Термин февруари 2025

• 40 036
  • 759
  •   1
Отговори
Привет!

Престрашавам се за пусна тема за тези, които (живот и здраве!) чакаме бебета през февруари. Simple Smile

Ще се радвам и други да се включат, за да сме ти опора и подкрепа взаимно.

Днес бях на преглед заради зацапване, видя се сакче и казаха, че всичко изглежда добре и да не се притеснявам, след две седмици пак с надежда да чуем сърчице (сега съм 5 г.с. 5 дни) .

# 1
Здравей, дай боже лека бременност и пухкави бебебоци да гушкаме през февруари.
Моя първи преглед ще е в понеделник.(6седмица и 4 дни).

# 2
Мира, стискам палци!
Коя бременност ти е на теб?
За мен е втора (имам момченце на 5.5) и уж мислех, че ще ми е по-спокойно , но май си е все същото вълнение и притеснение Simple Smile

# 3
Първа е за мен и много се вънувам

# 4
Здравейте, момичета! Лека бременност на всички и нека всичко да бъде наред! За мен е 4та бременност, имам момиченце на 5 години и два мисед аборта преди и след нея. С тромбофилия съм /установих го преди тази бременност/ и този път мисля, че всичко ще бъде наред, тъй като се консултирах с хематолог и ми е изписан фраксипарин Simple Smile

# 5
Всичко ще е наред, убедена съм! Simple Smile

Кога мислите да кажете на бъдещата кака, аз май ще изчакам да мине първия триместър, за да кажа на бъдещия батко.

# 6
Всичко ще е наред, убедена съм! Simple Smile

Кога мислите да кажете на бъдещата кака, аз май ще изчакам да мине първия триместър, за да кажа на бъдещия батко.

Казахме ѝ, защото иска много да я вдигам, пък и всяка вечер ме вижда да си слагам инжекцията. Дано всичко е наред, че до 12 седмица има бая време.

# 7
Здравейте, момичета! Лека бременност на всички и нека всичко да бъде наред! За мен е 4та бременност, имам момиченце на 5 години и два мисед аборта преди и след нея. С тромбофилия съм /установих го преди тази бременност/ и този път мисля, че всичко ще бъде наред, тъй като се консултирах с хематолог и ми е изписан фраксипарин Simple Smile
Здравей, аз също имам дъщеричка на 5 години и един мисед преди година и половина, направих изследвания за тромбофилия по време на тази бременност и се оказа, че имам мутации, какви са твоите? Моето АГ смята, че няма нужда от лечение, само метилирана фолиева.Успех на всички!

# 8
Здравей, аз също имам дъщеричка на 5 години и един мисед преди година и половина, направих изследвания за тромбофилия по време на тази бременност и се оказа, че имам мутации, какви са твоите? Моето АГ смята, че няма нужда от лечение, само метилирана фолиева.Успех на всички!

Това са моите от Геника. По препоръка на АГ бях пуснала основен пакет в Рамус и имах само на PAI, но реших да пусна по-широк пакет и излязоха и другите мутации. Не са от най-рисковите, но са доста и хематоложката каза, че трябва профилактика. Пия метилирани Б9 и Б12.

# 9

Това са моите от Геника. По препоръка на АГ бях пуснала основен пакет в Рамус и имах само на PAI, но реших да пусна по-широк пакет и излязоха и другите мутации. Не са от най-рисковите, но са доста и хематоложката каза, че трябва профилактика. Пия метилирани Б9 и Б12.

И аз ще се консултирам с хематолог, не знам защо мойта аг така ме успокои, че няма нищо, всъщтност тя даже ми каза при аборта, че няма смисъл да пускам изследвания, но друга гинеколожка ме посъветва да пусна. Може ли да ми препоръчате хематолог? 😊

# 10

[/quote] И аз ще се консултирам с хематолог, не знам защо мойта аг така ме успокои, че няма нищо, всъщтност тя даже ми каза при аборта, че няма смисъл да пускам изследвания, но друга гинеколожка ме посъветва да пусна. Може ли да ми препоръчате хематолог? 😊
[/quote]

Аз писах в приложението Healee на д-р Миглена Стайкова и д-р Веселина Иванова. И двете казаха да слагам инжекции. Мисля, че при мутация на PAI се изследваха още два гена задължително, ама в темата за тромбофилия пише кои са, да не те излъжа.

# 11
Момичетаа,честито и леко бременеене!
Аз вчера разбрах,че съм бременна и скоро съм на преглед. Това ще ми бъде втора бременност ,имам момченце на 1,6 и с него вдигнах много кръвно последните месеци,напълнях и ми се подуваха крайниците, изследвахме белтък,но нямаше отклонения,но очевидно бях развила тромбофилия. Можете ли да ми кажете тези тестове за тромбофилия в коя седмица се пускат и пакет ли е или какво се изследва точно. Благодаря!

# 12
Момичетаа,честито и леко бременеене!
Аз вчера разбрах,че съм бременна и скоро съм на преглед. Това ще ми бъде втора бременност ,имам момченце на 1,6 и с него вдигнах много кръвно последните месеци,напълнях и ми се подуваха крайниците, изследвахме белтък,но нямаше отклонения,но очевидно бях развила тромбофилия. Можете ли да ми кажете тези тестове за тромбофилия в коя седмица се пускат и пакет ли е или какво се изследва точно. Благодаря!

Мисля че, няма значение кога ще ги пуснеш, а пакети има няколко до колкото знам, може би на първо време пусни основния и ако там има мутации други. Аз в токуда пусках около 170лв струваше. 😊

# 13
  • София
Здравейте и от мен Hug
От днес съм в 6+3г.с., като преди седмица установихме бременност в матката и сакче 5мм.

Трета бременност, имам две чудесни момичета на почти 7 и почти 5, като второто се роди много рано, в 30гс, прекалено мъничка. Затова пуснах на своя глава пакета за тромбофилии в Геника и излезе мутация на пай хомозиготен носител 4G/4G.
В понеделник имам час при д-р Веселина Иванова, за да ме посъветва дали е нужен антикоагулант. Според АГ не трябва да пия/бия нищо. Ама не искам още едно недоносено преживяване, така че ще работя в тази посока Blush

И ще стискам палци да е момче, че таткото много се е настроил, въпреки че някак си усещам, че пак е девойка Grinning

Някоя от вас мисли ли да прави пренатален тест? Или да сте правили с предишни бременности?
Това ми се върти в главата сега и се чудя има ли смисъл..

# 14
Iva.k2018,  много благодаря за информацията, аз съм от Варна и ще потърся направо пакет.Този път ще го изследвам това чудо.

3vcheto,това е толкова хубаво,че ще имате трето детенце, много се радвам на такива семейства като вас! По повод на пренатеста аз правих с баткото на Vision, сега пак ще правим но все още се чудя към коя фирма. Тук във Варна има и един по-бюджетен вариант към болница терапия,мога да ви пусна инфо ако някой се интересува,цената е на половина. Все още се колебая,но ще направим със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт