото веднага ми минаваше, а бях пробвала всичко друго, което имам вкъщи, нищо друго не ми помогна. Май ще пробваме с таблетки щом има.

# 451
Привет!
Синът ми е на 3г3м., лятото го водих на УНГ и след снимка се установи 4 степен 3-та сливица, със стеснение на назофарингса 2.5мм. Изписана ни Имунотрофина за 2 седмици, никакъв ефект. Единствено от Лимфомиозота видях минимално и временно подобрение.

Онзи ден отново бяхме на преглед, при д-р Станкова в София мед и ни препоръча да я махнем с лазер в София мед, защото тепърва ще ни създава много проблеми. Там тя оперира с д-р Яначков.

Детето спи с отворена уста, нищо не яде (най-вероятно не е от това), но сутрин след сън дори 10 часа е с ужасни сини кръгове под очите и се вижда, че се изморява много лесно, обясниха ми, че той буквално не може да диша.

Единственото ми притеснение са упойките, защото имаме вече една операция за пъпна херния в Пирогов, където му правиха тестове за упойки, на някои реагира, на други не и въпреки урбазона беше на петна след самата операция, та това ме притеснява най-много.
Не знаем и ние какво да правим в момента, да търсим ли още мнения, чудех се за доц. Райнов, но той не оперира, а само диагностицира....

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 16:11 от ladyshrew

# 452
Привет!
Синът ми е на 3г3м., лятото го водих на УНГ и след снимка се установи 4 степен 3-та сливица, със стеснение на назорафингса 2.5мм. Изписана ни Имунотрофина за 2 седмици, никакъв ефект. Единствено от Лимфомиозота видях минимално и временно подобрение.

Онзи ден отново бяхме на преглед, при д-р Станкова в София мед и ни препоръча да я махнем с лазер в София мед, защото тепърва ще ни създава много проблеми. Там тя оперира с д-р Яначков.

Детето спи с отворена уста, нищо не яде (най-вероятно не е от това), но сутрин след сън дори 10 часа е с ужасни сини кръгове под очите и се вижда, че се изморява много лесно, обясниха ми, че той буквално не може да диша.

Единственото ми притеснение са упойките, защото имаме вече една операция за пъпна херния в Пирогов, където му правиха тестове за упойки, на някои реагира, на други не и въпреки урбазона беше на петна след самата операция, та това ме притеснява най-много.
Не знаем и ние какво да правим в момента, да търсим ли още мнения, чудех се за доц. Райнов, но той не оперира, а само диагностицира....

Според мен колкото и да отлагате ще стиггнете до махане шом вече е толкова зле положениети. В едим момент започва да разболява и ушите и тогава става задължителна , а може и по спешност. Направете пак тест за анестезии, моето прояви към 2 от анестезиите преди операцията, но не е имало проблем на операцията и след нея. Извадихме я на 2г и 8, започна да диша, да се храни, да говори, да има енергия, боледуванията намаляха драстично. по скоро направете консултация с някой друг опериращ. Аз съм водила моята и при д-р Благоева и при Кюлев, но с толкова малък процеп за дишане не бих отлагала детето ви най - вероятно едвам диша. а при разболяване сигурно съвсем. Моето започна да спи спокойно и да се събужда отпочинала едва след махнето на тази ужасна тъкан. Аз от Имунотрофина, умкалор и прочие ефект не видях. от Тонзилик и Дулкамара да, според мен пробвайте и дулкамара хомокор на Хийл, сега ми оправи възпаляване на сливиците на мен, за няколко приема, аз имам 2те долни (както и малката), ами усетих как се подуват леко и ми създаваха дискомфорт, започнах да пия нейната дулкамара и помогнаха и на мен за 2дни прием няма и помен от подуването.

# 453
Скрит текст:
Привет!
Синът ми е на 3г3м., лятото го водих на УНГ и след снимка се установи 4 степен 3-та сливица, със стеснение на назорафингса 2.5мм. Изписана ни Имунотрофина за 2 седмици, никакъв ефект. Единствено от Лимфомиозота видях минимално и временно подобрение.

