Термин февруари 2025

• 40 000
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Мен ме убедиха да ходя на преглед, въпреки че не се появи второ зацапване. Каза че ако е около датата за цикъл е нормално и единствено трябва да се внимава повечко с всичко около 5 дена или колкото трае Ц по принцип. На море ще ходя чак на 2.08 ...

# 646
  • София
Момичета, пътувате ли? Аз утре влизам в 12 г.с и мисля да отскоча до нашите на 160 км са, до сега не съм пътувала повече от 30 минути. Дали е безопасно?
Ние ходихме в Испания в 6.г.с., доста обикаляхме изкачихме скалата в Гибралтар и след 2 дни прокървих обилно. Бях отлепила сакчето и зейна хематом, който доста нарасна оттогава. Кървя вече 6-та седмица, като последните 10 дни е предимно зацапване... Засега имам забрана и за пътуване в кола за 10мин, само мога да дишам и да лежа 😂

# 647
Момичета, имам запазен час в МЦ Марковс за Фетална морфология следващата седмица. Записах го онлайн през платформата им, но се чудя дали се има предвид комбиниран ултразвуков и биохимичен скрининг под записване на час за ФМ, имате ли представа? Т.е. представям си, че първо ще има преглед с ехограф (коремен предполагам) и след това ще вземат кръв за БХС.. за теста за прееклампсия допълнително ли трябва да попитам?

# 648
Момичета, пътувате ли? Аз утре влизам в 12 г.с и мисля да отскоча до нашите на 160 км са, до сега не съм пътувала повече от 30 минути. Дали е безопасно?
Ние ходихме в Испания в 6.г.с., доста обикаляхме изкачихме скалата в Гибралтар и след 2 дни прокървих обилно. Бях отлепила сакчето и зейна хематом, който доста нарасна оттогава. Кървя вече 6-та седмица, като последните 10 дни е предимно зацапване... Засега имам забрана и за пътуване в кола за 10мин, само мога да дишам и да лежа 😂
А какво ви изписана?

# 649
Момичета, понеже сега гледах едни видеа, под които други момичета са давали мнения от преживявания от раждане с упойка (няма да давам подробности, за да не влияя на никой), но - вие мислили ли сте как ще раждате? Не помня дали сме коментирали тук темата.
Аз вече съм твърдо решена за естествено раждане, без упойка, системи и т.н. - тялото ми ще се справи и знае какво прави. Даже изобщо не изпитвам страх и съм сигурна, че ще се справя, ако трябва и.сега да тръгна да раждам Laughing
Страхът от упойката и операцията е по-силен хахах

При вас как е?

Предпочитам естествено с епидурална упойка, иначе не мисля, че бих издържала на болката Laughing , нооо каквото е рекъл Бог.

# 650
Мен пък повече ме е страх от упойката и от страх ще търпя болката май май Laughing

# 651
Мен пък повече ме е страх от упойката и от страх ще търпя болката май май Laughing

Абе, и мен ме беше старх от упойки, ама след миналата година и три операции, всички упойки ги пробвах. Не са страшни и съм за обезболяване по време на раждане.

# 652
Абсолютно "За" епидуралната упойка. При мен след първото раждане ме шиха около час след това, така че невинаги всичко приключва с раждането. Отделно, тя се слага на доста по-късен етап, на мен някъде на около 7 см разкритие ми я сложиха, та в един момент направо си се молиш да я получиш.
Най-важното е да имате пълно доверие на екипа, с който сте тогава и да слушате какво ви се казва. Все пак те са специалистите.

# 653
Ще си позволя да дам непоискан съвет - раждането е изумителен процес и всякакви твърди планове са малко "сметки без кръчмар" - важното е майката и бебето да излязат живи и здрави от болницата, пък с или без упойка, секцио или нормално - няма значение.  Моето първо раждане уж трябваше да е нормално и без упойка, накрая се наложи спешно секцио и грам не съжалявам .
Позната така се беше надъхала много как всичко зависи от нея, как само нормалното необезболено раждане е "истинско". Наложи ѝ се секцио в хода на раждането, после се обвиняваше с месеци и се смяташе за провал, цитирам "аз щом не мога да го родя , значи не съм създадена за майка", което са пълни глупости и абсолютно никой освен нея не го мислеше, но тя толкова си го беше повтаряла, че никой не можеше да я разубеди.

Естествено, пожелавам на всяка да роди по начина, за който си мечтае, но просто винаги едно наум, че не всичко зависи от нас и единственото важно е да гушкаме здрави бебета на финала .

# 654
Alyssa, много съм съгласна с написаното от теб! Истината е, че съм била свидетел как майки помежду си се “мерят” коя е по-по-най, заради начина на раждане и се започват едни нападки и убеждения, които смятам, че са излишни. В крайна сметка е важно здравето преди всичко. И определено не мисля, че една жена родила по естествен път е повече майка в сравнение с тази родила секцио, било то и по желание.
Аз лично имам страх еднакво и от двете, дори не знам все още какво бих избрала, ако въобще се окаже, че имам избор. В моите очи и двете крият рискове, но и двете раждания изискват смелост!

# 655
  • Варна
Привет. Искам да ви попитам нещо. В понеделник съм при акушерката да ме записва за ЖК. Ще ми вземат кръв за изследвания и ще правим пренаталния.
Въпросът ми е, акушерката ли ще ми даде документа, който удостоверява бременност та ми, как се казва този документ, нещо като амбулаторен лист ли е? Въпросния документ ли трябва да изпратя на отдел човешки ресурси?
Благодаря.

# 656
Привет. Искам да ви попитам нещо. В понеделник съм при акушерката да ме записва за ЖК. Ще ми вземат кръв за изследвания и ще правим пренаталния.
Въпросът ми е, акушерката ли ще ми даде документа, който удостоверява бременност та ми, как се казва този документ, нещо като амбулаторен лист ли е? Въпросния документ ли трябва да изпратя на отдел човешки ресурси?
Благодаря.

Защо се изпраща на човешки ресурси?

# 657
  • Варна
Благодаря.

До колкото разбрах, трябва да се “заведе” под някакъв номер, черно на бяло да има документ при тях за бременността ми, за моя “защита”. Машите човешки ресурси са и ТРЗ.

# 658
Благодаря.

До колкото разбрах, трябва да се “заведе” под някакъв номер, черно на бяло да има документ при тях за бременността ми, за моя “защита”. Машите човешки ресурси са и ТРЗ.

Аз имам само амбулаторен лист. Дано някой се включи да обясни, че явно и аз трябва да направя същото

# 659
Амбулаторен лист, на който е посочено бременност е достатъчно. Входира се в деловодството на фирмата или там където дават входящи номера и се предоставя на т.нар. ТРЗ. Води се, че след като сте уведомили фирмата писмено с документ сте защитени и не могат да ви махнат/ съкратят/закрият позицията. Ползвате защита.
Аз не съм го направила, но всеки си познава шефовете и политиката на работодателя.

Общи условия

Активация на акаунт