Термин февруари 2025

• 41 491
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Добре дошла!
По принцип ако си в изпитателен срок (обикновено 6 месеца) работодателят има право да те освободи дори да си бременна, но само толкова съм запозната. Има една тема "майчинството счетоводно", там има доста информирани потребители и може би ще могат да ти помогнат Simple Smile

# 136
Добре дошла!
По принцип ако си в изпитателен срок (обикновено 6 месеца) работодателят има право да те освободи дори да си бременна, но само толкова съм запозната. Има една тема "майчинството счетоводно", там има доста информирани потребители и може би ще могат да ти помогнат Simple Smile
благодаря ви! Да в 6 месечен изпитателен срок съм, къде мога да се информирам за ,,майчинството счетоводно''

# 137
Ето линк:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1641435
Там евентуално може да питаш и за майчинството, защото ми се върти в главата, че ако излезеш в дълъг болничен се гледат 24-те месеца преди него и ако скоро.си започнала работа може да ти се отрази, но не съм много сигурна как точно стоят нещата.

# 138
Ето линк:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1641435
Там евентуално може да питаш и за майчинството, защото ми се върти в главата, че ако излезеш в дълъг болничен се гледат 24-те месеца преди него и ако скоро.си започнала работа може да ти се отрази, но не съм много сигурна как точно стоят нещата.
много ви благодаря 😊💓

# 139
Момичета, а някоя от вас сънува ли реалистични сънища. Направо не мога да спя от тях, имам чувството, че легна ли да спя и мозъкът ми работи на пълни обороти. Сънувам супер реалистични и много сънища. Честно казано, като си отворя очите, не ги помня, но понякога ми оставят и неприятно чувство.
Не знам дали е от бременността или по-скоро от тревожност покрай промяната и притеснение какво предстои, отделно и гадните емоции от Токуда и търгашеството им, това как ме наплашиха  за да ми вземат парите и т.н., вероятно има общо, цащото като сэм под напрежение винаги сънувам разни гадории. Обаче сега ми се отразява на качеството на съня и не мога да се наспивам...
Чудя се дали да не пийвам мента, глог и валериан сироп преди лягане, обаче дали става за бременни?
Също и - дали има от вас любители та чайовете? Аз много обичам, обаче сега не знам кой мога да пия, кой не. В Google не се доверявам много да проверявам. Та, приемам съвети от бэдещи мами чайолюбители какви чайове пийват Simple Smile

# 140
Здравейте момичета, и аз се присъдинявам към вас, лека бременност желая на всички ви! Бременна съм с второ в 6+4гс 7см чух и пуслицата толкова съм щастлива. Извинявайте че пиша не знам дали е подходяща тема тук, но ще опитам. При първата ми бременност не съм работила,  но сега работя в магазин за хранителни продукти,  на 1юли ще влезна в 5 месец от както работя там, няма да лъжа не знам какви са правата на една бременна жена, защото не съм знаела, че ще попадна в такава ситуация. До вчера иска да напусна работа, защото много ме натрупват физически и психически и това ми се отразява, при първата бременност, нямах такива проблеми защото не съм работила. Една жена ми каза, че не е нужно да напускам, а само да говоря със счетоводител за да ми изчисли от коя дата мога да влезна в болничен до края на бременност за да ми се трупа стаж, дори болничния да не ми е запалатен. Вие какво мислите,  ще се радвам да чуя и вашето мнение. ❤

Полагат ти се 180дена болничен , който може да го ползваш от 3тия  месец , а ти си в 5тия ….. така,че без да му мислиш от утре в болнични и няма да те натоварват и напрягат повече 😉😉

# 141
Здравейте, момичета, записвам се при вас. Имам бебенце на 8 месеца и имам положителен тест за бременност. Много се вълнувам. Не съм имала все още цикъл след раждането и не мога да определя точно термина но се пада началото на март най-вероятно. Кърмя активно бебето си и въпреки че имах притеснения относно кърменето и бременността, се надявам всичко да е наред и да преминем естествено през процеса с голямото и малкото ми бебче. На преглед съм другата седмица и се надявам бременността да се потвърди и всичко да е наред. Не сме се пазили след раждането с идеята да забременея в първия възможен момент. В момента съм майчинство и проучвам какви са опциите ми за документално осчетоводяване на ситуацията в моя полза. Доколкото разбирам след месец ще мога да изляза в болничен и да получавам в допълнение и 50% от майчинството си през това време до започване на второто ми майчинство. Стискам палци всички да са спокойни и влюбени и да посрещаме заедно здрави доносени бебенца. Избрала съм да раждам при Олга Дукат, заради травмиращото ми първо раждане в държавна болница в провинцията. Допуснаха се много грешки и имаше доста пришпорване, а усещането и желанието ми е за едно естествено натурално раждане с подкрепа от екипа. Първото ми раждане продължи 24 часа и се надявам второто с този подход , който Олга практикува и имайки предвид че е второ в рамките на 1 година и 4 месеца да премине доста по-бързо и по-лесно, без епизиотомия и без окситоцин. Най-вече държа на първия контакт с бебето веднага след раждането, понеже милото ми бебенце ми го донесоха на 16тия час след раждането. В последно време се интересувам от психология и разбирам, че в този първи час след раждането бебето преживява смъртта си, ако бъде отделено от майка си. То се идентифицира напълно с нея и ако я няма нея, няма го и него. Силно ми въздейства обяснението на Мадлен Алгафари по темата. Ще ви пиша с ъпдейт след прегледа и да видим кога ще ми определят термина!

# 142
Здравейте! В 9та седмица съм, но чак сега ме регистрираха като бременна. Днес ми взимаха кръв при акушерките, в 3 епруветки, но като питах има ли хормони в показателите казаха Не. Какво толкова изследват тогава? Ще си пускам сама прогестерон и щитовидни, че имам някакви съмнения. Тях ги няма в изследванията, така ли е? Че резултатите не могат да се виждат от пациента, както е в лабораториите и няма как да разбера какво е включено. Приятелка ми каза, че е само ПКК.

# 143
Май пускат само ПКК

# 144
Здравейте момичета, лека бременност на всички. Включвам се при вас с термин 04.02.25г. За мен е трета бременност, имам батковци на 10 и 12г и сега съм с надежда за девойка. 😄 През първата ми бременност се сформирахме много добра група от бг мама и бяхме голяма атракция по парковете с бебешките колички. Надявам се и сега да се получи така!

# 145
Освен ПКК, задължителните изследвания са и за Хепатит B и C, Спин и Сифилис

# 146
  • София
Здравейте момичета, лека бременност на всички. Включвам се при вас с термин 04.02.25г. За мен е трета бременност, имам батковци на 10 и 12г и сега съм с надежда за девойка. 😄 През първата ми бременност се сформирахме много добра група от бг мама и бяхме голяма атракция по парковете с бебешките колички. Надявам се и сега да се получи така!
Дааа, и ние бяхме такава отчетна - правихме си и бременна фотосесия в 9тия месец и после, когато бяха на годинка децата 😀 Даже по квартали се групирахме - ходеха заедно на градина децата, вече на училище, с други се виждаме по-рядко, но още не съм им казала и се чувствам сякаш им изневерявам 😂

# 147
Записвам се след последния преглед, вече 8 г.с.,  проекто-бебИту е 1.6 см, вече му се виждат и малки топчета , където ще са ръчички и крачета.   Продължава да ме свива корема от време на време, тука от седмица и нещо се появи и нов симптом - сериозно безсъние ... Не знам как е при вас, понякога си ме заболява корема, но отпуска след 1-2 мин. Докторът каза, че е нормално. Поне няма гадене, че щеше да е съвсем неприятно Sad

# 148
Записвам се след последния преглед, вече 8 г.с.,  проекто-бебИту е 1.6 см, вече му се виждат и малки топчета , където ще са ръчички и крачета.   Продължава да ме свива корема от време на време, тука от седмица и нещо се появи и нов симптом - сериозно безсъние ... Не знам как е при вас, понякога си ме заболява корема, но отпуска след 1-2 мин. Докторът каза, че е нормално. Поне няма гадене, че щеше да е съвсем неприятно Sad
Днес бях на преглед в 8г+1д☺ видяхме бебчо и всичко е наред! Вечерите са ми ужасни  будя се често до тоалетната и после не мога да заспя!Става ми лошо и ми се гади ,а относно корема също е издут и ми създава дискомфорт! Желая ти лека бременност!🍀

# 149
Здравейте мамита, включвам се да попитам, кой какъв крем, лосион или олио ползва за стрии, тъй като при първата бременност ползвах какви ли не, но не се разминах. То все пак трябва да остане някакъв спомен от бебешочице ни. Но вече започна да имам, сърбеш по зоните на който излизат, ще се радвам да споделите и вашето мнение, тъй като съм използвала и евтини и скъпи, но нямаха действие. ❤️😊

Общи условия

Активация на акаунт