Термин февруари 2025

• 40 026
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Iva.k2018,  много благодаря за информацията, аз съм от Варна и ще потърся направо пакет.Този път ще го изследвам това чудо.

3vcheto,това е толкова хубаво,че ще имате трето детенце, много се радвам на такива семейства като вас! По повод на пренатеста аз правих с баткото на Vision, сега пак ще правим но все още се чудя към коя фирма. Тук във Варна има и един по-бюджетен вариант към болница терапия,мога да ви пусна инфо ако някой се интересува,цената е на половина. Все още се колебая,но ще направим със сигурност.

Благодаря, четох за него в темата в бг мама, но май не планираме идване към Варна тази година. Аз по-скоро се колебая кой пакет и тн, парите не са проблем. Но защо да дам 2000лв, ако примерно пакетът от 1500 върши същата работа. А и честно признавам, че не съм много навътре с генетиката и не разбирам разликите в пакетите, освен че скъпите проверяват повече отклонения.
Ще питам и АГ в понеделник Blush

# 16
  • София
Здравейте! С плаха стъпка се включвам и аз с термин 6 февруари 2025 Simple Smile Живот и здраве, ще ми е второ детенце - имам 7-годишен господин, който още не знае.
Сегашната ми бременност е след втори опит IVF, оказа се, че имам и тромбофилия, леко отлепяне на сакчето, въобще покрих всички емоции от спектъра последния месец 😀

# 17
Май няма мама без тромбофилия в тази тема 😁 аз ще изперкам до прегледа на 25ти гърдите ми станаха по меки поне все още са наедрели, нищичко ми няма друго може би малко повече ми се спи, но ми е странно, че нямам болки като преди цикъл, с предната бременност помня, че имах. Вие имате ли такива болки?

# 18
Нямам болки и никакви  други симптоми, гърдите ме болят много и са наедрели още от 1-2ри юни, а ЧХГ на 14.06 беше 8770, което ме притесни, защото за 5 г.с. е 7300, а на мен тогава показваше, че съм 4 г.с. +4 дни. Имам желязо в горния край на реф.стойности и нисък феритин и ми изписа хематоложката да приемам железен препарат.. Вие пиете ли?

# 19
Аз засега не знам да имам тромбофилия, обаче вече сериозно се замислям да си пусна и аз изследвания Grinning

На мен при предната бременност нищо ми нямаше, единствено малко ми се гадеше сутрин. Сега сякаш по-драматично протича всичко - много повече ме болят гърдите, имам много пъпки, зацапване, придърпвания разни... Същевременно покрай работата и детето не остава време за почивка, но гледам за съм оптимист и да вярвам, че всичко ще е наред  Simple Smile

Някой по-рано беше питал за пренатест - аз този път мисля да пусна, дала съм на таткото задача да проучва. Предният път не правихме, но вече и годините са ми повече, и болестите ( ИР), та за мое успокоение ще имаме.

# 20
Нямам болки и никакви  други симптоми, гърдите ме болят много и са наедрели още от 1-2ри юни, а ЧХГ на 14.06 беше 8770, което ме притесни, защото за 5 г.с. е 7300, а на мен тогава показваше, че съм 4 г.с. +4 дни. Имам желязо в горния край на реф.стойности и нисък феритин и ми изписа хематоложката да приемам железен препарат.. Вие пиете ли?

Не го мисли това чхг, трябвало е да пуснеш отново след 48 часа, за да видиш как расте, така нищо не значи

# 21
На 04.06 беше 30.46. И започнах фраксипарин. На 14.06 беше контролната коагулация и реших да пусна чхг пак. Излиза, че се удвоява на 29 часа по калкулатора.

# 22
Аз за сега също нямам тромбофилия, но ще се изследвам за прееклампсия със сигурност,че предния път си я направих след 6тия месец. Иначе за тромбофилията има ли някакви специфични симптоми или единствено ако плода изостава се съмняват за нея?

Iva.k2018 аз имам болки като преди цикъл,опасват ми и кръста...ама имам едно момченце на 1,6 ,което не върви а направо тича и сме сутрин и вечер навън в морската градина...та голямо бягане е след него. На ден по 10 километра си ги знам,че и повече...та,много време за почивка няма и може и заради това да съм така. Предния път пак бях така и от рано ми включиха големи дози магнезий. Сега чакам преглед на 27ми и ще пусна изследвания.

# 23
  • София
Май няма мама без тромбофилия в тази тема 😁 аз ще изперкам до прегледа на 25ти гърдите ми станаха по меки поне все още са наедрели, нищичко ми няма друго може би малко повече ми се спи, но ми е странно, че нямам болки като преди цикъл, с предната бременност помня, че имах. Вие имате ли такива болки?
Нямам болки и аз, понякога подремвам следобед 😀
Миналата сряда имах обилно прокървяване, но бяхме на 4 часа полет от България и онлайн стабилизирахме нещата с док. Днес отидох до спешния, всичко си беше на мястото, чух и пулс, видях, че отговаря на 6+3г.с. Утре ми е официалният преглед Simple Smile
За тромбофилията боцкате ли фракси? Аз пия Натаспин само, метформина за ИР ми го спряха... Въобще бременността след 30 я усещам като бабичка - нищо общо с първата 😂

# 24
Здравейте ,момичета ! На мен ми е първа бременност и се притеснявам от всичко ! Живея в Мадрид и тук до 12 седмица не те смятат за бременна, а аз съм в 6+4г.с,термина ми е на 6 февруари! При настояване от моя страна все пак отидох на преглед и уж всичко е наред ,имам отново преглед на 27 този месец ,вече ще съм в 8г.с. да видя как се развива,но времето до прегледите ми се струва месеци чакане! Пожелавам на всички ни лека бременност и се радвам, че има с кого да споделя радости и тревоги !

# 25
Момичета,при първата си бременност пиех добавки и също омега 3 на Minami. Сега се опитвам да си припомня ,вие смятате ли да пиете някакви добавки и ако да,какви?

# 26
  • София
Момичета,при първата си бременност пиех добавки и също омега 3 на Minami. Сега се опитвам да си припомня ,вие смятате ли да пиете някакви добавки и ако да,какви?
Аз пия менделеевата таблица, но от "бебешките" добавки само Неофолик Мета, вит.Д и вит.Б12. Имам предписани и Prenatal Denk, но каза да изчакам до 8 г.с. преди да ги започна.

# 27
Здравейте и от мен, момичета. Аз пишех в "януарската" тема, но щом си имаме вече и наша. Аз съм в 6 г.с. и 2-3 дни. Първа бременност, желана, естествено зачеване, след около година и половина без да се пазим. Бях решила, че няма да стане естествено, но исках да мине сватбата (планирана за юни 2025) и тогава щяхме да мислим. То пък взе, че стана докато бяхме в Истанбул - 11 часа път в посока (автобусна екскурзия) и по 25 хил.крачки на ден. Преди това крака сэм вдигала към стената и какво ли още не хаха Та - избрало си е Simple Smile

Аз също от началото имах болки щато преди МЦ. Миналата седмица във вторник леко ми зацапа и на другата сутрин веднага записах час в Токуда при д-р Емма Добрева. Видяхме точицата, пулс още нямаше (отговаряше на размери за 5 г.с.и 6 дни). Сега съм на терапия но шпа, магнезий и Утрогестан. Обаче, като се понапрегна и пак си ме наболява. Д-р Добрева каза, че са контракции и не е нормално. Преди това бях при друг гинеколог и каза, че били нормални тези болки. Та, не знам вече. Но с това зацапване... Гледам да лежа повече и да не се натоварвам, докато не чуем пулс и бебчето не стане малко по-силно. Дотогава ще внимавам.

Иначе симптоми си имам доста - често ходене да пишкам (през около 15-20 мин), отпадналост, сънливост, сутрин ми се гади (не съм повръщала), подуване, гърдште ми са доста наедрели, особено зърната. Но, честно казано, всичко си понасям и му се радвам, насраждавам му се, даже и на гаденето - нали е за хубаво:)
Само тези болки да ге нямаше, че ще се побъркам и все се проверявам дали не съм прокървяла.

При другите бъдещи мами с такива болки (нагоре четох, че има) -какво ви казва гинекологът?

# 28
Добре дошли на всички нови момичета, заедно за посрещнем февруарчетата!

Аз днес пак бях на преглед заради продължаващото леко зацапване (все така без болки), този път видяха отлепване, което обаче е много далече от ембриона, така че засега няма опасност, изписаха ми но шпа (освен утрогестана от миналата седмица).

Чухме и пулс и сякаш.вече всичко ми е по-реално Heart аз мислех, че е рано, защото тъкмо влязох в 6-та седмица, но явно не и съм много щастлива.

# 29
  • София
Добре дошли на всички нови момичета, заедно за посрещнем февруарчетата!

Аз днес пак бях на преглед заради продължаващото леко зацапване (все така без болки), този път видяха отлепване, което обаче е много далече от ембриона, така че засега няма опасност, изписаха ми но шпа (освен утрогестана от миналата седмица).

Чухме и пулс и сякаш.вече всичко ми е по-реално Heart аз мислех, че е рано, защото тъкмо влязох в 6-та седмица, но явно не и съм много щастлива.
Супер, страхотна новина! ❤️ И моето зацапване продължава, даже се засили днес, беше поспряло няколко дни, но казаха, че до 10-12 г.с. така ще е, докато не се залепи и уплътни всичко. И аз пия но-шпа 3х2, казаха ми, ако имам стягане или напрежение ниско долу да взема и Спазмалгон. Алеракт също пия 2х1 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт