Термин февруари 2025

• 41 587
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Мен не ме болят, но си стоят твърди и зърната са болезнени. Но една приятелка, която е в 18 г.с. се оплакваше, че са и омекнали и се притесняваше да не е станало нещо, но всичко си беше наред.

Момичета, а как можете кремовете? Колко време втривате? На влажна кожа или на суха? Хич не обичам да се мазотя и да си правя такива масажи, ама пуста суета Grin

# 166
  • София
И на мен кожата много ми се промени - предишната бременност беше разкошна, сякаш сияеше отвътре, сега приличам на Шрек - имам пъпки и пори 😀 Чакам да минат още 2-3 седмици и ще отида на Хидрафейшъл. Спряла съм всички активи - АГ ми каза да мажа SPF религиозно, защото вероятността да пигментирам заради прогестерона е доста голяма. Та така Simple Smile
За стриите моето мнение е, че нищо не помага, освен прием на колаген. Всичко, което е за мазане, прониква в епидермиса, а реално сцепването е 2 слоя по-надолу. Предишният път мазах Elancyl, Mustela, Bio oil, кокосово... нацепих се след като родих, гърдите също, когато се напълниха с литър кърма 😂
Относно симптомите - като цяло нямам, затова всеки ден е притеснение 😀 Гърдите са иде ми-дойде ми - ту се отпуснат, ту болят 😀 Утре съм на преглед, точно в 9 г.с.

# 167
Какъв колаген пиете и от коя г.с.?
И аз утре съм на преглед, стискам палци и за теб Heart

# 168
При мен също варира усещането за подути гърди. Прогестерона е добре, защото пия утрогестан, вчера ходих да се консултирам за ниски щитовидни, но не било проблем...

Вас на какъв период от време ви викат на преглед?

# 169
На 2 седмици, но досега не са ме карали да пускам прогестерон и други. Единствено след двата позитивни чгх , ми каза да пусна ПКК , за да видим левкоцитите как са. Иначе продължавам и аз с циклогест 2х дневно и ще полудея...слагам ги от 1 месец, имам чувството, че поне половин година е минала 🫣

# 170
О, аз сама съм си пускала всичко (без ПКК в 9та седмица)! Въпреки историята ми на нисък прогестерон 4-5 години преди да забременея. Мен ме вика чак през 1 месец, макар че феталната морфология се пада след 3 седмици, между двата прегледа.
От какво ще "полудееш"? От неизвестността или от физическото действие на хормона?

# 171
Здравейте момичета , вече съм в 8с и 2 дена . Но снощи прокървих леко (светло розово) . Веднага се свързах с моята АГ , направихме преглед , да чукам на дърво всичко е добре с бебо , отговаря си на седмицата , пулсът е силен ❤ , и няма разлепване на сака . До самия сак имаше нещо много мънечко и АГ ми каза , че най вероятно е кръвоносен съд , но за всеки случай ми изписа Папаверин 2х2 и Утрогестан 3х2 . На 12-ти съм на преглед , и дано до тогава всичко да е наред 😔

# 172
  • София
Какъв колаген пиете и от коя г.с.?
И аз утре съм на преглед, стискам палци и за теб Heart
Колаген пия от 2 години и нещо без прекъсване, сега съм го спряла, но то действието му започва поне след 3-4 месеца след началото на приема - няма нито ботокс, нито буустер, който може да го конкурира според мен 😀 Така че се надявам да ме "покрие" през следващите месеци Simple Smile
Сега се връщам от преглед - Буболечката продължава да върви с 2 дни назад, но вече е 26мм Simple Smile Силен пулс, отлепването все още е там, 17мм, макар и "в организация". Ще продължавам с всички видове прогестерон до 20.07, на 23ти съм на БХС Simple Smile

# 173
Момичета имате ли пробождания в яйчниците, аз от вчера имам бодежи в десния яйчник, много неприятни, когато аг ми прави прегледа каза, че от този яйчник съм забременяла и там е жълтото тяло ако не бъркам 😁на море съм в момента, в понеделник съм на преглед.

