Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 603
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Накой от вас спомена за пелени за многократна употреба. Ако може да сподели, от къде ги е купил.? Благодаря Flowers Hibiscus Още малко остана Animal Hatching Chick
Аз съм с многократните пеленки, след доста проучване и четене се спрях на тип джоб и поръчах от Алиекспрес(има различни производители и различно качество,нашите са марка Happy Flute и Alva Baby),без да съм ги пробвала, чисто ей така на пипане и усещане много ми харесват, качеството според мен е добро и на джобовете и на вложките.Ще видим колко ще издържат и дали ще се харесат на малката госпожица, надявам се да си ги ползваме успешно☺️

# 691
Как е целта на многократните пелени, какво е тяхното предимство пред еднократните?
Иначе аз в ДМ съм срещала, оттам бих взела за проба, но не мога да се сетя защо би ми било да го правя.

# 692
Като видях тази активност помислих, че има бебета Grinning

# 693
Предимството е, че се използват години  наред и спестяват много боклук. Не знам за друго предимство. Аз например ползвам многократни дамски превръзки, сестра ми също и са супер, но пелени  никога не съм ползвала. Дано ги харесат малките хора Sparkling Heart

Едит: Казват, че кожата не се запазва с многократни пелени.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 15:10 от Фрида

# 694
Здравейте. Накой от вас спомена за пелени за многократна употреба. Ако може да сподели, от къде ги е купил.? Благодаря Flowers Hibiscus Още малко остана Animal Hatching Chick
Аз съм с многократните пеленки, след доста проучване и четене се спрях на тип джоб и поръчах от Алиекспрес(има различни производители и различно качество,нашите са марка Happy Flute и Alva Baby),без да съм ги пробвала, чисто ей така на пипане и усещане много ми харесват, качеството според мен е добро и на джобовете и на вложките.Ще видим колко ще издържат и дали ще се харесат на малката госпожица, надявам се да си ги ползваме успешно☺

Оу, wow! Това са памперси за многократна употреба, така ли 🤔 И…….имам предвид…..като са наакани, първо изплакваме и после? На снимката ми изглеждат наелонови, как се перат?

Иначе, майка ми каза за едни такива дългосрочни наблюдения, че заради памперсите дечицата растат с разширено разстояние между крачетата. Та ако има нещо по-меко и естествено като материя от памперсите, бих се възползвала.

# 695
Пере се ръчно пэрво и после в пералня. Аз моите пособия си ги пера смесено с другото пране и не гледам градуси, но за пелените може да има изискване от производител.

# 696
Аз съм с многократните пеленки, след доста проучване и четене се спрях на тип джоб и поръчах от Алиекспрес(има различни производители и различно качество,нашите са марка Happy Flute и Alva Baby),без да съм ги пробвала, чисто ей така на пипане и усещане много ми харесват, качеството според мен е добро и на джобовете и на вложките.Ще видим колко ще издържат и дали ще се харесат на малката госпожица, надявам се да си ги ползваме успешно☺

Оу, wow! Това са памперси за многократна употреба, така ли 🤔 И…….имам предвид…..като са наакани, първо изплакваме и после? На снимката ми изглеждат наелонови, как се перат?

Иначе, майка ми каза за едни такива дългосрочни наблюдения, че заради памперсите дечицата растат с разширено разстояние между крачетата. Та ако има нещо по-меко и естествено като материя от памперсите, бих се възползвала.
Това са външните джобове, материята е мека, аз я определям на нещо като шушляк😅 Това е частта, която не пропуска навън реално. Вътре се слагат вложки, прикачвам снимка.
Вложките са от различна материя, с различна дебелина и се комбинират спрямо нуждите. Отделно, има и еднократни разградими подложки(стекчето на снимката) които се слагат над тези, за по-лесно премахване на "твърдите" части.
Джобовете се перат на 40 градуса, за да се запази свойството им да не пропускат, а вложките на 60-90 градуса, там няма проблеми, а и е желателно градусите да са високи, за да се изпират хубаво все пак.
Плюсовете са много, че не правиш боклук, че посичането с тях е сведено до минимум, пестят средства(въпреки първоначалната инвестиция, която е по-голяма)
Аз не съм някаква био-еко фанатичка попринцип, сториха ми се супер сладки с тия весели десени, идеята да не замърсяваме толкова ми допадна също и реших да пробваме. Има си и минуси разбира се, иска си пране, не е просто да метнем мръсния памперс в кофата, но предвид факта, че повечето от нас са отгледани с тензухени пелени, по време в което не е имало сушилни(айде, имало е перални), не смятам, че е ще е чак такъв проблем. Мисля да пробвам и ЕБХ(нещо което баба ми е практикувала с мен преди 30 години успешно) и се надявам да сведа употребата на памперси до минимум, ама нека се роди момата, пък времето ще покаже😅

# 697

Това са външните джобове, материята е мека, аз я определям на нещо като шушляк😅 Това е частта, която не пропуска навън реално. Вътре се слагат вложки, прикачвам снимка.
Вложките са от различна материя, с различна дебелина и се комбинират спрямо нуждите. Отделно, има и еднократни разградими подложки(стекчето на снимката) които се слагат над тези, за по-лесно премахване на "твърдите" части.
Джобовете се перат на 40 градуса, за да се запази свойството им да не пропускат, а вложките на 60-90 градуса, там няма проблеми, а и е желателно градусите да са високи, за да се изпират хубаво все пак.
Плюсовете са много, че не правиш боклук, че посичането с тях е сведено до минимум, пестят средства(въпреки първоначалната инвестиция, която е по-голяма)
Аз не съм някаква био-еко фанатичка попринцип, сториха ми се супер сладки с тия весели десени, идеята да не замърсяваме толкова ми допадна също и реших да пробваме. Има си и минуси разбира се, иска си пране, не е просто да метнем мръсния памперс в кофата, но предвид факта, че повечето от нас са отгледани с тензухени пелени, по време в което не е имало сушилни(айде, имало е перални), не смятам, че е ще е чак такъв проблем. Мисля да пробвам и ЕБХ(нещо което баба ми е практикувала с мен преди 30 години успешно) и се надявам да сведа употребата на памперси до минимум, ама нека се роди момата, пък времето ще покаже😅

Miminka, благодаря много за старателното обяснение. Сега ще го запаметя,,ще видя от къде мага да поръчам, ако може 1-2 😂 та до си представя точно как се ползва.
Какво е ЕБХ?

# 698
Естествена бебешка хигиена, тоест да държиш бебето често без памперс и да го държиш често над легенче или тоалетната да пишка, от рано да го слагаш на гърне..
Всеки си решава, моето мнение е, че предпочитам дори до 2-3г. да е с памперс, отколкото постоянно да пера напишкани дрешки и многократни пелени. Обаче всеки си решава кое и как му е удобно.
Например имам близки, които имат миялна, но си мият по някоя и друга чиния на ръка, ей така по навик и накрая не събират за миялна.
Аз пък мия всичко вътре - тави, тигани и т.н. и си улеснявам живота.

# 699
Естествена бебешка хигиена, тоест да държиш бебето често без памперс и да го държиш често над легенче или тоалетната да пишка, от рано да го слагаш на гърне..
Всеки си решава, моето мнение е, че предпочитам дори до 2-3г. да е с памперс, отколкото постоянно да пера напишкани дрешки и многократни пелени. Обаче всеки си решава кое и как му е удобно.
Например имам близки, които имат миялна, но си мият по някоя и друга чиния на ръка, ей така по навик и накрая не събират за миялна.
Аз пък мия всичко вътре - тави, тигани и т.н. и си улеснявам живота.
Аз попринцип съм същата, вкъщи всичко се мие в миялната, даже и нещата на които пише, че не може.Нищо не се простира, всичко минава през сушилнята, робота чисти и мие постоянно, изобщо всяка такава дейност не я върша аз, а някаква машина. Не знам как ме тресна тая идея с многократните пелени, може би щото ми е много улеснен живота от към домашни задължения, та малко да се натоваря. Същата работа и със стерилизирането в тенджера, само и само да не подмятам стерилизатор из кухнята 🤣

# 700
Миминка, поздравления за ентусиазма! Ще се радвам след няколко месеца да споделиш дали сте се напаснали с пелените и дали си доволна от избора си.
На мен темата ми е интересна, но лично не бих си го причинила. Също като ранното махане на памперс на годинка и нещо. Но всички сме различни и имаме различни родителски похвати. Та ще ми е интересно и друга гледна точка по въпроса да науча!
А пък за миялната смятам, че реално пести от ресурси, защото като сметна колко вода изтича в канала за времето, за което ще измия всичко, което е в миялната, че и препарата.. със сигурност е по-икономична. Хубаво е да ползваме предимствата и технологиите, с които разполагаме 😅

# 701
И аз стерилизатор нямам. Мисля да мия с веро, четка и гореща вода, а вечер в тенджерата да ги изварявам. 😁 И като са нови пак така и в тенджерата, после на сушилника за чинии да съхнат.

ПП да, миялната пести вода

# 702
Maminka & Sweety, точно както са правели едно време! 👏🏻👏🏻👏🏻 Майка ми казваше, че са се изварявали веднъж на ден примерно, ще взема и аз да направя така, означава, че ще ми трябват стъклени шишета.

# 703
Здравейте дами , как сте ?
За многократните , звучи супер но определено не е моето с това ежедневие в което съм просто не бих си го причинила.
Аз имам стерилизатор като цяло съм от тези който ползват машини за всичко включително и за АМ имам машина както и кош за памперси 🤣 но както горе се казва всеки има различни похвати и начини 🫶 имам много дрехи който давам на химическо защото не стават за пералня а нямам нищо желанието нито времето да пера на ръце .
Моето заминаване за Германия отпадна слава богу, сега вече ще мога да направя разликата тук и раждане в Германия.  Ще раждам в Шейново колкото и да не ми се искаше държа ня докторката , така че някоя която е родила там или ще ражда ще се радвам да каже как е долу горе . Ще бъде интересно с моите изисквания и предпочитания не ,че съм някаква легла но си имам мой си виждания 😀

# 704
Здравейте дами , как сте ?
За многократните , звучи супер но определено не е моето с това ежедневие в което съм просто не бих си го причинила.
Аз имам стерилизатор като цяло съм от тези който ползват машини за всичко включително и за АМ имам машина както и кош за памперси 🤣 но както горе се казва всеки има различни похвати и начини 🫶 имам много дрехи който давам на химическо защото не стават за пералня а нямам нищо желанието нито времето да пера на ръце .
Моето заминаване за Германия отпадна слава богу, сега вече ще мога да направя разликата тук и раждане в Германия.  Ще раждам в Шейново колкото и да не ми се искаше държа ня докторката , така че някоя която е родила там или ще ражда ще се радвам да каже как е долу горе . Ще бъде интересно с моите изисквания и предпочитания не ,че съм някаква легла но си имам мой си виждания 😀

Stm99, какви са ви личните виждания ако е удобно да попитам? Имате и опит вече, може да ми дадете идеи и аз да изисквам нещо 🤭 Аз съм в Англия?

Общи условия

Активация на акаунт