Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 608
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Само кошницата за кола ще пера и то защото съм я прибрала с чудни петна от мляко… 😂
Това с гнезденето е поредната прееекспонирана тема от социалните мрежи. Перат се дрехи и се подреждат, кошница за кола и легло. В общи линии това е цялата работа, върши се за 2-3 дни. От цели шкафове с бебешки ромпърчета няма особен смисъл, израстват се бързо и дори може да останат необличани. Повечето хора подаряват дрехи за новородено (то какво ли друго да подариш на толкова малко бебе), та това е добре да се вземе предвид като се правят безкрайните запаси от бебешки дрехи. При нашите септемврийчета ще има една смяна на сезона към края на септември предполагам и ще трябва да се подготвят и по-дебелички неща.

# 676
Моите всичките неща няма да са нови, затова ще ги изпера. Ако нямат някаква натрапчива миризма новите може би няма смисъл. С първото бях взела някакъв бебешки препарат и минах текстилните повърхности с него, но по-скоро за мое успокоение. Пръскаш и забърсваш с кърпа, уж дезинфекцира 😅
Иначе аз под гнездене разбирам да изкарам дрехите от торбите, да ги сортирам по размери и първите 2-3 размера да изпера и прибера в скрина, който вече е пълен с някакви джаджи на мъжа ми, ще трябва първо той да погнезди явно 🤣
Използвах думичката, защото постоянно ми излизат такива видеа в инстаграм и с интерес ги зяпам, вместо да хвана и аз да пребърша нещо вкъщи през това време.
Миналия път тъкмо сглобихме кошарката и на следващия ден ме приеха в болница, а беше раничко и лежах за задържане. Та сега такива неща не попивам грам, само ще изперем матрака някъде да е готов. Кошарата е сгъваема и за 10 мин ще се оправи, пък и докато съм в болницата и мъжа ми може да направи това онова.
Единствено не помня какъв багаж съм събирала първия път за родилното и съответно сега не знам какво да приготвям..

# 677
За тия безкрайни клипове в нета за подготовка за бебето говоря… ако не “гнездиш” целият трети триместър, къде отиваш ти 😂 Ама то какво ли съдържание да снимат бременните инфлуенсърки…
Привърженик съм на ранната подготовка, защото около 37ма седмица наистина вече може да се очаква всеки момент появата. И не че е кой знае каква драма ако нищо не е готово, ама защо да има нерви преди изписването, ако може да са готови по-основните неща.

# 678
Моето не бих го нарекла гнездене, но определено използвам момента да довършил някои неща из вкъщи. Уредих се с нова входна врата и пребоядисана кухня покрай бременността 😁
Иначе бебешкия кош за количка ни го дадоха приятели прясно изпран. Аз му шия тези дни протектор, за да не му треперя. Взех си една Medela swing помпа, за всеки случай. Съответно ми е втора ръка и миналата седмица си поръчах нови частите които подлежат на смяна. Иначе днес ще вземем адаптерите за столчето и като цяло сме готови. Друг е въпроса че всичко е на вили и могили вкъщи, с толкова неща дадени от приятели. Уикенда сме с гости и днес трябва да преборя целия хаос в гостната...

# 679
Относно прането аз пера всичко ново като цяло не само за детето но и за нас. Навик си ми е ,но има хора който не го правят аз съм малко педант за тези неща и други 🤣

# 680
Нашата кака се прибра за една седмица от ваканция при баба си и дядо си и рязко всичко стана на вили и могили 😂
Количката ни е кожена и само я забърсах. Матрака от каката още не съм го прала, защото на този етап няма да го ползваме. А и не знам какво да му пера, винаги е ползван с протектор. Ще видим кога ще му дойде реда.
Вкъщи най-належащото е чистенето и подреждането, но колкото и да се изчисти и подреди, след два дни трябва пак. Там е приказка безкрай… няма как да консервирам къщата за известно време, за да е готова или да съм облекчена първите седмици.

# 681
Относно прането, столчето, количката и кошарата са нови и не смятам да ги пера, голяма хамалогия ми се струва, може да ги мина с някакъв дезинфектант евентуално. Сложила съм протектора и чаршафчето на количката, приготвила съм и за матрака на кошарата, но още не сме я сглобили, да не заема място и да прашасва. Изчистих терасата, два дена се борих и с банята, единия ден пода и едната стена, днес остатъка😅Нямам сили вече, ама имаше нужда. Тия дни смятам да хвана мъжа ми да изчистим филтрите на климатика, да забършем праха над секциите, все неща които изискват качване на стол, че да не направя някоя беля. Всички дрешки са изпрани и подредени по месеци, приготвила съм и многократните пелени(много се надявам да свикнем с тях), остана да си взема някакви кутийки, които да сложа на скрина където ще е повивалника, за да си наредя козметиките и другите неща за по-удобно. Чета в темата на август месец, че има хора дето не стерилизират, а само мият с препарат нещата, изобщо не ми се иска да купувам стерилизатор(много мразя неща по плота и цялостно покупки на безсмислени уреди)и май ще последвам примера им😄 В крайна сметка, тенджерата на котлона и... Моя мъж ме гъбарка, че с тия многократни пелени и тенджерата, съм се връщала 30-40 години назад, ама иначе съм била модерна булка-миялна,сушилня,прахосмукачка-робот🤣

# 682
Момичета, как перете матраците? Извинявам се за тъпия въпрос, но на мен ми го даде приятелка и е стоял може би година ей така и е прашен.

# 683
Нашето матраче е ново, но сме прали големите матраци преди време - викнах фирма и по спомен взимаха към 60лв на голям матрак. Миналата седмица мъжа ми също реши да намаже покрай бременността и си взе перяща прахосмукачка. За мен е излишен разход, но като му се занимава е добре дошъл(ест ще се ползва и за колата...)

# 684
И аз пера с перяща прахосмукачка, а конкретни петна (например по дивана) чистя с разтворена таблетка за съдомиялна.

# 685
Мале днес голяма активност тук😀
Ние в събота направихме основното почистване. ММ измести всички мебели, за да се почисти, свали пердетата за пране, събра килимите и ги закара да ги изперат, филтри на климатици почистихме и останалото ,което така или иначе се прави всяка седмица.  Матраците,нашия и на баткото, както и дивана почистих с прахосмукачка за акари. Но такава гадост излезна, че се чудя другата седмица да викна и да ги изперат.Остана банята за основно чистене.
И при мен всичко е набутано в гардероба и нищо не правя. Първо ММ трябва да освободи неговата част от гардероба та да има като избера къде да наглася дрехите. Кошарата също да разпънем, да видим точно как ще е паснем в стаята. Иначе започнах да си събирам нещата, които бях раздала, та една част вече са при мен, друга трябва да събера и трета трябва да потърся къде съм ги прибрала аз (като стерилизатора например). Количката също да сглобим, че ММ не присъстваше като я купувах и изобщо не я е виждал.
Нови неща не пера, само кошчето изпрах, защото го бях дала на приятелка за нейното детенце.
За купуване остана май само помпата, а и да видя какво ще трябва точно за багажа, който не съм приготвила, а ММ последната седмица дава много зор да се приготвя.
Иначе днес ми беше последния работен ден, но такава лудница настана следобеда, че не можах да смогна и да си довърша задачите, та другата седмица пак ще трябва да намина.

# 686
Проблема с чистенето толкова рано е че всичко пак се заносва ама нормално като живеем в тия къщи. Та при при нас пак си е за основно чистене JoyАз щях да пера дивана ама както казах не съм обвзета от трудов ентусиазъм тези дни и го прехвърлям от днес за утре.. (за съжаление нямам перяща прахосмукачка та на ръка трябва) Така като прочетох какво пишете няма да пера нищо от количката,  некст ту ми то и стола ( всичко е ново) . Купила съм протектори, изпрала съм чаршафчетата и мисля, че е достатъчно. Rolling Eyes

П.П. Помислете за имена за следващата тема, за да пусна анкета тия дни, че нямаме още много за писане. Simple Smile
Като предложение вмомента ми идва "Бебета започват да валят, а Септември още е на път"

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 19:33 от Kitana666

# 687
При нас всички по-големи покупки са втора ръка. Колички, кошчета, нектс ту мита и за това ги прах. Накарах мъжа да разглоби всичко, а аз просто врътнах 3 перални и прострях. С дрешките понеже от няколко бебета събрах и станаха наистина много. Две пълни чекмеджета с дрешки от 56 до 62 размер само. Общо взето малко неща ми останаха. Багаж не съм стягала, а понеже ще съм в държавна болница там и за бебчето искат доста неща- памперси, дрешки ама стига да си купил нещата за 30мин се събира. Чудя се обаче в какво да ги събера, в сак, в куфар? С куфар в болницата ще ми е малко странно да се разхождам, но ако трябва сама да мъкна сака не виждам как ще стане. Брат ми има професионална прахосмукачка, която тупа пере, та му я взехме. Минахме килима и дивана ама след няколко дни пак успяхме да ги омажем с нещо хаха Колкото толкова.
Относно стерилизирането мен ме е страх да не стерилизирам поне в началото. С надежди съм, че ще кърмя и няма толкова да ми трябва стерилизатор, но ако не се получат нещата ще купя. Дадоха ми и две електрически помпи, едната на авент, а другата даже не знам на каква марка ама е доста по-малка. Трябва да разуча как се борави с тези неща. Чудя се само и кога да ги стерилизирам. В 35та седмица съм така че имам време Grinning

# 688
И аз пера всичко - ново, старо, прано и прибрано пак пера. Количката и коша за кола ще се перат, само Ел. Люлка няма, но ще подлагам прани чаршафчета.

# 689
Здравейте. Накой от вас спомена за пелени за многократна употреба. Ако може да сподели, от къде ги е купил.? Благодаря Flowers Hibiscus Още малко остана Animal Hatching Chick

Общи условия

Активация на акаунт