# 174
И аз имам бодежи особено като сядам/ставам и усещам дискомфорт. При мен е в левия яйчник  като и на мен Аг ми каза, че от този яйчник съм забременяла.

# 175
Аз имам бодежи, няколко пъти ми се е случвало и като стана по-рязко и да ме среже. Но това май си е нормално, все пак жълтото тяло е там, а и в матката ни има и външно тяло Grin

Shana777, а какъв колаген пиеш? Аз съм пила на Natural Factors и ефект не видях...

Аз съм забременяла от десния. Ние бяхме на преглед днес. 8 г.с. и 3 дни (по моето приложение е и 5 дни). Видяхме главичката, ръчичките и крачетата, има малко опашчица още, но до 9 г.с.ще се свие. Видяхме и двата центъра в мозъка, сърчицето и ... мърдашеее. Направо ми се насълзиха очите, като го видях да мърда, беше невероятно чувство Heart
Всичко е наред иначе и на 01.08 съм вече за скрининг на плода и ще заведем и картон и започваме официално проследяването.
За пътуване със самолет- каза до 28 г.с. може. До Италия ще приемам утрогестана и после след 12 г.с. ще го спра.
Притеснява ме, обаче че все повече ми се гади и вчера и повръщах, дано на пътуването да няма инциденти.

Момичета, а има ли от вас тук "майки" на домашни любимци Grin Аз си гледам едно кучешко детенце от 8 години и планирам да израстнат заедно с бебето още от ден 1. Противоречиви мнения са ми давали, но с ММ сме непреклонни. Само ще видим с ревността как ще се справим, че той е като моя сянка GrinHeart

# 176
  • Варна
КРР аз съм с 2 догита 😁 на 7 и 8 г. И ние смятаме да са си с нас и детето. Как ще се справяме, ще видим. Космите ме притесняват и това, че като чуят деца да плачат започват да лаят. Не знам какво ще става. Ще видим.

# 177
Ние сме с йорки. Той много обича деца и като цяло, се възприема като дете (ние така го третираме хаха) и като види деца, все тича да играе с тях. Вече и свикна да не ревнува като гушкам деца. Обаче от бебета бе ревнува. Съседите имат бебе и като го гушкам и почва да скача по мен и да скимти. Но ще свикне, няма къде да ходи Grin
Аз му обяснявам още сега, че имам бебе в коремчето, че ще е батко и след това идва и се опитва да ми скочи върху корема. Ако не друго, ще е парти Grin
Но ние сме го превърнали буквално в дете, явно докато не се пазехме и искахме вече да има бебенце и на двамата родителските инстинкти са се повишили и той напълно се възползва от това, разбира се хахах

# 178
Ние сме зоопарк, имаме 2 котки, 1 папагал, 2 аквариума с риби - соленоводен и сладководен....мисля да редуцирам само едните риби, защото изискват доста внимание, а не знам дали ще имам времето за такова. Котките съм чела, че е добре да бъдат покрай деца,защото така от ранна възраст се сблъскват с алергените и шанса да развият алергия е много по-малък. Това, което се замислям е обаче да взема една акумулаторна прахосмукачка, за да мога да минавам всеки ден набързо и да обирам космарляка...
Родителите естествено питаха "а какво ще правите с котетата?", но тия въпроси ги посрещам с нахално неразбиране и обратен въпрос. Какво значи какво ще правим, те са си вкъщи от 10 години, да не се очаква да ги изхвърля? Първите месеци вечер може би ще ги затвяряме в другата стая, за да не вземат да налегнат бебето и да се задуши, но през деня и когато сме будни, ще са свободни да си обикалят и свикват едни с други 😊 мисля, че ще е много готина връзка

# 179
Аз също мисля, че ще е много забавно, а и също съм чела, че деца, които израстват с домашни любимци имат добър имунитет и от малки свикват с комуникация

Общи условия

Активация на акаунт