Термин февруари 2025

• 40 052
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте днес бях на преглед и съм малко притеснена въпреки че АГ каза че всичко си е точно. Аз съм в 9с3д на ехограф обаче го измери 8с6д при някоя от вас има ли такива разминавания и какво са ви казвали или препоръчва ли? Следващия ми час е за 13 август и тогава ще правим БХС и скрининг.
Същото, но с около 6 дни, сега е наваксано 🙂
Днес на ФМ ми казаха, че кръвотока е много добър, както и преди да съм приемала фолиева киселина съм я изследвала и беше по средата, има ли смисъл да си правя изследвания за тромбофилии в такъв случай?
Иначе за пола преди 10 дни ми казаха момче, сега момиче 😆

# 586
br, нещо не се връзва това с приложението. Ако прм ти е 30.04, то на 19.07 си била 11+3 и може би затова са ти казали, че си отишла рано, въпреки че пак е в периода за фетална.

Lili, направо си представям реакцията ти при втората заявка за пол 😀 сега остава трето мнение за щастие хаха

# 587
Здравейте момичета,
И аз се обърках с тези седмици.
Днес бях на преглед и по измерване излезе 11+ 6, казвам аз, че по приложението ми показва 10+3 , лекарката вади едно кръгло като диск и спрямо последния цикъл наглася нещо и казва...точно в 11 седмица си, не знам какви приложения гледате всички беше коментара.
На мен притеснението ми беше дали не нараства много, тъй като имам ИР и преди да забременея пиех глюкифаж, а сега съм го спряла и е възможно да ми се е вдигнала и захарта, което се отразява на плода.
Изследванията които ми назначи ми каза да си направя в началото на август ПКК, TSh, Ft4, глюкоза, инсулин, б12 и гликиран хемоглобин.
Вие правихте ли ги вече?
Сега и аз не знам за г.с., последния цикъл ми беше на 11.05.
Тъй като ще правя пренстален тест в края на седмицата, повдигнах въпроса  кога ще запишем час за УЗ за БХС, но отговора, който получих е че няма нужда и следващия преглед е ще е в 16г.с.
Аз държа да си го направя, вие какво мислите, ще правите ли и двете?
Сега обаче се чудя къде да отида за УЗ, знае ли някой дали може да се отиде само на УЗ в Майчин дом без да се следиш при някой лекар за необходимите измервания за БХС?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 23:21 от 07Lucky

# 588
LaLa Land - малко е шано с цените. Докато пътувах към лабораторията на Cell Genetics претърсих сайта им, но наистина няма цени качени. Намерих някъде тук във форума скрийншот с доста високи цени.
Като отидохме при тях подробно ни обясниха видовете пакети по една брошура и на нея написа цената: като пациенти на доктор еди кой си за вас специално цената е Х. Ама не видях официален ценоразпис или цена разпечатана в брошурата - дамата ми ги написа с химикал до всеки пакет. Това ми направи малко кофти впечатление. Някак все едно е плаваща тая работа с цената. Факт е, че накрая ти издават касова бележка и фактура, ако искаш да си осребриш по някой здравен фонд, а и цената беше по-ниска от това което бях видяла тук.

Та на въпроса на мен ми обявиха:
MaterniT Basic - не го коментирахме (само 3 тризомии май + пола)
MaterniT Advanced - 1300 лв (17 показателя: най-често срещаните тризомии, няколко синдрома и микроделеции + пола)
MaterniT Genome - 1900 лв (най-пълният пакет с всички възможни хромозомни аномалии и микроделеции + пола). Този пакет не е приложим при двуплодна бременност.

Ще ми е интересно друг да сподели какво цени е получил в Cell Genetics. Аз ходих в София, на ул. Цар Асен.

# 589
Здравейте! Присъединявам се плахо при вас , в 10 г.с 🙂
Аз имам по-неприятен въпрос. Никога не съм имала проблем с чревния тракт, ноо вече месец ме мъчи запек..
Ям активия ,пия пробиотик и няма оправяне 😄
Има ли някой със сходен проблем и как си помага?

# 590
  • Варна
Аз съм така от началото и в чудо съм се видяла . Имам само 2 спонтанни изхождания (хвана ме чревен вирус и бях най-щастливата на света) , всичко друго е било след лекарства. Това, което най-безболезнено ми помага е сироп Дулкософт , пия по 30 млн в 2-3 поредни дни . Купих и мармалад Ликсатилин , но от него имам зверски коремни болки . Също имам и Фрутилакс сироп- ефект нула.
Надявам се това да отмине скоро, защото наистина е ужасно .

# 591
Аз и преди имах проблеми с червата и хроничен запек, но сега е по-зле. Не вземам лаксативи. Просто като се препълни и няма накъде вече... излиза 😏

# 592
  • България
Овесени ядки с прясно мляко и плодове все още помага...

# 593
Аз съм така от началото и в чудо съм се видяла . Имам само 2 спонтанни изхождания (хвана ме чревен вирус и бях най-щастливата на света) , всичко друго е било след лекарства. Това, което най-безболезнено ми помага е сироп Дулкософт , пия по 30 млн в 2-3 поредни дни . Купих и мармалад Ликсатилин , но от него имам зверски коремни болки . Също имам и Фрутилакс сироп- ефект нула.

Не знам какъв пробиотик пиеш, но моята препоръка е да вземеш някакъв хубав пробиотик. Откакто пия нямам проблеми

# 594

Не знам какъв пробиотик пиеш, но моята препоръка е да вземеш някакъв хубав пробиотик. Откакто пия нямам проблеми

Ако въпроса е към мен 😄 пия на Лактофлор био плюс, от почти седмица, явно и време си трябва

# 595

Ако въпроса е към мен 😄 пия на Лактофлор био плюс, от почти седмица, явно и време си трябва

Препоръчвам ти да си вземеш или омнибиотик, или аз пия един prenatal който е доста скъпичък, но е страхотен. Може да ти замества и кафето. Има вкус на капучино.

https://prolact.bg/probiotik-osteoporoza.pro

Ползвам го и от преди да забременея и наистина е доста качествен заразлика от другите на пазара

# 596
Момичета, правили ли сте за БХС или фетална морфология при д-р Виолета Стратиева в МЦ Оскар? Следящият ме АГ ме насочи към нея и сме записали час за 05.08 /точно 12 г.с. по ПРМ/ . На последния преглед обаче  при друг АГ на 20.07 измери плода с точно седмица напред от очакваното според ПРМ, вместо 9+5, 10+5. Ако сте били при нея, може ли да споделите? В началото писах тук в темата, ама после не съм. Имам си ядове аз. Изследвахме дъщеря ми на 5 г. за Епщайн-Бар вирус /инф.мононуклеоза/ и излезе, че има IgG антитела / заразила се е преди месец според педиатъра/. Пуснах и на мен изследвания и излязоха същите антитела, заради което изследвах допълнителни неща. Излезе, че имам и алергия към Фраксипарин /по кръвните изследвания  ПКК - завишени базофили и еозинофили/, но никой не ми вярваше и си ги използвах до края на кутията и горните левкоцити се завишиха още. От днес ще поставям Клексан, пък да видим...

# 597
Момичета, правили ли сте за БХС или фетална морфология при д-р Виолета Стратиева в МЦ Оскар? Следящият ме АГ ме насочи към нея и сме записали час за 05.08 /точно 12 г.с. по ПРМ/ . На последния преглед обаче  при друг АГ на 20.07 измери плода с точно седмица напред от очакваното според ПРМ, вместо 9+5, 10+5. Ако сте били при нея, може ли да споделите? В началото писах тук в темата, ама после не съм. Имам си ядове аз. Изследвахме дъщеря ми на 5 г. за Епщайн-Бар вирус /инф.мононуклеоза/ и излезе, че има IgG антитела / заразила се е преди месец според педиатъра/. Пуснах и на мен изследвания и излязоха същите антитела, заради което изследвах допълнителни неща. Излезе, че имам и алергия към Фраксипарин /по кръвните изследвания  ПКК - завишени базофили и еозинофили/, но никой не ми вярваше и си ги използвах до края на кутията и горните левкоцити се завишиха още. От днес ще поставям Клексан, пък да видим...
Моят син също изкара мононуклеоза тази зима просто е ужасно. Иначе при предната ми бременност и аз започнах с фраксипарин но след втората кутия започнаха да ми стават огромни червени буци които сърбяха ужасно много, минах на клексан и всичко си дойде на мястото.

# 598
Mikmarr, много се радвам да те видя в тази група! С теб си писахме няколко пъти във връзка с изследванията при мъжете, но нещо стана с профила ми (nanmch) и сега съм с този. Желая ти от сърце всичко да е наред до финал! ❤

# 599

Аз пия същия 2х1 вече почти месец, по препоръка от форума, но без резултат. За жалост и храните не помагат.. ще търся и аз друг отпимален вариант. Препоръчани са ми и сиропите Лактулоза-MIP и Дуфалак, но не съм ги пробвала и не мога да дам мнение. Като цяло ме притеснява дали няма да има ефект на пристрастяване и после да не мога да се изхождам без лекарство или хапче или мармалад Laughing  Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт