Отговори
# 1 605
Пожелава ви утре 90+ точки, които да компенсират петиците от балообразуващите, съответно децата да влязат в мечтаното училище и то да е наистина тяхното.

# 1 606
  • Пловдив
Vany6a, попитах девойката. Каза, че в началото се е насочила към В, но Странджата не е войвода и се е замислила по-свриозно. Писала е Г.

До скоро би ми било смешно някой да се притеснява, че няма да дадат точки, ако е написано нещо повече. После голямата ми дъщеря отиде да си види матурата по история. И тя, и класният й са били в шок. Фактологически напълно верни отговори не са били оценени, защото е дала контекст, без който отговорът не е пълен.

Така е за Странджата, съгласна съм. Попитах я, не видя ли, че пише войвода? Отговор, да, видях, ама войводата е главен, а пък Страндажата е най-Стария хъш и от там докарала логиката за него. Първите две веднага изключила, а за Илийца се е подвела, че е отишла да търси помощ за внучето, не за бунтовника. Т.е - по метода на изключване е действала.

# 1 607
"В листа за отговори срещу всяка буква в таблицата запишете името на героя от
изучена творба, за когото се отнася съответната характеристика."
Никъде не пише САМО името на героя. "името на героя от
изучена творба" така, че да се надяваме да не вземат точки за това. Ако вземат ще чуе цяла България!!!

# 1 608
  • София
Аз съм майката, и досега на пробните по математика сме имали макс 80 и затова.
И понеже мислехме за Джонката, си бях спокойна - ако не стане ТУЕС, отиваме в другото.

И сега съм в отправна точка за резервен план.

Програмиране й е страст, какво да я правя  като е момиче Simple Smile и досега сме на курсове, та ни се искаше като основно образование.

Оценките от дипломата са физика и математика, не БЕЛ.
пожелавам утре макс точки на детето тогава. Като е страст , има и други начини за програмиране... има хубави школи или какво ли не... сега е по-лесно в тази посока

# 1 609
Моля се да има късмет , както и всички деца де, да попадне в клас, където ще се чувства добре.
Преди малко говорих с моя позната, майка на осмокласник, толкова учене, толкова подготовка да влезе в престижно училище, точно с математика, и влезе детето . Да , обаче, сега не се чувства добре, класа бил много разединен, не може да си намери среда, и изобщо не му харесва .
Та не се знае , дори и да не влязат в това , които искат може да е за хубаво . Дето се вика, не се знае лошият ти късмет, от какъв по- лош късмет те е спасил

# 1 610
  • София
изучена творба" така, че да се надяваме да не вземат точки за това. Ако вземат ще чуе цяла България!!!
Е, безумно ще е да вземат за това! Синът ми е написал навсякъде само името на героя, само на Пенка е уточнил, че е от "По жътва", защото Пенка има и в "Косачи". Ами абсолютно е прав.

# 1 611
Аз съм майката, и досега на пробните по математика сме имали макс 80 и затова.
И понеже мислехме за Джонката, си бях спокойна - ако не стане ТУЕС, отиваме в другото.

И сега съм в отправна точка за резервен план.

Програмиране й е страст, какво да я правя  като е момиче Simple Smile и досега сме на курсове, та ни се искаше като основно образование.

Оценките от дипломата са физика и математика, не БЕЛ.
А защо не паралелка СХН в профилирана гимназия? На първо четене - има такава в 32 СУ с интензивен АЕ. Миналата година балът е бил точно между 400 и 460. Хем дава все пак повече възможности за евентуална смяна на посоката след 10 клас.

# 1 612
Моля се да има късмет , както и всички деца де, да попадне в клас, където ще се чувства добре.
Преди малко говорих с моя позната, майка на осмокласник, толкова учене, толкова подготовка да влезе в престижно училище, точно с математика, и влезе детето . Да , обаче, сега не се чувства добре, класа бил много разединен, не може да си намери среда, и изобщо не му харесва .
Та не се знае , дори и да не влязат в това , които искат може да е за хубаво . Дето се вика, не се знае лошият ти късмет, от какъв по- лош късмет те е спасил
Така е, и аз от това най-много се притеснявам. Пожелавам на всяко да си намери "мястото" Heart

# 1 613
При нас Чавдар е войвода. Вчера гледах единият от изявените директори как обясняваше, че системата не учи децата да мислят. А ако за тези уточненията им се взимат точки, на мен лично ми звучи безумно. Това не са грешни отговори, напротив.
Успех на децата утре! Пожелавам ден без сълзи, всички да дадат максимума си и да са спокойни! Поне зорът за децата ще мине и могат да почнат да мислята за ваканция.

# 1 614
  • София
Аз съм много объркана Sad
Ще кандадатва моята дъщеря за ТУЕС, където е доста вероятно да не й стигне бала.
Следващите желания бяхме подредили Джон Атанасов, но четох лоши отзиви за него. Вчера се срещнах целево с бивша колежка със син там, категорично отпада, наговори ми много лоши неща за дисциплина, съученици, атмосфера, директорка, преподаване....И ни е далече и 100% отпада.
Оттук нататък буквално не знам какво да редя като технологична паралелка при очакван бал под 460.

-Ломоносов е с най-добри отзиви в бг мама, но никого не познавам, мъжките паралелки малко ме спират, както и фактът, че балът доста пада
- техникума по комуникации, Попов, ПГЕА отпадат, познавам хора оттам.
- остава ми вариантът със специализирани паралелки в училища като 32ро, 127, 134
 Като коментари хората казват, че технологична паралелка в непрофилирана гимназия е загуба на време.

Съвети, мнения, насоки, предложения?
Очакван бал между 420 и 460.

Без никакви колебания - 32ро. Много отговорни и мотвиращи преподаватели, няма текучество в преподавателския състав, работят по много международни програми за обмен с децата, правилата не са просто да се прочетат на родителските срещи, а се спазват. Това училище даде криле на дъщеря ми.

# 1 615
Е, безумно ще е да вземат за това! Синът ми е написал навсякъде само името на героя, само на Пенка е уточнил, че е от "По жътва", защото Пенка има и в "Косачи". Ами абсолютно е прав.
Според моят син и Калина имало друга,  но не запмних къде.

# 1 616
И дъщеря ми е написала името и творбата като отговор.
Ако не им дадат точките ще е пълен резил!
Все пак в 12 клас дадоха на един от въпросите пълен брой точки на всички явили се, а там със сигурност е имало и такива, които въобще не са отговорили нищо.

# 1 617
И дъщеря ми е написала името и творбата като отговор.
Ако не им дадат точките ще е пълен резил!
Все пак в 12 клас дадоха на един от въпросите пълен брой точки на всички явили се, а там със сигурност е имало и такива, които въобще не са отговорили нищо.

Тъй, тъй. Цели 4 точки присъдиха на всички. После отчетоха страхотен резултат, който е горе-долу с 3 точки средно над обичайния за последните години. Не знам как не ги беше срам.

# 1 618
  • София
И се  похвалиха, че няма нито един зрелостник с 0 точки. Joy

# 1 619
Ами то е срамота и резил да се тормозят деца за Чавдар или Чавдар войвода.
Всъщност, от мон и насоките им, всичко може да се очаква. Сякаш в опити за уеднаквяване на критерии за оценяване са стигнали отвъд границите на нормалното. Легенът, не изплискан, изхвърлен.После децата глупави!
Нищо не знам за отговори на детето, но като чета тук, в пълнота разбирам и усещам ужасът, наречен нво 7 клас. Какво ли ще е на 2.07.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 15:12 от laurentin

Общи условия

Активация на акаунт