Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 664
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Честито на Фрезия и Мемория! Пожелавам ви бързо възстановяване и много здраве на малките бебочета 🫶🏻 скоро да си се приберете да си се гушкате вкъщи.
Марти, стискам палци и ти в най-скоро време да си вземеш дребосъците. 🙏
Много хубави новини тези дни 🍀

# 646
Мемория, Честита двойна радост! Да са здрави малките юнаци и дано по-скоро да сте в пълен състав вкъщи! 🍀
Бързо възстановяване пожелавам! 🌸

# 647
Честити да са ти Мемория! Бързо възстановяване на теб, а момчетата ти много скоро да са в обятията ти ☘
Да ви носят много радост и усмивки 🥰

# 648
Здравейте, момичета ! Да се отчета и аз . Днес бях на тонове 37 г.с. За първи път ми направиха прегледа за разкритие оказа се че имам 1,5см -2см . След като се прибрах след 2 часа имах леко зацапване , дали това е така наречената “тапа” ? 😂

P.S Обадила съм се на гинеколога ми, просто чакам да се свърже с мен тъй като провеждаше преглед 😊

# 649
Здравейте, момичета ! Да се отчета и аз . Днес бях на тонове 37 г.с. За първи път ми направиха прегледа за разкритие оказа се че имам 1,5см -2см . След като се прибрах след 2 часа имах леко зацапване , дали това е така наречената “тапа” ? 😂

P.S Обадила съм се на гинеколога ми, просто чакам да се свърже с мен тъй като провеждаше преглед 😊

EA, тъкмо четох Олга Дукат по въпроса сутринта. Каза, че зацапване след падане на тапата е нормално. Останах с впечатление, че ще разберем/видим тапата, когато падне, но  някои мами казват, че не са разбрали. Ти съвсем ли нещо като тапа не усети да пада?

# 650
Не. Днес имах тонове и съответно след това ми направи преглед за разкритие. Като се прибрах бях и до тоалетна но нямаше нищо което да наподобява на нея  и преди малко на ежедневната превръзка имах зацапване изглеждащо точно както в последните дни от менструалния цикъл

EA, тъкмо четох Олга Дукат по въпроса сутринта. Каза, че зацапване след падане на тапата е нормално. Останах с впечатление, че ще разберем/видим тапата, когато падне, но  някои мами казват, че не са разбрали. Ти съвсем ли нещо като тапа не усети да пада?

# 651
EA97, може да е започнала да ти пада тапата в следствие на прегледа за разкритие, доста често се среща. Имай предвид, че падането на тапата не означава начало на раждането може да си ходиш така 2-3 седмици, но е хубаво лекаря ти да знае. На мен ми казаха, че тапата е с кървави жилки, може да е различни цветове. Нали си с термин за 07.09 не съм те объркала? Simple Smile На тоновете хванаха ли се контракции?

# 652
Да терминът ми е на 07.09 . Туку що звънна лекарката и ми каза да наблюдавам дали ще има още няколко пълни ежедневни превръзки до вечерта и съответно ако продължава да отида към болницата . Ако няма каза, че може и да е просто от прегледа .
EA97, може да е започнала да ти пада тапата в следствие на прегледа за разкритие, доста често се среща. Имай предвид, че падането на тапата не означава начало на раждането може да си ходиш така 2-3 седмици, но е хубаво лекаря ти да знае. Нали си с термин за 07.09 не съм те объркала? Simple Smile На тоновете хванаха ли се контракции?

# 653
Чела съм, че при някои жени пада цялата изведнъж на други пада поетапно в рамките на няколко дни, важното е да следиш да няма силно кървене или да ти тръгнат водите. Тях не можело да ги сбъркаш, били специфични и миришели на сладко ако всичко е наред, ако нещо не е цвета бил зеленикав/жълтеникав и веднага трябва да се иде в болницата. Някои лекари просто при прегледа за разкритие побутват шийката и стимулират нещата да тръгнат ама мисля, че е рано все още за такива интервенции при нас.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 17:38 от Kitana666

# 654
Моята с каката падна на два пъти, като първо имах зацапване.

# 655
Да се отчета и аз, макар и в малко късен час. Прегледът мина добре- всичко изглежда наред с изключение на стяганията и ниското ми кръвно, но това да е. Пуснаха ми и тонове за първи път, за което много се вълнувах. Казаха, че са добри, нищо повече. Останах с впечатлението, че са имали напрегнат предиобед и по-скоро вадих с ченгел някакви обяснения, което малко ме напрегна честно казано.
Спокойна нощ на всички! ✨

# 656
  • София
Ти ако пълниш превръзки, това най-вероятно не е само зацапване. Моите води с предната бременност не миришеха на нищо но бяха бшедо розови, като смесена вода с малко кръв и казаха, че е нормално. Много често от преглед за разкритие се получава. Също и от самото изглаждане на шийката може да е. Стига да не е ярко червена кръв. А иначе някои си карат по 2-3 месеца с 2 см разкритие. 😀

# 657
Да, и моите води с каката бяха такива. Но то тях няма как да ги сбъркаш, мисля.

# 658
Бях на преглед и тонове (които показаха, че няма никакви контракции) в 34г.с. Въпреки липсата на контракции доктора извърши преглед за разкритие (адски болезнен) в този етап от бременността... После като се прибрах имаше гъсто зацапване с кръв. Надявам се да ме е ухлузил, а не да е предизвикал нещо., 😢 Първо дете ми е и всяко обстоятелство ми е ново. Отделно ме е завладял силен страх и тревожност.

# 659
Сега в понеделник съм на преглед и от следващия понеделник на тонове. Ще ми се паднат само 2 проследявания на тонове до 03.09., а за 10.09. живот и здраве е планирано секциото. Нямам спомен да е бил болезнен прегледа за разкритие при първата ми бременност, не знам от какво зависи. Утре влизам в 35та седмица.

Общи условия

Активация на акаунт