Отговори
# 1 455
Мартеа, какви ще са задачите? Аз искам геометрията да е триъгълник.
Каквото кажеш, колега. С математиката съм по-зян и от детето.

# 1 456
Утре няма да ходи на училище. Чертожните са подготвени.
При нас не е имало нарушения.

# 1 457
Утре ще ходят ли децата ви на училище ?
Не.
Като чета какъв стрес при някои деца, думи нямам и ми става мъчно.🙁
На кого е нужно това? И от къде иде?
verochkа - много точно казано! Подкрепата в този момент и в тази възраст е много важна. ❤️
Почерпихме се с пици, ядем сладолед. И пием гола водица - аз друго не близвам.
Чета в една група в ФБ за големи сакътлъци с квестори. Ако е вярно това - в потрес съм. Направо недепопустимо.
При нас уж всичко е било ОК.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 00:59 от *FIORE*

# 1 458
Здравейте, някой дали има възможност да ни обясни 20та задача от споделената пробна на Междучасие.

# 1 459
Здравейте, някой дали има възможност да ни обясни 20та задача от споделената пробна на Междучасие.

Какво точно не ви е ясно и искате да ви се обясни?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1654954.msg48113965#msg48113965

# 1 460
Без коментар. Не веднъж четох и чувах оплаквания, че консултант на дете със СОП е отказал да помогне или дори да обясни дума, която детето не разбира с мотива, че "нямам право да подсказвам", а в класните стаи с децата в норма се вихри купон и подсказване. А моето все повтаряше, че не било честно да е с консултант.

# 1 461
  • София
Мартеа, какви ще са задачите? Аз искам геометрията да е триъгълник.
Каквото кажеш, колега. С математиката съм по-зян и от детето.

Значи триъгълници! И без това е най-лесното. Знаеш ли триъгълник, решаваш всичко.

# 1 462
Здравейте, мили майки. На дъщеря ми ни й е стигнало мястото, което е дадено за тезата (задача 25) и е писала 3 реда след редовете, които са дадени в листа. Това нарушение ли е?

# 1 463
Скрит текст:

Динчо, а не е ли BC да е 1/4 от АС като катет срещу ъгъл 15 градуса? А BH 1/4 от АВ? А за АВ ми се получават някакви квадратни корени. Нещо ми убягва явно Thinking

# 1 464
При нас квесторката е отказала да каже когато остават 30 мин до края и е позволила преписване. На голямата на ДЗИ-то в 12 клас квесторите са им говорили по време на слушанията по английски и през цялото останало време са  си говорили двете.

# 1 465
  • Сф
И аз се замислих скоро , покрай НВО е ли възможно подсказване и преписване. Става дума за задачите ,където е с ограждане.  Склонна съм да мисля, че да като знам резултати на конкретни деца,които в часовете нищичко не знаят почти и изведнъж майките се хвалят с доста прилични точки на НВО. Естествено от първи модул. Но това не е проблем за дете, което е учило. То ще се цели по- високо и ще успее. Така че не го мислете много ! Успех на всички деца и в петък!
Да кажа, никой да не се засяга, това са мои наблюдения и размисли. Дори знам за преписващо дете на друг сериозен изпит от детето отпред. Но в крайна сметка добре че има и пълни решения , говоря конкретно за математиката.

# 1 466
Абе взех да се питам, нали е вдругиден математиката? Отсега приготвяте чертожни материали, а и днес ли трябва да се напиваме или може само с една чаша да минем? Не спах добре тази нощ от зор да не се успим и повече от чаша днес ще ме катурне.
Аз ги проверих днес, защото се споменаха в темата и ми прищрака, че ако трябва нещо да се купи, то може само утре. Преди това съм го питала няколко пъти, отговаряше, че всичко си имал. И понеже и на БЕЛ отиде така лежерен...
Иначе си сипвам по чашка - две, че нещо не мога да го докарам тийнейджърския айляк по друг начин Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 1 467
Скрит текст:

Динчо, а не е ли BC да е 1/4 от АС като катет срещу ъгъл 15 градуса? А BH 1/4 от АВ? А за АВ ми се получават някакви квадратни корени. Нещо ми убягва явно Thinking

Това е от така наречените основни задачи. Правоъгълен триъгълник с ъгли 15, 75 и 90. Височината към хипотенузата му е 1/4 от хипотенузата. Построява се медианата към хипотенузата, която е 1/2 от нея и се изразяват ъглите.

# 1 468
Аз се чудя дали да не си поговоря с директорката утре, че преди малко детето поразказа някои неща, които хич, ама хич не са редни. Един господин от администрацията си е позволил да влезе в стаята и да коментира пред квесторите "Тя защо е тук, тя няма увреждане?", а по някое време някаква жена влязла в стаята наредила на едната квесторка да излезе  и гледала "злобно", а докато е била там и щерката попитала нещо консултанта, тя не посмяла да отговори. Много ме подразни коментара на този господин.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 23:14 от Mama Ru

# 1 469

Това е от така наречените основни задачи. Правоъгълен триъгълник с ъгли 15, 75 и 90. Височината към хипотенузата му е 1/4 от хипотенузата. Построява се медианата към хипотенузата, която е 1/2 от нея и се изразяват ъглите.
Уф, да, височината беше, не катетът. Добре, че вдругиден няма аз да се явявам Joy

Общи условия

Активация на акаунт