Слънцезащита - 8 тема

• 55 373
  • 645
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз не слагах на ушите до преди 1-2 години. Но така или иначе там слагам от този за тяло.

# 541
  • В морето
Така е, тази козметика трябва да се продава, все повече и повече... Това е само един от "триковете". От друга страна системно излагане на слънцето без защита, както и изгарянията са доказали, че водят до куп проблеми и цената на няколко продукта годишно е несравнима с бедите, които могат да се случат.

# 542
При Ultrasun инструкцията е - един пръст за лицето и един пръст на уши и шия.

Хм, инструкциите за нанасяне на крем не ги чета.
Не знаех, че и ушите се мажели Grinning
Е, мога да опитам малко повече да сложа на някои места.

Затова е важно каква слънцезащита избираш, хубаво е да е лека и достатъчно елегантна формула, за да можеш да сложиш нужното количество. Има достатъчно флуиди, които попиват изключително лесно и може да се нанесе голямо количество, та дори и повече от препоръчаното.

# 543
Здравейте, ползвам корейска слънцезащита за лице, нямам оплаквания, нито ми е слаба, но бих искала да си взема и още нещо. С мазна кожа съм, може би флуид ? Ползвала съм този на Адерма, но ще бъда благодарна и за други препоръки.
За тяло ползвам Авен.

Пробвала ли си la roche posay uvmune 400 oil control?

# 544

Затова е важно каква слънцезащита избираш, хубаво е да е лека и достатъчно елегантна формула, за да можеш да сложиш нужното количество. Има достатъчно флуиди, които попиват изключително лесно и може да се нанесе голямо количество, та дори и повече от препоръчаното.

Да, важно е. Последния беше някакъв био, но много мазен.На laSaponaria. С естествени не знам си какво. Към 40 лв, много ми го хвалеха. Много мазен, зимата беше ок, но лятото не става.
Опитах да го изхабя на морето и да си мажа в тялото. Все едно нямах защита, изгорях жестоко и трябваше да намаля плажуването малко.

# 545
Аз явно още не съм намерила моята слънцезащита, толкова колкото трябва не мога да сложа, просто не попива, а ако трябва да слагам и ББ крем, абсурд. Правя си двойно почистване, не мисля че проблема е от това, а зависи от самата кожа. Независимо че моята е страшно суха, просто не се получава. Особено пък минералните, до момента не съм намерила такава която да попива и да стои нормално на кожата. Вече не знам колко съм пробвала, но продължавам да търся. Някой ако има предложения?

# 546
  • София
Напълно съм съгласна и аз с две неща, които точно отговарят и на моя опит:
1. При редовно добре почиствано и/или ексфолирано лице продуктите попиват по-добре и в по-голямо количество.
2. Колкото и слънцезащита да се сложи е по-добре от никаква.
Абсолютно съм съглана с това! Плюс, след 40г кожата се променя и тогава (поне моята) поема мноооого повече продукти (не само слънцезащита).

# 547
Изпробвах ги
https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-ultra-lek-fluid-za-li … rotekt-spf50-50ml

https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-gel-krem-za-litse-pig … -tamen-spf50-50ml

Наистина първия е лек, добре попи.
И наистина не съжалявам, че взех тъмен от втория, няма общо със сс крем, покри нещо, но изключително слабо.
По-добре на биодерма да си остана като приключа.
Но ще го използвам разбира се.

# 548
О, ушите изгарят много болезнено и после зверски сърбят, докато се обелят, явно не ви се е случвало и затова ви е чудно за мазането им. На планина и море даже преди лицето си ги мажа.
Идвам да похваля детската бяла слънцезащита на ДМ, тази година децата не изгоряха, не почервеняха, никой не се изрина, никой не лъщеше и не лепнеше. Не съм им слагала UV тениските, бяхме 7 дни на плаж между 10 и 12.30 ч. и после от 16 до 18.30 ч., през цялото време са играли на слънце или са били в морето,  без забележки - няма сърбеж, няма дискофорт. Много съм доволна и догодина пак такава ще им купя.

# 549
Да, странно ми е за ушите, ама аз съм чувствителна, със слънчева алергия и никога не съм се мазала, нито точно те са ме болели.
Не съм усещала там проблем.

След вчерашното мазане, имам някакви ситни пъпчици.
Е, може да е от жегата, не знам. Пък и мц свършва.
Но ако продължи това, няма да припаря до юсерин повече.

# 550
Елора, в градски условия не ми се е случвало, но на планина и на море при директно печене на силно слънце - да, та си имам едно наум. Аз съм често и с дефицит на витамин Д, а нали уж има твърдения, че това било предпоставка за изгаряния, та може и от това да е, не знам.

# 551
И на планина ходя и на море.
Но на море не се пека много.
Все съм във водата, но едва ли има значение. Явно имам здрави уши Grinning

# 552
На едно море ми бяха изгорели дори петите. Подсетих се за това като видях, че вече има слънцезащита и за стъпала.
Ушите по съвет на много добра козметичка не ги пропускам и в сутрешна и вечерна рутина. От нея знам, че дори малкото съответни масажни движения, докато се хидратират и слънце защитават щом са ежедневни, забавят след години процеса на отпускане и увисване.
За слънцезащитните на DM - детската и другаря за чувствителна кожа са много добри, като и двете стават всъщност и за деца, и за възрастни.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:59 от Mama xxl

# 553
  • София
Да, странно ми е за ушите, ама аз съм чувствителна, със слънчева алергия и никога не съм се мазала, нито точно те са ме болели.
Не съм усещала там проблем.
Ако се ходи с пусната коса, тя пази (при мен от опит). Но, мъжете на плажа редовно ги мажа и по ушите, щото иначе сами няма да се намажат и отзад на тила.

Идвам да похваля детската бяла слънцезащита на ДМ, тази година децата не изгоряха, не почервеняха, никой не се изрина, никой не лъщеше и не лепнеше. Не съм им слагала UV тениските, бяхме 7 дни на плаж между 10 и 12.30 ч. и после от 16 до 18.30 ч., през цялото време са играли на слънце или са били в морето,  без забележки - няма сърбеж, няма дискофорт. Много съм доволна и догодина пак такава ще им купя.
Скрит текст:
Даа, тази е много добра. Това е мед серията на детската, подходяща и за склонни към алергии кожа.

# 554
С къса коса съм, къдрава, но къса.
Явно поне ушите са ми здрави и издръжливи на слънце. Поне тая част на тялото Grinning

Общи условия

Активация на акаунт