Според мен колкото и да отлагате ще стиггнете до махане шом вече е толкова зле положениети. В едим момент започва да разболява и ушите и тогава става задължителна , а може и по спешност. Направете пак тест за анестезии, моето прояви към 2 от анестезиите преди операцията, но не е имало проблем на операцията и след нея. Извадихме я на 2г и 8, започна да диша, да се храни, да говори, да има енергия, боледуванията намаляха драстично. по скоро направете консултация с някой друг опериращ. Аз съм водила моята и при д-р Благоева и при Кюлев, но с толкова малък процеп за дишане не бих отлагала детето ви най - вероятно едвам диша. а при разболяване сигурно съвсем. Моето започна да спи спокойно и да се събужда отпочинала едва след махнето на тази ужасна тъкан. Аз от Имунотрофина, умкалор и прочие ефект не видях. от Тонзилик и Дулкамара да, според мен пробвайте и дулкамара хомокор на Хийл, сега ми оправи възпаляване на сливиците на мен, за няколко приема, аз имам 2те долни (както и малката), ами усетих как се подуват леко и ми създаваха дискомфорт, започнах да пия нейната дулкамара и помогнаха и на мен за 2дни прием няма и помен от подуването.

Благодаря, MS2402! Да и аз мислех да го водя в Александровска за алергия към упойки, защото просто ме ужасява това нещо. Интересното е, че денем не стои със отворенеа уста и диша уж добре, макар че почти нонстоп говори носово. Ужас е тая работа, аз дори я видях на снимка тази сливица.. ами тя е огромна и може би е по-добре да не губя време. Той спря да се храни нормално преди година, яде 2-3 неща и често е раздразнителен и нервен, в съчетание със супер уморен вид.
Някой има ли отзиви за д-р Яначков в София мед? Явно ще сме на тема Къде да го оперират...

# 454
  • София
Аз също се чудех къде да отидем за тестване за упойка. Запазихме при Др Димитров в Токуда- 80 евро.

# 455
Моята дъщеря е на 3г.2м. аз бях писала по-назад по темата. Ние също сме с увеличена, пробвах лимфомиозот, но давах последно таблетките (с капките ми е много сложно), Имунотрофина и кортикостероидни капки, има подобрение докато ги приема. Между 1г и 3г. много често беше със задна хрема и болести, сега една идея май по-добре, но говори много носово, постоянно диша през устата, хърка като заспи (предимно в началото докато се намести или като се завърти) и също има проблем с говора и изговарянето на някои звуци. Според логопеда челюстта и езика са се изместили надолу заради постоянно отоворената уста и си оказва явно влияние и на говора. Пробвах и класически хомеопат, но май не нацелихме правилния, справяхме се и само с хомеопатия понякога, но пак си е увеличена. В крайна сметка имаме час при Кюлев скоро, преди това ходихме на още 2-3 мнения и всички бяха ЗА да се маха възможно най-скоро. (освен Камел, но ние го посетихме като първи УНГ лекар и тогава още може да не е била чак толкова голяма). Скоро не съм я водила никъде, макар че все сополива или след боледуване съм я водила на такива прегледи, така се случва просто и не знам дали това е реална преценка.  Кюлев последно я гледа преди няколко месеца и ни даде час чак за след около 4 месеца. Имаше възможност и тогава веднага, но тя беше болна и си чакаме часа... Всъщност и аз исках хубаво да го обмисля, но май последствията са много ако не се махне навреме.. (зъби, захапка,говор).. 
За алерголог запазих през супердок за д-р Бъчварова, нямам никакво мнение за нея, случайно я избрах, надявам се да свършим работа с нея.
Привет!

# 456
Ние бяхме на алрголог за теста при една лекарка в 15ДКЦ 70 или 90лв беше теста, сестрата на Кюлев ни каза да потърсим другаде, че в Токуда е скъпо, тя стои и после в отделението когато лежахме за махането.

За говора да пречи, моята почти не можеше да говори на 2г и 8м иречения с 3-5 думи и то кратки и не много правилно изговорени, щом я извадихме се отприщи, вече не можем да я накараме да млъкне Simple Smile , но да най важното за мен беше да не и увредим ушите заради сливицата и захапката. Енергията и се върна прояде, преди това и беше трудно да яде, беше като риба на сухо и хапваше доста по малко, и малко неща. Изглеждаше анемична, а нямаше анемия, изследвали сме кръвта. Липсата на достаъчно кислород е отговорен за това, от там е умората, трудно хранене, лош сън, а уж спи нужните часове.

Общи условия

Активация на акаунт