Термин февруари 2025

• 41 673
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Умората и при мен е постоянна,плюс гаденето и виенето на свят. Аз работя в аптека и съм на крак не малко часове. До 8 седмица като че ли нещата бяха далеч по -добре и си работех без проблем,даже мислех да изкарам до 5м.Вече съм почти 11г.с и от 2 седмици е страшно,а преди 10 дни и колабирах на работа от ниско кръвно.Поради тази причина вече съм в непрекъснат болничен и в момента си почивам до басейна в Боровец с книга в ръка😀 Та съвета ми е ,ако имаш възможност остани си у дома и се грижи за себе си.
Всъщност днес бях на "извънреден" преглед, от около 2 седмици съм с брутална умора и задъхване, тази си взех болничен, от понеделник съм на работа, която изобщо не е тежка, но има дни, в които по-голямата част от деня съм права. Никога през живота си не съм била толкова изморена, след общо 9 дни почивка няма кой знае какъв ефект на възстановяване, мислех че може и от стрес да е, но и днес след като се успокоих и един хубав следобеден сън изкарах - пак съм изморена. Не ми се спи, просто ми се стои полуизлегната. Трудно ми е да ставам, повече от 2 етажа не мога да кача без почивка, навън също сядам по пейки като бабите... Много често усещам свиване в сърцето.

# 331
Всъщност днес бях на "извънреден" преглед, от около 2 седмици съм с брутална умора и задъхване, тази си взех болничен, от понеделник съм на работа, която изобщо не е тежка, но има дни, в които по-голямата част от деня съм права. Никога през живота си не съм била толкова изморена, след общо 9 дни почивка няма кой знае какъв ефект на възстановяване, мислех че може и от стрес да е, но и днес след като се успокоих и един хубав следобеден сън изкарах - пак съм изморена. Не ми се спи, просто ми се стои полуизлегната. Трудно ми е да ставам, повече от 2 етажа не мога да кача без почивка, навън също сядам по пейки като бабите... Много често усещам свиване в сърцето.
Това е бременността първите три месеца  нищо нетипично Simple Smile Аз не мога да изкача два етажа, без до се задъхам и изпотя. Почивка и това е. Аз допреди 2 седмици спях по 20 часа от 24 денонощие

# 332
Аз също имах около 2 седмици брутална умора, но мисля че вече съм по-добре, кръвното ми е скандално ниско 70 на 40, само ми се гади и повръщам, като последните 2 дни и това е по добре, в 9+6 дни съм.

# 333
Аз съм с хетерозигот по доста показатели и първата гинеколожка ми изписа фракси, но добре че родителите ми са лекари и не се хванах на въдицата. В момента пия само Nataspin. Направих консултации за още 2 мнения и ми обясниха, че освен, ако няма хомозигот по първите два показателя, фракси не се прави.

Иначе, аз смених няколко гинеколога, докато избера този, който ще ме следи и изражда. Първо отидох при моята си, но нещо неочаквано за мен ме претупа. После се нахендрих в Токуда и така хубаво ни изцедиха за 2 седмици с близо 4000 лв, естествено използвайки притеснението ни. Не ходете в Токуда, пълни търговци да там!
Сега се доверих на МЦ Фемина и д-р Славкова. Спокойна, не търси излишни драми и изследвания, ако няма нужда. Тя изражда в Св.Лазар, така че вероятно и аз там. Цифромания е, ама ММ да му мисли хахаха

И аз съм при д-р Славкова, преди 10години се следих и родих при нея във Вита. Страхотна е,    Супер спокойна и забавна. Казва пола на бебето когато е 100% сигурна, преди това не иска 🤣
Оо, страхотно. И аз много я харесах още първия път.

# 334
Имам абсурден въпрос, обаче ще си го задам -  има ли.някой друг, на който вече да му е малко по-малко лошо? Днес не ми се гади чак толкова и чак се притесних Grinning тъкмо влязох в 10-та.седмица, предния път си спомням, че до по-късно ми беше зле.

