Термин февруари 2025

• 40 282
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
И аз мисля, че е добре и трябва да имам контакт. Излезе ми, че има WhatsApp, писах, да видим дали ще получи. Ако не, другият път ще я питам как можем да комуникираме при такива запитвания.

# 421
Момичета излезе ми микробиологията и не ми изглежда добре. Кажете мнение и как се лекува

Според мен с няколко глобулки ще се балансира влагалищния секрет, нещо безопасно като силвържин примерно. И пробиотик, бактохелт е хубав, биокулт също, омнибиотик и тн. Какво каза лекаря ти за резултата?

Още не ми е отговорил. Какво ли не ми излезе откакто съм бременна и след преднизолона имунната система ми е срината и нон стоп ми излизат херпеси. Следящия АГ ми позволи само да се мажа с ацикловир, на този етап няма какво друго да ми дадат. То херпеса ми излизаше и преди бременността но сега е ужас.
Иначе от вчера пия един пробиотик за бременни много хубав, надявам се да помогне
На мен също излезе candida и съм на макмирор Глобули за 12 дни и макмирор таблетки 3х1 за 7 дни

# 422
С моя АГ общуваме по месинджър, винаги ми отговаря при всякакви въпроси. Според мен е много важно да има връзка с АГ, защото всичко се случва

# 423

Има ли някоя мама с инсулинова резистентност... малко ми е притеснено откакто спрях глюкофажа, а и хапвам неща които преди определено избягват.

Lucky на мен ми откриха ИР 1-2 месеца преди да забременея. Изписаха ми Бротмин 850, трябваше да го пия 3 месеца, през това време да сваля 10кг, но след 2 месеца разбрах че съм бременна и всичко спря.
Аз също бях притеснена, но всеки месец изследваме глюкоза. Миналия беше около 5, този месец е 4.
Като цяло сладко само сладолед хапвам в жегите, гледам да хапвам 1-2 пъти максимум седмично картофи или ориз и тестено. Не повече от 2 плода на ден и такива с по-нисък ГИ, но няма как без диничка Grinning Повече свежи зеленчуци и повече вечерни разходки. Това е моя начин. Hands V

# 424

Има ли някоя мама с инсулинова резистентност... малко ми е притеснено откакто спрях глюкофажа, а и хапвам неща които преди определено избягват.

Lucky на мен ми откриха ИР 1-2 месеца преди да забременея. Изписаха ми Бротмин 850, трябваше да го пия 3 месеца, през това време да сваля 10кг, но след 2 месеца разбрах че съм бременна и всичко спря.
Аз също бях притеснена, но всеки месец изследваме глюкоза. Миналия беше около 5, този месец е 4.
Като цяло сладко само сладолед хапвам в жегите, гледам да хапвам 1-2 пъти максимум седмично картофи или ориз и тестено. Не повече от 2 плода на ден и такива с по-нисък ГИ, но няма как без диничка Grinning Повече свежи зеленчуци и повече вечерни разходки. Това е моя начин. Hands V

А правите ли обременяване? Или само се гледат сутрин на гладно стойностите

# 425

А правите ли обременяване? Или само се гледат сутрин на гладно стойностите

Последно правих обременяване през Март или Април (не помня точно) когато ми сложиха диагнозата и през последните 2 месеца само на гладно (след задължително 12часа без прием на храна). Ендо каза 24-28г.с. че ще правим обременяване. Като цяло знам че между 2 обременявания задължително трябва да има поне 6 месеца, защото иначе е вредно за организма. Към момента следим и Вит Д, Б12 и ТСХ.

# 426
Момичета излезе ми микробиологията и не ми изглежда добре. Кажете мнение и как се лекува

Според мен с няколко глобулки ще се балансира влагалищния секрет, нещо безопасно като силвържин примерно. И пробиотик, бактохелт е хубав, биокулт също, омнибиотик и тн. Какво каза лекаря ти за резултата?

Лекаря ми каза че е ок микробиологията Stuck Out Tongue Winking Eye може би е нормално по време на бременност това

# 427
Последно правих обременяване февруари и минах на глюкофаж 2 х 1000, но след положителния тест го спрях, другата седмица съм на преглед та ще видим. Обременяването се прави горе-долу на 6 месеца, по време на бременност май е след 16 седмица, но нямам точен спомен, ако някоя мама знае нека сподели, с миналата бременност нямах такива проблеми и не знам Confused

# 428
А имате ли симптоми на вагиноза, няма как да я сбъркаш, аз знам, че се лекува с антибиотик след 12 седмица.

Лекаря ми каза че е ок микробиологията Stuck Out Tongue Winking Eye може би е нормално по време на бременност това

# 429
А имате ли симптоми на вагиноза, няма как да я сбъркаш, аз знам, че се лекува с антибиотик след 12 седмица.

Какви са симптомите?

# 430
Сърбеж, течение с лоша миризма

Какви са симптомите?

# 431
Сърбеж, течение с лоша миризма

Какви са симптомите?

Не, нито едно от тези

# 432
Момичета, чувствам се много гузно, понеже бях на сватба и си позволих да хапна няколко парчета луканка.. знам, че тя е от забранените храни, но уви толкова ми се прияде...

# 433
Аз вчера ядох Simple Smile Ям си и суши, за мен тези неща с храната са малко западни превземки. Естествено, не трябва да се прекалява, но не пречи, когато ни се хапва, да опитаме.

# 434
Аз вчера ядох Simple Smile Ям си и суши, за мен тези неща с храната са малко западни превземки. Естествено, не трябва да се прекалява, но не пречи, когато ни се хапва, да опитаме.

Не е точно така. Ако се заразиш с токсоплазмоза или някоя друга бактерия това може да е пагубно за бебето. Прочети до какво може да доведе.

На мен са ми забранили суши, а луканки само ако е запечено на сандвич например или пица.

Плодовете и зеленчуците задължително кисна в оцет и вода и всичко беля.
Не казвам, че ще се заразим, но ако се заразим е много лошо, все пак имаме отговорност за друго живо същество. Но в крайна сметка всеки сам решава за себе си какви рискове иска да поеме. Аз като знам през какво съм преминала, за да стигна до тук не бих яла суши и разни други храни които биха навредили.

Общи условия

Активация на акаунт