Термин февруари 2025

• 41 640
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
И аз да попитам нещо. По време на секс партньорите ви свършват ли вътре? Някъде бях чела, че не трябва по време ба бременност и сега не му давам.
На мен АГ ми каза, категорично не относно свършването вътре. Мисля, че е от гледна точка на предразположение към бактерии при жената по време на бременност

# 406
Хайде и аз при вас.
В 7+4 г.с, термин 28 февруари. ☺️
Бургазлийка съм и плажът ми липсва, беше си част от мен, но следящият ми лекар твърди, че нашите плажове са изключително мръсни.

# 407
Хайде и аз при вас.
В 7+4 г.с, термин 28 февруари. ☺
Бургазлийка съм и плажът ми липсва, беше си част от мен, но следящият ми лекар твърди, че нашите плажове са изключително мръсни.

И аз съм бургазлийка, но живея в София вече 13 години. Може би август ще си отидем на юг, имаме къща близо до Лозенец и ще ходим рано сутрин до обяд на по-чистите плажове Корал или към Синеморец, ще видим. На мен са ми препоръчали да избягвам плажовете с оглед жегите, но от 9 до 11:30 или след 17 ми се струва, че ще можем поне по една лимонада да пием на плажа.

# 408
Хайде и аз при вас.
В 7+4 г.с, термин 28 февруари. ☺

И аз съм 7+4 и термин 28 февруари 😁

# 409
Ех че хубаво 😍.
Днес гърдите не ме болят така силно и аз като си вкарах едни мухи.. 🙄
Добре че, поне отмина тая умора и гадене.
Бях тотален парцал две седмици. Мразех всичко около мен, исках само да дишам нормално 😃 без да ми е лошо.

# 410
Момичета кога свършва първия триместър? 12 седмица или 13?

# 411
Здравейте, дами - бъдещи мами!
Да се представя и аз: първа бременност, 10с+5д, термин - 05.02.2025г. ❤️
Имам си гадене почти по цял ден, без повръщане, много ми се спи, май това са ми основните симптоми.
Стискам палци на всички за лека бременност и здрави, сладки бебчета! 🙏🏼

Jakito999999 - на повечето места съм чела, че 1 триместър е 1-13 седмица, но някъде съм виждала и 1-12.

# 412
Момичета, вчера бях на преглед, казаха, че всичко е наред и бебето върви два дни напред Simple Smile днес пуснах изследвания за щитовидна и коагулация, като за щастие Tsh е спаднало до 1.9. За коагулацията тепърва ще говоря с хематолога, тъй като все още не съм почнала фракси.

Това, което исках да ви питам, е по отношение на B12 и витамин D. От началото на бременността приемам Prenatal Denk. Витамин B12 ми е в норма, но не знам дали е оптимално, витамин D ми е под норма. Може ли да ми кажете дали сте коментирали с вашите проследяващи кои са оптималните нива на тези двете? Разбира се, няма да пия нещо на своя глава, просто искам да знам дали да занимавам АГ преди следващия преглед. Благодаря Simple Smile

# 413
Аз не съм изследвала B12, защото като го има в Prenatal Denk няма да е достоверно. Беше добре след инжекции миналото лято. И D не съм, разчитам, че лятото е добре, а и доста пих зимата и пролетта от него...

# 414
Привет,
Аз пия Б12 от преди да забременея тъй като ми беше на долната граница и продължавам, пиех и витамин D, гинеколожката каза да спра витамин D за момента, нищо че последното изследване ми беше малко над долната граница.

Има ли някоя мама с инсулинова резистентност... малко ми е притеснено откакто спрях глюкофажа, а и хапвам неща които преди определено избягват.

Момичета, вчера бях на преглед, казаха, че всичко е наред и бебето върви два дни напред Simple Smile днес пуснах изследвания за щитовидна и коагулация, като за щастие Tsh е спаднало до 1.9. За коагулацията тепърва ще говоря с хематолога, тъй като все още не съм почнала фракси.

Това, което исках да ви питам, е по отношение на B12 и витамин D. От началото на бременността приемам Prenatal Denk. Витамин B12 ми е в норма, но не знам дали е оптимално, витамин D ми е под норма. Може ли да ми кажете дали сте коментирали с вашите проследяващи кои са оптималните нива на тези двете? Разбира се, няма да пия нещо на своя глава, просто искам да знам дали да занимавам АГ преди следващия преглед. Благодаря Simple Smile

# 415
Момичета излезе ми микробиологията и не ми изглежда добре. Кажете мнение и как се лекува

# 416
Моя приятелка пи антибиотик, но трябва задължително консултация с проследяващия АГ.

Момичета, дали мента, глог и валериан сиропчето е подходящо за бременни. Нещо последните дни не мога да спя, ММ е в командировка и то най-много ми помага при безсъние, веднага заспивам. Дали само заради етиловият алкохол пише, че не се препоръчва. Аз пия една глътка само.

И друго се питах, вие с вашите АГ извън консултации общувате ли? Ето, сега имам такъв въпрос, вчера нещо ме наболяваше, обаче не ми се ходи пак на преглед, то е през седмица и мислех да и пиша по Viber, но видях, че няма. А пък да звъня не ми е удобно. Час имам чак началото на август. Как процедирате вие при такива въпроси? Simple Smile

# 417
Моя приятелка пи антибиотик, но трябва задължително консултация с проследяващия АГ.

Момичета, дали мента, глог и валериан сиропчето е подходящо за бременни. Нещо последните дни не мога да спя, ММ е в командировка и то най-много ми помага при безсъние, веднага заспивам. Дали само заради етиловият алкохол пише, че не се препоръчва. Аз пия една глътка само.

И друго се питах, вие с вашите АГ извън консултации общувате ли? Ето, сега имам такъв въпрос, вчера нещо ме наболяваше, обаче не ми се ходи пак на преглед, то е през седмица и мислех да и пиша по Viber, но видях, че няма. А пък да звъня не ми е удобно. Час имам чак началото на август. Как процедирате вие при такива въпроси? Simple Smile

Аз имам контакт с моя следящ. Вече съм му пратила микробиологията, вчера пак му писах че ми излизат много херпеси, отговаря ми в рамките на деня. Това е важно да имаш контакт с лекаря си виж дали няма whats up

# 418
  • София
Момичета излезе ми микробиологията и не ми изглежда добре. Кажете мнение и как се лекува

Според мен с няколко глобулки ще се балансира влагалищния секрет, нещо безопасно като силвържин примерно. И пробиотик, бактохелт е хубав, биокулт също, омнибиотик и тн. Какво каза лекаря ти за резултата?

# 419

Според мен с няколко глобулки ще се балансира влагалищния секрет, нещо безопасно като силвържин примерно. И пробиотик, бактохелт е хубав, биокулт също, омнибиотик и тн. Какво каза лекаря ти за резултата?

Още не ми е отговорил. Какво ли не ми излезе откакто съм бременна и след преднизолона имунната система ми е срината и нон стоп ми излизат херпеси. Следящия АГ ми позволи само да се мажа с ацикловир, на този етап няма какво друго да ми дадат. То херпеса ми излизаше и преди бременността но сега е ужас.
Иначе от вчера пия един пробиотик за бременни много хубав, надявам се да помогне

Общи условия

Активация на акаунт