# 335
Имам абсурден въпрос, обаче ще си го задам -  има ли.някой друг, на който вече да му е малко по-малко лошо? Днес не ми се гади чак толкова и чак се притесних Grinning тъкмо влязох в 10-та.седмица, предния път си спомням, че до по-късно ми беше зле.
Аз през седмица съм в същия филм. 😁 като ми е лошо защо ми е зле, ако не ми е нещо не е наред. В край на сметка нищо не можем да променим, Божа работа, бъди спокойна.

# 336
  • София

Изобщо не ми е било лошо. Бяха ми се напрегнали яко гърдите и като се отпуснаха преди около 10 дни ей така и аз се панирах, викам боже, един симптом имам и той  изчезна, дали всичко е наред Grinning
Радвай си се на моментите, в които не ти е зле, ще свикнеш бързо към старото нормално без прилошаване Blush

# 337
Аз от няколко дни се чувствам добре и не ми се гади, имам си енергия и се надявам вече да е така Grin Гледам да не се филмирам, че още от началото с тези зацапвания, болки и следене на гърди и т.н. и честно казано от приемане на бременността щато сила и благословия, започнах да я приемам като бреме и нещо досадно. Така че - позитивно мислене момичета, без филми и фокус изцяло в бременността (доколкото можем хаха)

# 338
Добео утро мамчета, как сте?
Искам да попитам две неща за което си нямам понятие. Колко стаж, трябва да имам за взимам две години майчинството? Днес ще ходим на море, и не знам какво трябва да не правя, какво мислите за влизате във водата?  Лека бременност на всички 🥰😀

# 339
  • София
Добео утро мамчета, как сте?
Искам да попитам две неща за което си нямам понятие. Колко стаж, трябва да имам за взимам две години майчинството? Днес ще ходим на море, и не знам какво трябва да не правя, какво мислите за влизате във водата?  Лека бременност на всички 🥰😀

Трябва поне една година да са ти внасяли осигуровки за общо заболяване и майчинство, за да ти плаща държавата после 2те години.
За морето моя АГ твърди, че няма никакво значение ще се пека ли, ще влизам ли във водата и тн. Само в топли минерални басейни каза, че е забранено за бременни. Някои казват, че заради хормоните не е ОК да се печем на слънце, аз лично вече бях на море с това бебе (и като бях бременна с другите две ходих) и нямам никаква драма с пигментацията, изпекла съм се яко и равномерно Grinning Живот и здраве другия месец пак. Някои сменят долнището на банския след влизане, да не стоят мокри. Някои пък не влизат, стоят на сянка до 12 и повече не се връщат на плажа. Всякакви варианти.. Измисли кое те кара да се чувстваш комфортно и така го направи. И приятно изкарване!

# 340
Здравейте,мами, извинявам се за въпроса, ако вече е обсъждам, сега видях тази тема, в 12 г.с. съм и имам понякога леки болки ниско долу за кратък период, понякога е и за по-дълъг, вие имате ли?
Четох, че при някои жени, които са по-тесни се усеща повече, защото един вид се разширяват или нещо такова.

# 341
И аз се чувствам по същия начин (като от преди подобрението ти) Sad @КРР ти в коя седмица си?

Аз тамън се бях поуспокоила, че всичко е разминало със зацапването миналия уикенд, защото беше страшно малко и след това нищо не е имало и вчера повтори. Цяла седмица работя от дивана и не излизам никъде, по препоръка на репродуктивния ми лекар лежа докато не ме види сега за първи път проследяващата на 17.07.

Искам да приготвям вкусни и здравословни неща за хапване, но само от мисълта за миризмите в процеса на готвене и ми прилошава и така си стои храната в хладилника. Тази сутрин за първи път гаденето премина в повръщане (8+2). Гърбът ме боли от лежане, ще се побъркам от бездействие (по принцип съм адски активен човек - динамична работа, чести пътувания, тренировки, разходки), и за капак нон стоп се притеснявам дали всичко ще е наред на прегледа на 17.07. с тези зацапвания…

Опитвам се да мисля положително, тази бременност толкова я чакаме и сме толкова благодарни, но направо не знам как ще изкарам още 6 седмици докато свърши тоя прословут първи триместър, ако продължава така и трябва да го карам от вкъщи на легло. Надявам се в сряда са ми кажат, че всичко е наред и после пренаталния на 29.07 да е ОК и да се успокоим.

Дайте някой съвет имате ли подобна тревожност и как се справяте. Всичките на пръв поглед ясни съвети - тренировки, разходки и тн не вървят в момента с оглед препоръката за лежане.

[/b][/b]
Аз от няколко дни се чувствам добре и не ми се гади, имам си енергия и се надявам вече да е така Grin Гледам да не се филмирам, че още от началото с тези зацапвания, болки и следене на гърди и т.н. и честно казано от приемане на бременността щато сила и благословия, започнах да я приемам като бреме и нещо досадно. Така че - позитивно мислене момичета, без филми и фокус изцяло в бременността (доколкото можем хаха)

# 342
И аз се чувствам по същия начин (като от преди подобрението ти) Sad @КРР ти в коя седмица си?

Аз тамън се бях поуспокоила, че всичко е разминало със зацапването миналия уикенд, защото беше страшно малко и след това нищо не е имало и вчера повтори. Цяла седмица работя от дивана и не излизам никъде, по препоръка на репродуктивния ми лекар лежа докато не ме види сега за първи път проследяващата на 17.07.

Искам да приготвям вкусни и здравословни неща за хапване, но само от мисълта за миризмите в процеса на готвене и ми прилошава и така си стои храната в хладилника. Тази сутрин за първи път гаденето премина в повръщане (8+2). Гърбът ме боли от лежане, ще се побъркам от бездействие (по принцип съм адски активен човек - динамична работа, чести пътувания, тренировки, разходки), и за капак нон стоп се притеснявам дали всичко ще е наред на прегледа на 17.07. с тези зацапвания…

Опитвам се да мисля положително, тази бременност толкова я чакаме и сме толкова благодарни, но направо не знам как ще изкарам още 6 седмици докато свърши тоя прословут първи триместър, ако продължава така и трябва да го карам от вкъщи на легло. Надявам се в сряда са ми кажат, че всичко е наред и после пренаталния на 29.07 да е ОК и да се успокоим.

Дайте някой съвет имате ли подобна тревожност и как се справяте. Всичките на пръв поглед ясни съвети - тренировки, разходки и тн не вървят в момента с оглед препоръката за лежане.

[/b][/b]

Разбира се, че има тревожност. Моята бременност е дълго чакана и е след три неуспешни трансфера. От положителен тест съм вкъщи и работя от вкъщи. От време на време готвя и това е. Лежане поне до трети месец. При мен вчера след взимане на микробиология се появи зацапване и ми дадоха инжекции прогестерон. Изследвала ли си го?

# 343
Бях пуснала съвсем в началото по искане на репродуктивния специалист и тогава каза, че е супер. След това не ме е карал. От миналата седмица съм по схема на утрог 2х1 на ден поне до 17.07. След прегледа ще видим и каза, че ако всичко е наред, може да намалявам дозата по схема. Не знам, до 17.07 съм просто в очакване и това е. Добре, че имаме възможност да си обсъждаме с вас, тъй като освен майка ми никой около мен не знае, а споделянето със сигурност помага.

[/b]

[/b][/b]

Разбира се, че има тревожност. Моята бременност е дълго чакана и е след три неуспешни трансфера. От положителен тест съм вкъщи и работя от вкъщи. От време на време готвя и това е. Лежане поне до трети месец. При мен вчера след взимане на микробиология се появи зацапване и ми дадоха инжекции прогестерон. Изследвала ли си го?

# 344
Бях пуснала съвсем в началото по искане на репродуктивния специалист и тогава каза, че е супер. След това не ме е карал. От миналата седмица съм по схема на утрог 2х1 на ден поне до 17.07. След прегледа ще видим и каза, че ако всичко е наред, може да намалявам дозата по схема. Не знам, до 17.07 съм просто в очакване и това е. Добре, че имаме възможност да си обсъждаме с вас, тъй като освен майка ми никой около мен не знае, а споделянето със сигурност помага.

[/b]

[/b][/b]

Аз съм на 3х2 утрогестан от 100 мг, но все пак получих зацапване и ми дадоха и пролутекс по 1 на ден. Утре мисля да пусна прогестерон въпреки че и аз като теб само в началото го пусках, но е важен и с тези зацапвания се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт