Отговори
# 1 635
Може да не одобрите това, което ще напиша, но аз говорих с моята позната учителка  от София / води онлайн индивидуален курс на сина ми по АЕ/ по повод това, че ми каза, че НВО по Бел ще е трудно и то беше. Говорихме, че се надявам по мат да бъде поне лесно и тя каза- няма да е лесно и по математика.
Ще спомена и нашата учителка по мат в училище, която още на 1-та родителска среща каза- с увеличаването на времето за работа очаквам задачите да бъдат по-трудни.
Трудността може би ще дойде от това, че задачи с кратък свободен отговор ще бъдат заменени със задачи с избираем отговор , но със същото високо оценяване.
Пиша всичко това не за да всявам паника, а защото е по-добре да се подготвим психически за трудно НВО , а ако е лесно - няма нищо по-хубаво.

# 1 636
Да ви кажа аз не се надявам на много утре.
По всички предмети е добре, има 6, само по математика 5, но повече от 35-40 т не очаквам утре, много и е трудна тази математика и не е нейният предмет. Само ние ли сме толкова зле по математика? Все нещо обърква, все някой + или - е объркан, както си пише задачата изведнъж Х изчезва и остава само число и си го смята като число....отчайвам се вече с математиката...
Моето дете е със смесено специфично разстройство - разстройство на експресивна и перцептивната реч и увредено математическо мислене, като математическото мислене е силно засегнатото - на тестването в Св. Никола в първи клас даде права черта най-долу на графиката, докато разстройството на речта графически беше на места под, на места над средната линия (нормата). Математика и география са й най-трудните предмети. Въпреки, че едва покрива Среден (3) в училище на пробните на СМБ (съюза на математиците в България), които проведе нашето МГ резултатите й варираха: 24, 20, 5, 21, 13,  25, 20. Винаги няколко точки не вземаше заради объркан знак в отговора, не решена до край задача (без последната стъпка) и подобни. Реалните й възможности ги оценявам на 20-30 точки.
За сравнение на същите ПИ по БЕЛ  имаше 14, 28, 35 точки, а вчера само от това, което проверихме (избираемите отговори без един и 17 задача) ще има 34-35 точки.
Според мен, ако детето в час може да стигне до Много добър(5) би следвало утре да реши едно 75-90% от първи модул, щом моето успява да докара средно 20 точки с тройката си.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 16:50 от Mama Ru

# 1 637
  • София
Мен малко ме е яд, че няма да мога и работата да му видя, тъй като домашните искат да почиват и няма да сме тукн.
Аз стратегически букнах морето от 3.07. /първо мислех да е от 1-ви/, за да мога, ако се наложи /дано не/, да скоча сутринта на 3-ти да му видя работите, преди да заминем.

Наборът днес се търкаля в леглото до 13ч., после яде и сега играе на VR-а.

# 1 638
Бързо питане - какъв е смисълът да се гледат работите, мачът е свирен? Има ли процедура за оспорване и реални случаи, в които работата е преразгледана? Не смятам да гледам, просто ми стана интересно, тъй като доста се обсъжда тук.

# 1 639
  • София
Не, резултатите не се преразглеждат /освен ако не става въпрос за разменена работа или грешно сумирани точки, евентуално/. Смисълът е да се ядосаме подобаващо. Joy

# 1 640
Светкавица, теоретично е възможно, на практика точно в този случай не е, тъй като става въпрос за липсващи графики. Вярно, можеш да уцелиш отговора на късмет, но реално като не виждаш онагледен въпроса - ми, дали са им.

Мартеа, Cydonia, стискам всякакви палци да сте прави и всички тук да сме приятно изненадани.

Plami80, annie13, poly, моята в същата.

Mama Ru, при такъв проблем смятам, че детето се представя повече от страхотно. Wink

# 1 641
Цял ден си я пея!
https://www.youtube.com/watch?v=tP_WRk-xV7I
Поздрав момичета. Аз отварям 1та бира!

# 1 642
  • София
Аз съм на втора чаша розАво. Наздраве!

Оставането вкъщи тази седмица се отразява зле на талията ми...

# 1 643
Не, резултатите не се преразглеждат /освен ако не става въпрос за разменена работа или грешно сумирани точки, евентуално/. Смисълът е да се ядосаме подобаващо. Joy

Ясно, благодаря. То грешно сумиране ще има, но не от проверяващия, така че ще яхна метлата в друга посока и гледка.

# 1 644
Децата, които ще се борят утре за +90 точки да не забравят да описват всяка стъпка в доказателствата при геометричната задача, както и да пишат допустимите стойности. Всеки пропуск е точка, две надолу, а след това се оказва, че ако просто са се сетили да си огледат подробностите по иначе решените задачи са могли д влязат там, където им е целта. Да си хвърлят по едно око и на Основните задачи и доказателствата им.
Успех утре!

# 1 645
Така е Tisisat, доволна съм от нея, особено това, което показа на пробните по математика, защото там си беше на равна нога с всички деца, без допълнително време и консултант, който да види недописания знак или да я подсети за последното пресмятане. Така, че се надявам утре по математика също да успее да покаже знанията си и дори си мечтая малко да подобри представянето си до тук на пробните.

# 1 646
Моя вчера го е надухал климатика, не се сетил да каже, да го намалят и съответно излезе тресящ се от студ.. Уж веднага дадох лекарство, но от вечерта е с 39,8.. Още не може да спадне под 38.. Вече не знам какво да давам.Има и разтройство.
Добре че наистина не са му толкова важни тези матури, както бях споменала. Но обича математиката и ще е жалко ако утре не реши нещо заради болест.

По Бел се е справил добре, предвид че не е ходил на уроци и не съм го виждала да учи по предмета. Очаква около 85-90(за мен е супер резултат и браво на госпожата в училище).

Дано са здрави децата утре и спокойни.. Не ми е минавало през ум, че точно на матурите ще е болен с темп, като последния път, когато се е разболявал е в 4 клас

# 1 647
Привет и успех утре на децата!
Миналата година със седмокласника вечерта преди изпита му припомних за прости числа и мащаб от пети клас бяха и то взеха , че се паднаха. Та му спасих 3-4 точки от първи модул.
Той после вика , малее добре че ми ги каза в последния момент да преговоря. Има едни дреболии , които се забравят. Беше решил без грешка първия модул де😁
Късмет🍀🍀🍀

# 1 648
Моя вчера го е надухал климатика, не се сетил да каже, да го намалят и съответно излезе тресящ се от студ.. Уж веднага дадох лекарство, но от вечерта е с 39,8.. Още не може да спадне под 38.. Вече не знам какво да давам.Има и разтройство.
Добре че наистина не са му толкова важни тези матури, както бях споменала. Но обича математиката и ще е жалко ако утре не реши нещо заради болест.

По Бел се е справил добре, предвид че не е ходил на уроци и не съм го виждала да учи по предмета. Очаква около 85-90(за мен е супер резултат и браво на госпожата в училище).

Дано са здрави децата утре и спокойни.. Не ми е минавало през ум, че точно на матурите ще е болен с темп, като последния път, когато се е разболявал е в 4 клас
Ето затова съветвах децата, в чиито стаи има климатици да носят връхна дреха, макар че е жега. Имате вариант и да отложите изпита по математика с бележка. За утре, ако отиде - вземете мерки, защото вероятно ще е на същото място.

# 1 649
Да, говорихме с госпожата.. Той си в виновен, че не е казал, но утре ще каже ако пак е там и щее със зимното яке😂

Общи условия

Активация на акаунт