Отговори
# 1 650
  • София
Моя вчера го е надухал климатика, не се сетил да каже, да го намалят и съответно излезе тресящ се от студ.. Уж веднага дадох лекарство, но от вечерта е с 39,8.. Още не може да спадне под 38.. Вече не знам какво да давам.Има и разтройство.
Добре че наистина не са му толкова важни тези матури, както бях споменала. Но обича математиката и ще е жалко ако утре не реши нещо заради болест.

По Бел се е справил добре, предвид че не е ходил на уроци и не съм го виждала да учи по предмета. Очаква около 85-90(за мен е супер резултат и браво на госпожата в училище).

Дано са здрави децата утре и спокойни.. Не ми е минавало през ум, че точно на матурите ще е болен с темп, като последния път, когато се е разболявал е в 4 клас
Ето затова съветвах децата, в чиито стаи има климатици да носят връхна дреха, макар че е жега. Имате вариант и да отложите изпита по математика с бележка.
С бележка няма да стане.

# 1 651
Зимно яке баш не, но грейка или есенно-пролетно и дълги дебели дънки, чорапи, маратонки. И да се облече на място, не да отиде вир вода потен.
Санака, нали има процедура - помня, че се заявява в РУО в срок до 7 дни след датата на НВО?

# 1 652
Да ви кажа аз не се надявам на много утре.
По всички предмети е добре, има 6, само по математика 5, но повече от 35-40 т не очаквам утре, много и е трудна тази математика и не е нейният предмет. Само ние ли сме толкова зле по математика? Все нещо обърква, все някой + или - е объркан, както си пише задачата изведнъж Х изчезва и остава само число и си го смята като число....отчайвам се вече с математиката...
Моето дете е със смесено специфично разстройство - разстройство на експресивна и перцептивната реч и увредено математическо мислене, като математическото мислене е силно засегнатото - на тестването в Св. Никола в първи клас даде права черта най-долу на графиката, докато разстройството на речта графически беше на места под, на места над средната линия (нормата). Математика и география са й най-трудните предмети. Въпреки, че едва покрива Среден (3) в училище на пробните на СМБ (съюза на математиците в България), които проведе нашето МГ резултатите й варираха: 24, 20, 5, 21, 13,  25, 20. Винаги няколко точки не вземаше заради объркан знак в отговора, не решена до край задача (без последната стъпка) и подобни. Реалните й възможности ги оценявам на 20-30 точки.
За сравнение на същите ПИ по БЕЛ  имаше 14, 28, 35 точки, а вчера само от това, което проверихме (избираемите отговори без един и 17 задача) ще има 34-35 точки.
Според мен, ако детето в час може да стигне до Много добър(5) би следвало утре да реши едно 75-90% от първи модул, щом моето успява да докара средно 20 точки с тройката си.
Ех, Мама Ру, дано си права!
Но, моето с нейните безброй различни диагнози, но в крайна сметка поизраснала ги, а и според ресурсните, очакващо да се справи и реално след 5 клас се справя прилично, на пробните в училище по бел май месец 60 точки, в училище 4,5. По мат първи срок оценки 5,6 и едно 4. Втори срок плътно 4, една петица, 1 шестица на неравенства. В класа има деца и с 3 по мат. Но на два пробни по мат юни месец 22 и 26 точки. Грешки елементарни на задачи, които знае. Но тревожността при нея е взела анормални размери, не че и преди нямаше свръх тревожност.
Поне започнаха да идват годишни оценки в школо, които да я успокоят за утре. Радва се много, нищо че повечето от тях не вършат работа. Но поне да е удовлетворена от усилията и ученето през годината. А за нейното самочувствие е добре.

# 1 653
Не, резултатите не се преразглеждат /освен ако не става въпрос за разменена работа или грешно сумирани точки, евентуално/. Смисълът е да се ядосаме подобаващо. Joy
Smiling Imp Или да обясним на тати, че детето не е неграмотно,
Скрит текст:
защото е "загубило 8 точки на родния си език" и че НВО БЕЛ не е направено, че да изкараш 100т Rolling Eyes "Ама как на английски 100т, а на български губи толкова много!?!" Идеше ми да го тресна с нещо... "загубените" точки бяха от тезата, двете точки от великите бивни (в таблицата или извън нея) и едно непознато "Опълченците..." т.е. детето не може да учи наизуст изобщо, още по-малко високопарни фрази...
Наложи се с математически и статистически методи да обяснявам и да доказвам, че това "хич не е малко" Smiling Imp
Накрая му връчих текста за преразказ да го чете 30мин, бонус му дадохме... "Ама не може ли листче да си водя записки? Е как се преразказва толкова объркана история уголемяване-смаляване, ама едното вкъщи, другото в класната стая? Каква беше птицата? Ама сигурни ли сте, че не мога да си запиша ключови моменти докато чета?"... и приключихме с коментарите, кой е неграмотен Smiling Imp

# 1 654
Не го мислете това с бележката. Ще отиде със сигурност… Ще го надрусам и дано не заспи, като мистър Бийн на изпита

# 1 655
peneva_a, по-добър вариант от това да му връчиш на него теста няма. И после "Ама то не е лесно". Ми не е, освен това имаш ограничено време.

# 1 656
Лорентин, аз бих дала нещо за тревожността, защото резултатите от последните пробни при нея са нереални спрямо знанията, предполагам, че оценките в училище са реалните. Значи утре трябва да е спокойна и концентрирана и ще постигне хубав резултат 50+ точки. Вярвай й, ще се справи. Ако събере общо от двете НВО 100+ точки няма ли да й стигнат за това, което искате?
Сега, всеки си познава детето. Аз на моето за БЕЛ поръчах да започне от 17 задача и тя го е направила, въпреки, че е изненадала консултанта и квесторите с избора си, но са я оставили.да започне откъдето иска и само са казали после да направи всички. Нашата стратегия беше 17, 1-15 и след това другите в какъв ред реши. Но предвид особеностите бях забелязала, че трябва да започне от 17, за да е възможно най-концентрирана и да успее да види грешките, ако беше карала наред докато стигне до нея щеше да открие 6- 7 и да сътвори други грешки. Ти си знаеш детето, ако има стратегия, която е подходяща за нея защо не?

# 1 657
Моя вчера го е надухал климатика, не се сетил да каже, да го намалят и съответно излезе тресящ се от студ.. Уж веднага дадох лекарство, но от вечерта е с 39,8.. Още не може да спадне под 38.. Вече не знам какво да давам.Има и разтройство.
Добре че наистина не са му толкова важни тези матури, както бях споменала. Но обича математиката и ще е жалко ако утре не реши нещо заради болест.

По Бел се е справил добре, предвид че не е ходил на уроци и не съм го виждала да учи по предмета. Очаква около 85-90(за мен е супер резултат и браво на госпожата в училище).

Дано са здрави децата утре и спокойни.. Не ми е минавало през ум, че точно на матурите ще е болен с темп, като последния път, когато се е разболявал е в 4 клас
Илейн, вие не бяхте ли в ПЧМГ? Че май не е климатикът, а вирус броди из училището. Племенникът, който също е там, но 10 клас е така от миналата седмица.
Мама Ру по 50 т. ще бъде идеално. Дано!

# 1 658
Там сме.. Ами беше здрав като отиде и излезе премръзнал. Може би и вирус да е и това допълнително да е повлияло.  Предупредила съм да не се завира в децата, защото някои са и в неделя на изпит и ще в лошо ако ги зарази.

# 1 659
Илейн, за р-вото -силно препоръчвам Рекомфорт. Дават се 2 първия ден, след това по 1 и още утре ще е пушка, ще видиш.
Дано минава и да се чувства спокоен утре!
Моята е тооолкова спокойна, дано това не й изиграе лоша шега, но го предпочитам пред това да се притеснява излишно. Отиде на танци. Днес са имали само 4 часа математика в у-ще като г-жата е взела часовете на два други предмета, за да преговарят. След тях -пълен релакс беше.
Успех на всички утре, дано всяко дете постигне максимума, на който е способно Hug

# 1 660
Илейн, повече прилича на вирус това. Давай изопринозин/авирон нещо такова… дано се оправи детенцето бързо!

# 1 661
Сетих се, че миналата година имаше въпрос за простите числа, та реших да припомним основни неща. Не можах да разбера 0 брои ли се за естествено число, или не?

# 1 662
0 не е естествено число

# 1 663
Мисля от тези листи да преговорим. Тук има и за рационални и естествени числа.

# 1 664
Моето е преговаряло с учителката предиобед.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 01:46 от zlatenceto

Общи условия

Активация на акаунт