Отговори
# 1 260
  • София
От групата във ФБ, където първо излезе тезата:

Литература отговори:
18/Б
19/В
20/А
21/А
22/В
23/
24- таблица
А/ Петър Моканина
Б/ Чавдар войвода
В/ Калина
Г/ Пенка от ,,По жътва”

25/ Теза - насоки
- пета част на Вазовия разказ
- изпълнява роля на втора кулминация
- втора и последна среща на Илийца с Ботевия четник
- представен/разкрит е образът на селянката - смела, с добро сърце, помага на бунтовника, който е напълно непознат за нея.
- метафоричен израз -> насочва към идеята, че Илийца въпреки тежките години на робство не се е променила, успяла е да съхрани християнски си качества, затова се отзовава и на бунтовника.
- представена е нейната загриженост към момчето

# 1 261
  • София
Д-р В.Кръстева: "Дали са “няма да се различават”, което е отрицателна форма на бъдеще време и не прави съст. глаголно сказуемо, т.е. изречението е просто."

Няма да я закачам моята изобщо. Уж е доволна. Трябва да ги съхраним психически до математиката!

# 1 262
С поправките, които се направиха на 23/г/, на 24. въпрос /Б) Чавдар/ + 8. въпрос - сложно съставно изречение/б/.
В задача 8 изречението е просто, защото има едно сказуемо- глагол в отрицателна форма за бъдеще време.
По своите базови характеристики новите лични документи няма да се различават от съществуващите до момента.

На 18 зад.не е Б, защото в "Хайдути" няма образ на братята- Чавдар е "един на майка".

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:31 от meduza

# 1 263
  • София
Според мен изречението е просто.

PS: писали сме заедно. Тя го обясни по същия начин.

# 1 264
  • Бургас
Отговорът на 18. въпрос е А. Чавдар няма братя.

# 1 265
Изречението със сигурност е просто. Има само едно сказуемо.
"Един бе Чавдар войвода -
един на баща и майка,..."  
Не може отговорът на 18 въпрос да е Б.

# 1 266
  • Варна
Изречението със сигурност е просто. Има само едно сказуемо.
Но има подчинителна връзка - няма да.

# 1 267
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят се прибра ей сега, явно е правил съкратен преразказ, защото едва е написал 1 страница. Smile
Иначе, бил доволен и не било толкова страшно, колко трудно е, не се знае, писал е нещо, ама не помни какво.

# 1 268
  • Бургас
И ние под напрежение правим грешки, а искаме децата да не правят. Голям стрес.
Тази отрицателна форма на бъдеще време си е добра уловка.

# 1 269
И моето се прибра преди около 20 минути. Доволна е от себе си, казва, че било добре, не било много трудно.
И една молба, ако може да предадете на децата си за петък - ако минават за тоалетна край стая с дете с удължено време и консултант, което е на отворена врата, да не му махат или да му се смеят, че е с консултант. Не е приятно, детето чува и се срамува и разсейва.

# 1 270
  • София
3 грешки, би трябвало за общо 5т. Всичките са на литературните въпроси. Можеше да е само една, ако беше послушал майка си да си преговори Хайдути, ама не. Smirk Доволен е от тезата и преразказа. Тестът му се е сторил по-труден от миналите години. На мен също, специално частта литература. /Къде ги забиха на тези Хайдути? Rolling Eyes / Каквото-такова, важното е, че по-трудният за него изпит мина.

# 1 271
  • София
Отговорът на 18. въпрос е А. Чавдар няма братя.

Да и според мен отговора е А

# 1 272
  • Пловдив
Мойта на 18 въпрос е отговорила г, изключила другите, а аз я питам къде е емигранта в двете творби.....
Колко точки е въпрос 18?
Мойта е написала Чавдар Войвода с главна буква Войвода, и й казах че ще й вземат точка за това, нали?

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 14:30 от budiko

# 1 273
  • София
И моето се прибра преди около 20 минути. Доволна е от себе си, казва, че било добре, не било много трудно.
И една молба, ако може да предадете на децата си за петък - ако минават за тоалетна край стая с дете с удължено време и консултант, което е на отворена врата, да не му махат или да му се смеят, че е с консултант. Не е приятно, детето чува и се срамува и разсейва.
Надявам се го казваш теоретично, а не от опит. Sad
` ич ми не дреме колко точки има, ако не съм успяла да възпитам съпричастност, чувство за такт и емпатия.
Разревах се ...м@мк@ му!!!

# 1 274
  • София
3 грешки, би трябвало за общо 5т. Всичките са на литературните въпроси. Можеше да е само една, ако беше послушал майка си да си преговори Хайдути, ама не. Smirk Доволен е от тезата и преразказа. Тестът му се е сторил по-труден от миналите години. На мен също, специално частта литература. /Къде ги забиха на тези Хайдути? Rolling Eyes / Каквото-такова, важното е, че по-трудният за него изпит мина.
Ама котката ми все пак позна, че трябва да се преговори Хайдути. Ти да видиш.

Общи условия

Активация на акаунт