Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на тромбофилията по време на бременност?
Какви са тестовете за тромбофилия и кога трябва да се проведат?
Какви са препоръките за влизане във водата по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на тромбофилията по време на бременност?
-
Какви са тестовете за тромбофилия и кога трябва да се проведат?
Тестове за тромбофилия: изследване на различни генетични мутации, като мутации на фактор V Leiden, мутации на гена за протромбин и други. Препоръчително е да се проведат при първия преглед по време на бременност или според указанията на лекаря. Важно е да се консултирате с хематлог или гинеколог за подходящия момент за изследванията.
-
Какви са препоръките за влизане във водата по време на бременност?
Препоръките за влизане във водата по време на бременност варират, но обикновено е важно да се избягват води с висок риск от замърсяване. В случай на чисти плажове и морска вода, влизането до коленете или леко плисване може да бъде безопасно. Важно е да се консултират със собствения си гинеколог за индивидуални препоръки, особено ако има специфични здравословни проблеми или рискове. При бременност е важно да избягват продължителното излагане на слънце и горещина. Влизането във водата обикновено не е проблем, но някои бременни предпочитат да избягват влизането в морето след 12-та седмица. Важно е да се чувствате комфортно и да следвате индивидуалните си предпочитания.
-
Каква е процедурата за преглед при бременност и какви са стъпките след теста?
-
Какво представлява резус факторът и какви са неговите ефекти по време на бременност?
На нас днес Станулов ни даде hint, ама ще изчакаме да се потвърди от теста. Много се развълнувахме като го видяхме бебчето, много е оформено вече, чак нослето му видяхме 
) . Имам син на 9 год., който много се вълнува , че ще става батко. Преди 2-3 дни бях на консултация, бебчето отговаря на 14+1 г.с , на ехографа също потвърди , че е момче.

Иначе в 10 седмица съм качила 600-700 гр, което може да е всичко.