Отговори
# 1 485
  • София
Според Вас, как ще са баловете тази година, дали ще са по ниски от миналогодишните, поне на днешна база от матурата.

# 1 486
Медицинското се издава от личния лекар

# 1 487
Ще преговаряте ли утре и какво? 🤭
Аз белото ще преговарям, той - сладоледа.
Според Вас, как ще са баровете тази година, дали ще са по ниски от миналогодишните, поне на днешна база от матурата.
Баровете ще са на ниво. Simple Smile

# 1 488
Извинявайте, но аз нещо не разбрах. Защо не може да се носи транспортир?
Е как. Нали има задачи за изчисляване на ъгъл? Та вместо да решава задачата, някой просто ще го измери.

# 1 489
Да. Има разлика в броя деца.
това е родени в София.
99 момчета по-малко и 238 момичета по-малко.

Как ще се променят баловете, не знам.

Има различни фактори, все субективни:

Трудност
Някой казват, че тази година изпита е по-лесен, само тезата била по-трудна.

Подготовка
Според мен тази година са по-подготвени. Предният випуск имаха повечко онлайн обучение. Но пък всяка година се пенсионират добри учители. При нас предният випуск имаха много по-добра учителка по БЕЛ и имаше деца без школи.

# 1 490
  • Бургас
Според Вас, как ще са баловете тази година, дали ще са по ниски от миналогодишните, поне на днешна база от матурата.
Тестът е по-труден от миналогодишния и мисля, че грешките ще са повече, точките по-малко.
Да видим математиката как ще е.

# 1 491
Благодаря! Да, знам, но само с добър ден ли ?
Аз имам спомен за единия университет, че обикаляхме очен, невролог, май УНГ и не помня още какво. Беше отдавна.

# 1 492
Някой може ли кратко да обясни или да ми даде линк за задачите за движение или метод за решаването им да пробваме? На изпита не се паднаха и беше добре, защото ги прескочихме, понеже не ги разбирам и не мога да ѝ обясня. Благодаря предварително.

# 1 493
Благодаря! Да, знам, но само с добър ден ли ?
Аз имам спомен за единия университет, че обикаляхме очен, невролог, май УНГ и не помня още какво. Беше отдавна.
Да, личният го издава на база медицинското досие на детето, което съхранява. Нали всяка година издава и приложение 5 и 6? Ако детето има някакво заболяване, тогава вече ще прецени съответния лекар дали дадена професия е подходяща.

# 1 494
  • у дома
Извинявайте, но аз нещо не разбрах. Защо не може да се носи транспортир?
Е как. Нали има задачи за изчисляване на ъгъл? Та вместо да решава задачата, някой просто ще го измери.
Чертежите в 1 част не са точни,а ориентировъчни-преди го пишеше в указанията,сега като липсеа транспонтира сигурно не.

# 1 495
  • Варна
Госпожата по математика, при която ходи дъщеря ми на частни уроци е преподавател в математическа гимназия и много пъти им е казала, че транспортир може да се носи на този изпит.

# 1 496
Някой може ли кратко да обясни или да ми даде линк за задачите за движение или метод за решаването им да пробваме? На изпита не се паднаха и беше добре, защото ги прескочихме, понеже не ги разбирам и не мога да ѝ обясня. Благодаря предварително.
Ние гледахме оттук:
https://solemabg.com/Sam7Urav1.htm
Има я цялата теория за 7. клас на този сайт, за мен поне, доста достъпно обяснена.

# 1 497
Според мен баловете няма да са по-ниски. Не, че съм голям анализатор, но баловете до сега не са падали. Аз следя тези в Пловдив и то за 2-3 училища, понеже синът ми други не иска и да чуе, та в тези училища има около 40 паралелки, за които баловете не мърдат надолу.
Моят е доволен от вчера, провери си тестовите въпроси, без този за откриване на грешките, не ги помнел всичките, и има 2 сгрешени въпроса. Ако е така и в действителност за него е чудо.
На теза не очакваме повече от 1т., както и на преразказа не залагаме на повече от 20т в най-добрия случай, ако му разчетат. Моето дете неможе да пише ни тези, ни преразкази, както трябва. Каквото такова. БЕЛ за него е по-трудният предмет, та важното е, че мина.
Снощи преди да легне в 20ч! ми вика мина мамо, мина трудното.
Последният месец се отказа категорично от МГ, там гонихме бал над 420, иска испански, в езиковата балът е по-нисък тук, та се надяваме да станат нещата. Ако ли не ще го мислим.
За мен най-важното е, че се прибра спокоен, а не разстроен. Беше нервен от всички емоции, ходихме и на лекар, че кашля, след това го заведох малко на шопинг терапия. Та найк и джордан вършат чудеса 😉

# 1 498
Здравейте, на 24 въпрос от НВО по БЕЛ моят седмокласник е посочил освен името на героя и произведение от което е. Дали заради това няма да му дадат точки?
И моето точно така е направило........и сега трепери, че няма му дадат 4 точки. Освен това е преписал текста от 16 задача, вместо от 17- късно се усетил,че не вижда правописни грешки....ужас....
Сложил (Х) и под него преписал този, който трябва.Разбира се -мястото не му е стигнало, но го събрал някак под позволените редове....
Много стрес, много паника при нас. Ох, да се свършва вече.....

# 1 499
  • София
Според моето дете по математика ще има много геометрия😲. Няма да има задачи за движение, за сплави и за работа. Това са неговите прогнози, а аз питам освен геометрия какво остана 🤔
Само да вметна, че той се разбира с математиката сравнително добре, но....
Петък ще покаже.
Котката какво ще каже? Имаше назад снимка с прогнозирани "Хайдути".
Живо се интересувам от седмото чувство на животинката.!
Котката, която пророкува Хайдути и позна, че трябва да се преговори (оказа се, че аз не съм я разбрала добре, да не решите, че тя не е разбрала въпроса), каза, че текстовата задача ще бъде от движение. Винаги има текстова, няма начин да няма, а така ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт