Слънцезащита - 8 тема

• 55 394
  • 645
  •   2
Отговори
# 435
  • Prismatica Aerie
По-малко количество = по-нисък SPF = по-слаба протекция.
Ако не се нанася нужното количество, лицето почервенява/потъмнява/излизат петна и.. обявяваме слънцезащитата за ненадеждна. Simple Smile

# 436
Catalano, за това не бях се замисляла, ще обърна внимание, благодаря.

# 437
Не съм мерила,  но преди време ми бяха попаднали образователни видеа от кой продукт по колко се слага. Към днешна дата помня само количеството на слънцезащитата и клепап доста щедро, поради тази причина. Бих казала дори, че прекалявам.

# 438
  • София
Има и един друг фактор - водоустойчивост. Корейските слънцезащити са си супер, но не всички са водоустойчиви(споменатата на skin1004 не е). Съответно при потене, плаж, спорт на открито няма как да свършат работа освен ако не се подновяват при всяко разтичане.

# 439
Да, нанасям правилно слънцезащита. Без слънцезащита и на двора не простирам, изгарям. Летните дни нося слънцезащитни дрехи. Добре че при мен лятото е 3 дена.
От май до ноември не стъпвам в топла държава в Европа. Март- април съм на море.
Да, корейската слънцезащита не предпазва така, както европейска. А точно, както споменах, подведена от възхвалата на skin1004, декември в Ница изгорях. В дъждовни, мрачни дни е идеална, лека и хидратираща, но не това е основното ѝ предназначение.

# 440
  • Prismatica Aerie
Има и един друг фактор - водоустойчивост. Корейските слънцезащити са си супер, но не всички са водоустойчиви(споменатата на skin1004 не е). Съответно при потене, плаж, спорт на открито няма как да свършат работа освен ако не се подновяват при всяко разтичане.
Точно.Blue Heart
Корейските слънцезащити са основно два вида - ежедневни (daily sunscreens) и подходящи за дейности на открито (outdoor activities).
Първите са леки формули с висока козметична елегантност и са подходящи за инцидентно, спорадично излагане на слънце - отиване до офиса, на пазар и т.н. Обичайно тези слънцезащити нямат висока адхезия към кожата и падат лесно от високи температури, пот или влага, механично триене.
Ако търсите слънцезащитен крем, подходящ за активности с висока интензивност (спортове навън, ходене под силна слънчева светлина и т.н.), търсете продукти подходящи за дейности на открито. Те са специално формулирани да са устойчиви на вода, пот, себум, високи температури и т.н.

Кратък справочник на корейски слънцезащити. Не е особено актуален, но става за ориентир.

# 441
От оризовата на BoJ изгорях точно след първо изпотяване в първия жегав ден. Иначе като дневен крем с SPF е много приятна. Доизползвам я сутрин за първото кратко излизане от дома или на сянка на терасата. През зимата може пак да си я взема, защото наистина е приятна и добре попива, иначе не.

# 442
  • Сливен
Момичета,някой да има мнение за тази слънцезащита?

# 443
Явсно. Значи корейските вече само зимата. А аз съм се презапасила с тях 🤭
Даже вчера си взех да тествам и прословутите стикове.
Не знам само как ще си намеря подходяща друга. Всички останали или ми правят бял филм, запушват порите, потят ми лицето и най-гадното - смъдят ми на очите, а аз имам сериозна грижа към очите си, по медицински причини и не може току така какво да е да си влиза там.

# 444
Явсно. Значи корейските вече само зимата. А аз съм се презапасила с тях 🤭
Даже вчера си взех да тествам и прословутите стикове.
Не знам само как ще си намеря подходяща друга. Всички останали или ми правят бял филм, запушват порите, потят ми лицето и най-гадното - смъдят ми на очите, а аз имам сериозна грижа към очите си, по медицински причини и не може току така какво да е да си влиза там.

Ако искате, погледнете в темата Азиатска козметика и грим. Съвсем актуално потребителки са сортирали корейски слънцезащити, които не са водоустойчиви, и такива, които са подходящи за дълго време на слънце. Може да се окаже, че имате вече подходяща.

# 445
  • Prismatica Aerie
По принцип слънцезащитния крем не би трябвало да е единствената защита. Той не е броня, колкото и усъвършенстван и модерен да е. Добре е да се носят шапка, очила, дрехи с UPF и да се търси сянка.

Относно стиковете - за мен е ненадежден метод, поради простата причина, че за да се нанесе нужното количество си трябва сериозно търкане. НО, все пак са по-добре от нищо и за подновяване в градски условия - стават.
Спрейовете също не са надеждни, при тях пък доста малко от изпръсканото достига лицето и покритието е неравномерно.

Накратко: https://vm.tiktok.com/ZNdykpnVa/
За стиковете:
https://youtube.com/shorts/zg1xzSU7dMI?si=VWwDy3_IJjhk7ZDD

PS
И едно видео за количеството:
https://www.instagram.com/reel/DK-70TNR2SZ/?igsh=MW5uMW41YWhldGt0aQ==

Невероятно е, как ~1 мл. звучи нищожно малко, а като го видиш измерено - се чудиш как ще се нанесе такова количество само на лице!
Е, има и един момент, че големината на главите е различна и някои хора имат нужда от по-малко или повече - така че това количество е условно. Имаше някъде видео как да си измерим квадратурата на лицето, трябва да потърся Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 12:35 от Catalano

# 446
  • Пловдив
Аз от миналата година използвам слънцезащитата на Evy Technology - в синята опаковка с оранжевата капачка, а за лятото детския - който е водоустойчив. За първа пролет нямам петна. Използвам и цяла зима серум с вит.С и серум с транексаминова киселина и ниацинамид. Може и това да има значение.

# 447
Аз от миналата година използвам слънцезащитата на Evy Technology - в синята опаковка с оранжевата капачка, а за лятото детския - който е водоустойчив. За първа пролет нямам петна. Използвам и цяла зима серум с вит.С и серум с транексаминова киселина и ниацинамид. Може и това да има значение.

Кой е серумът с транексаминова киселина, който ползвате?

# 448
  • Пловдив

Кой е серумът с транексаминова киселина, който ползвате?

Ето този:

# 449
Здравейте!! Колебая се между два продукта.

Имам едно петънце от тази пролет на бузата и затова съм се насочила повече към първия? Някой ползвал ли го е и дали би имало ефект в борбата? А иначе ме притеснява, да не би първия да е с по-тежък състав и повече вредни съставки? Доста се обърках какви слънцезащити е хубаво да се ползват и не знам на кое да заложа. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт