Излекуван цистит

• 7 879
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Някоя от вас да страда от цистит, поради наличие на уреаплазма в урината ? Бях с Е. Коли и след 4 курса АБ успях да я изчистя. Продължи много леко и минимално парене, та за това продължихме да търсим причината за цистита и се оказа точно уреаплазмата.

# 31
Да, sugarbaby97, при мен случаят беше точно такъв. Дългогодишен цистит, открих уреаплазма. И наличието на цистит и други урологични проблеми (невъзможност за стискане, болка, парене, болезнен и тежък пикочен мехур, мирис и промяна на вида на урината и други) са един от ключовите симптоми при уреаплазмата при повечето хора. Разгледай темите конкретно за уреаплазма, има много полезна информация и питай с какво можем да помогнем.

# 32
Да, sugarbaby97, при мен случаят беше точно такъв. Дългогодишен цистит, открих уреаплазма. И наличието на цистит и други урологични проблеми (невъзможност за стискане, болка, парене, болезнен и тежък пикочен мехур, мирис и промяна на вида на урината и други) са един от ключовите симптоми при уреаплазмата при повечето хора. Разгледай темите конкретно за уреаплазма, има много полезна информация и питай с какво можем да помогнем.

Вие как се справихте с бактерията. При мен е голяма борба..

# 33
Ох и при мен е мъка .....Вече наистина не знам какво да мисля и да правя . Миналата година при редовен гинекологичен преглед се откри Е коли във влагалищен секрет , но не в стерилна урина. Лечение 7 дни зинат и чист секрет след това и така....... до след 1г и 1м- отново при профилактичен  гинекологичен преглед : чист влагалищен секрет, но ... стерилна урина с Е коли. Вече вземах Монурал 2сашета + 7дни 2*1т  Урокеър(в 1т има 500мг Д маноза +240мг боровинка) +20тина дни Лактофлор био+(това е препоръка на гинеколога )...и вчера отново 2седмици след монурала и една седмица след Д манозата - пак Е коли. Току що се връщам от ЛЛ- този път ми предписа панцеф съобразявайки се с антибиограмата, но цитирам" страшно е упорита , давай по бабешки -т.е с да продължа поне 2мес с Д манозата и ч. боровинка ама дозата на Д.манозата да е 2гр/ден, а боровинката да е поне 400мг и поне 5-6мес  лактофлор пробиотика. Чудя се да вземам ли панцеф - аз много трудно понасям антибиотици, от монурала ми трепереха ръцете и ми са гадеше и виеше свят , ама бяха 2 сашета , а сега 10дни панцеф направо не знам как ще ги издържа и дали въобще ще мога да ги издържа...

# 34
Кой Ви лекува? За убиване е просто. Как с Зинат, как с Панцеф? Няма да се излекувате и сега, може да сти сигурна. Просто ще направите ешерихията супер мощна. Няма ли в антибиограмате нещо от златния стандарт в лечението на ешерихия - някакъв хианулонов препарат? Заради Зинат бях в ада една година. Зинат се изписва за лечение на горните дихателни пътища и е добър при лечение на грам положителни бактерии, каквито не са е коли, те са грам отрицателни. Папцеф също, цефаксим са и двата антибиотика. Как ще ви лекуват така... Ужас. Отделно ще се сдобшете с гъбички, посре и тях ще се чудите как да оправите. Потърсете добър уролог да ви изпише качествено лечение. Един ципрофлоксацин да пиете, ще се оправите. В кой град сте?

# 35
Ешерихията аз я излекувах след 6 курса с АБ от по 10/14 дни. Отделно нефролога ми изписваше със всеки курс и Микомакс, а плюс това всякакви други витамини, имуностимуланти и тн и тн. Но от личното ми преживяване смея да твърдя, че тази бактерия с друго, освен с АБ не би могла да се лекува. Единия ми гинеколог по време на бременността ми твърдеше, че ще ми е достатъчно да пия чайчета и резултата беше спонтанен аборт. Та заложете на антибиотичното лечение според мен.

# 36
Без антибиотик няма да стане, но няма да стане и с панцеф.

# 37
Цитат
Вие как се справихте с бактерията. При мен е голяма борба..

Да, голяма е борбата особено, ако инфекцията е по-стара. Лекувах се 5-6 месеца с 3 курса антибиотика и много болки. И след отрицателните резултати продължих още няколко месеца да страдам от остатъчни симптоми.

Важно е да има дълъг курс с правилния антибиотик, установен след антибиограма. Лечение на партньора задължително и секс с презерватив докато не се изчисти.

# 38
Без антибиотик няма да стане, но няма да стане и с панцеф.

На мен пък точно последния път на цистит много добре ми подейства панцеф. Години наред ме лекуваха само с ципрофлоксацин. В крайна сметка при мен нещата се оказаха доста по-комплексни, но си спомням, че след панцефа имах значително подобрение (беше по антибиограма)

# 39
направо ме сринахте ...Антибиотици вземам само след антибиограма. Миналата година със Зинат се оправих, но тази година просто лабораторията не е тествала със зинат и .... Според антибиограмата  Е коли са уязвими към панцеф, фортум, амопен, аугментин, гентамицин - към последните три обаче аз съм алергична и към ципрофлоксацин, ертапенем, левофлоксацин,нитрофурантоин. Ходих при ЛЛ познава ме много добре, навремето  специализираше нефрология, но прекъсна заради доколкото знам онкологично заболяване , което успя да пребори и си остана само общопрактикуващ.Та ЛЛ ми обясни че цитирам" ще си на парцал след 3-4дни" от химиотерапевтиците и според него или нитрофурантоин или панцеф....И понеже не съм вземала нитрофурантоин (както по горе писах съм правила алергии към антибиотици ) , приех  да вземам панцеф. Изписа ми 400мг/24ч- днес 4ти ден . Към момента нищо не усещам , единствено взе да ми се вдига кръвното , но 5-6 часа след пиене на антибиотика , така че явно не е от него. Вземах също урокеър по 3 табл./ден и явно от него е кръвното , защото от вчера от обяд не го вземам и няма кръвно .От Бургас съм , но общо взето тук с лекарите е кът - колега сподели че и той имал проблеми с Е коли обиколил не знам колко уролога, терапия с амопен , ципрофлоксацин 15дни и .... накрая  с бисептол се излекувал от лекар за който има часове след 3 седмици ....Наистина съм объркана. Сега на дневен ред е да се справя с е. коли , а после ще търся от какво ми пада имунитета и тези бактерии пощуряват

# 40
Точно в Бургас мен ми докараха жестоки ядове, и то точно точно с изписване на Зинат. Зинат и панцеф са един и същи антибиотик. Да не сме ходили при един и същи уролог? В Трета поликлиника? Един от най-добрите нефролози в София, Венцислав Шурелиев, като чу как са ме лекували в Бургас и откачи. Особено за зината. Това е антибиотик за горните дихателни пътища, не за уропроблеми. Е коли са грамотрицателни бактерии, зинат е за грам положителни. В коя лаборатория прравихте изследването, защото ако е Лина, не стават.
Два месеца съм пила в минимални дози нитрофурантоин, за да изчистя ешерихията. И я изчистих.

# 41
както писах не съм ходила на уролог...ще пия още 3 дни панцеф, дано да стане .Зинат и панцеф са различни антибиотици. Пробвали ли сте с Дманоза? Теста е от Бодимед......

# 42
както писах не съм ходила на уролог...ще пия още 3 дни панцеф, дано да стане .Зинат и панцеф са различни антибиотици. Пробвали ли сте с Дманоза? Теста е от Бодимед......
Пила съм какво ли не, включително и деманоза.
Пробвайте две седмици след антибиотика да пуснете стерилна урина и цервикален секрет в Трета поликлиника при Илияна Димитрова. Нейните изследвания са доста добри, работи безупречно. Прави освен антибиограми и антимикограми.

# 43
Може би е абсурдно това, което ще напиша. Не съм компетентна изобщо. Аз бях на много АБ , докато видя отрицателен резултат за е. Коли, но получих такъв, след лечение на мен и ММ заедно по антибиограма, изписано от нефролог. Не казвам във никакъв случай, че е полово преносима тази бактерийка, но споделям аз след какво лечение я разкарах.

# 44
Може би е абсурдно това, което ще напиша. Не съм компетентна изобщо. Аз бях на много АБ , докато видя отрицателен резултат за е. Коли, но получих такъв, след лечение на мен и ММ заедно по антибиограма, изписано от нефролог. Не казвам във никакъв случай, че е полово преносима тази бактерийка, но споделям аз след какво лечение я разкарах.
Преносима е.

Общи условия

Активация на акаунт