Термин февруари 2025

• 40 098
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Mikmarr, много се радвам да те видя в тази група! С теб си писахме няколко пъти във връзка с изследванията при мъжете, но нещо стана с профила ми (nanmch) и сега съм с този. Желая ти от сърце всичко да е наред до финал! ❤

Аз също се радвам да те видя в тази група! И да избутаме до финал! 😊😊

# 601
  • Варна
И аз съм така от самото начало. И на мен не ми помагат храни, пия и хуск и все тая…

# 602
Момичета, правили ли сте за БХС или фетална морфология при д-р Виолета Стратиева в МЦ Оскар? Следящият ме АГ ме насочи към нея и сме записали час за 05.08 /точно 12 г.с. по ПРМ/ . На последния преглед обаче  при друг АГ на 20.07 измери плода с точно седмица напред от очакваното според ПРМ, вместо 9+5, 10+5. Ако сте били при нея, може ли да споделите? В началото писах тук в темата, ама после не съм. Имам си ядове аз. Изследвахме дъщеря ми на 5 г. за Епщайн-Бар вирус /инф.мононуклеоза/ и излезе, че има IgG антитела / заразила се е преди месец според педиатъра/. Пуснах и на мен изследвания и излязоха същите антитела, заради което изследвах допълнителни неща. Излезе, че имам и алергия към Фраксипарин /по кръвните изследвания  ПКК - завишени базофили и еозинофили/, но никой не ми вярваше и си ги използвах до края на кутията и горните левкоцити се завишиха още. От днес ще поставям Клексан, пък да видим...

И аз имам записана биохимия при Стратиева на 07.август. Няколко човека ми я препоръчаха със страхотни отзиви, много внимателна, обяснява всичко подробно, хубав уред, оглежда много добре отвсякъде, ако има нещо, което и се струва съмнително те кара да дойдеш след няколко дни пак. Тя е една от 4-5 фетални лекари, които са най-добри в сферата. Д-р Марков в Марковс Мед и д-р Чавеева в Щерев също са със същите препоръки от много майки. Аз обмислям да отида на следващата морфология при Чавеева , защото ми казаха познати, че е добре да се ходи при различен лекар. Други пък са ходили само при Стратиева и 3те пъти и са изключително доволни.

# 603
Мамита здравейте! Минавам набързо само да ви попитам, някой има ли болки или силно главоболие като мен, аз от няколко дни имам главоболие, все едно усещам, че имам тежест в главата, даже като си затворя очите имам чувството, че ми се вие свят, не пия лекарства за главоболие, понеже все си викам ще мине и тн, обаче това главоболие започна да зачестява, по няколко на ден. На вас случвало ли ви се е ? 🥰😧😁

# 604
Мамита здравейте! Минавам набързо само да ви попитам, някой има ли болки или силно главоболие като мен, аз от няколко дни имам главоболие, все едно усещам, че имам тежест в главата, даже като си затворя очите имам чувството, че ми се вие свят, не пия лекарства за главоболие, понеже все си викам ще мине и тн, обаче това главоболие започна да зачестява, по няколко на ден. На вас случвало ли ви се е ? 🥰😧😁

На мен и е доста силно и не минава без хапче. Аз пих 4-5 пъти вече парацетамол

# 605
Аз звъннах по телефона вчера и питах само за средния пакет 1300лв ми казаха и на мен.
LaLa Land - малко е шано с цените. Докато пътувах към лабораторията на Cell Genetics претърсих сайта им, но наистина няма цени качени. Намерих някъде тук във форума скрийншот с доста високи цени.
Като отидохме при тях подробно ни обясниха видовете пакети по една брошура и на нея написа цената: като пациенти на доктор еди кой си за вас специално цената е Х. Ама не видях официален ценоразпис или цена разпечатана в брошурата - дамата ми ги написа с химикал до всеки пакет. Това ми направи малко кофти впечатление. Някак все едно е плаваща тая работа с цената. Факт е, че накрая ти издават касова бележка и фактура, ако искаш да си осребриш по някой здравен фонд, а и цената беше по-ниска от това което бях видяла тук.

Та на въпроса на мен ми обявиха:
MaterniT Basic - не го коментирахме (само 3 тризомии май + пола)
MaterniT Advanced - 1300 лв (17 показателя: най-често срещаните тризомии, няколко синдрома и микроделеции + пола)
MaterniT Genome - 1900 лв (най-пълният пакет с всички възможни хромозомни аномалии и микроделеции + пола). Този пакет не е приложим при двуплодна бременност.

Ще ми е интересно друг да сподели какво цени е получил в Cell Genetics. Аз ходих в София, на ул. Цар Асен.

# 606
  • Варна
Аз звъннах по телефона вчера и питах само за средния пакет 1300лв ми казаха и на мен.
LaLa Land - малко е шано с цените. Докато пътувах към лабораторията на Cell Genetics претърсих сайта им, но наистина няма цени качени. Намерих някъде тук във форума скрийншот с доста високи цени.
Като отидохме при тях подробно ни обясниха видовете пакети по една брошура и на нея написа цената: като пациенти на доктор еди кой си за вас специално цената е Х. Ама не видях официален ценоразпис или цена разпечатана в брошурата - дамата ми ги написа с химикал до всеки пакет. Това ми направи малко кофти впечатление. Някак все едно е плаваща тая работа с цената. Факт е, че накрая ти издават касова бележка и фактура, ако искаш да си осребриш по някой здравен фонд, а и цената беше по-ниска от това което бях видяла тук.

Та на въпроса на мен ми обявиха:
MaterniT Basic - не го коментирахме (само 3 тризомии май + пола)
MaterniT Advanced - 1300 лв (17 показателя: най-често срещаните тризомии, няколко синдрома и микроделеции + пола)
MaterniT Genome - 1900 лв (най-пълният пакет с всички възможни хромозомни аномалии и микроделеции + пола). Този пакет не е приложим при двуплодна бременност.

Ще ми е интересно друг да сподели какво цени е получил в Cell Genetics. Аз ходих в София, на ул. Цар Асен.
Ала -бала е това със за Вас….специална цена.
Същите цени ми казаха и на мен. Варна.

За главоболието- имах 2 пъти до тук инцидентно. Единия път се оказа ниско кръвно. Втория път беше май от преумора.Не съм пила лекарства за нищо все още, дано устискам до края така.

# 607
  • България
Аз се обърках, имат ли различни цени в зависимост с кой лекар работят?

Моята лекарка ми даде брошура и визитка за Cell Genetics да им звънна, но ми каза 2 или 3 пакет, защото първия малко неща покрива и бил само 100лв по-малко от 2 пакет.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:44 от Lady_Kalinka

# 608
Преди малко бях на втория преглед - 9гс+2д. Вече прилича на човече. Heart Лекарката каза БХС и ФМ да са в 12 седмица, така че букнах в Марковс за 14ти август. Чудя се обаче за пренаталния. Колебая се дали да не го пусна в 11та седмица, уж би трябвало вече да има достатъчно материал за пробата. Вие в коя седмица пуснахте пренаталния? Simple Smile

Аз го пуснах в 10гс, като ми казахa, че най-рано се пуска в 9гс. 😊

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:19 от dolly.

# 609
  • Варна

Моята лекарка ми даде брошура и визитка за Cell Genetics да им звънна, но ми каза 2 или 3 пакет, защото първия малко неща покрива и бил само 100лв по-малко от 2 пакет.
Така изглежда и искат да звучи явно, но в крайна сметка цените са 3. Аз също имам брошура . Аз ще правя в 12+3г.с. пакета за 1300 лв.

# 610
Момичета може ли да се използва масло от шипка за мазане при бременност? Трябва ми нещо за стрии и се чудя

# 611
  • България
Daisy_D, благодаря за отговора! Flowers Hibiscus

Аз сега се чудя дали да избера пакета за 1300лв на Cell Genetics или разширения пакет на Geneplanet за 1350лв?

Повече неща са включени в този на Geneplanet, но като чета Cell Genetics се използва най-често и има доста доволни... Sob

Скрит текст:

Така изглежда и искат да звучи явно, но в крайна сметка цените са 3. Аз също имам брошура . Аз ще правя в 12+3г.с. пакета за 1300 лв.

# 612
И аз се чудя абсолютно същото 😃
За GenePlanet не намирам много предишна информация, май са някакви съвсем нови. Преди 3години пренатест беше основно сега са излезли толкова нови тестове на пазара. За Veracity пък цената е много ниска, не мога да разбера защо - в синево има намален разширения пакет на 770лв. Ползват го в Щерев. Но там май излиза като нисък/среден/висок риск, а не директно negative/positive резултат. Тотално се обърквам вече,

# 613
Момичета, имате ли проблем с протягането? Като се протегна много ме срязва лявата страна, дори и не мога да се протегна напълно. Днес доста заболя, не просто срязване, направо си изкарах ангелите да не направя отлепяне. Все се успокоявам, че е по към яйчниците, не матката. На преглед съм след повече от две седмици и не искам да ходя за щяло и нещяло. Вие подобни болежки имате ли?

# 614
The_black_hole не съм има такива болки, а още ходя на йога и пилатес и там си има бая разтягане, миже би е нещо моментно и ще отмине за няколко дни/седмица.

Момичета, аз пак да питам има ли някоя която ще прави пренатест, но гинеколожката й отхвърля правенето на БХС след като ще е направен вече теста.
Моята докторка казва че не е нужен БХС, а аз някак се бях настройка да си направя и него... вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт