Вадене на зъб…УЖАС

• 4 109
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте. Пиша тук с молба за някакви съвети как да се справя. В неделя ми предстои вадене на зъб (горен шести многокоренов). До тук добре, НО имам ОГРОМНА фобия от зъболекари. Откакто разбрах, че ще трябва да го извадя направо не съм на себе си. Постоянно мисля за това, не ми се яде нищо, даже започнах всяка вечер да сънувам кошмари, свързани с това.. Направо имам чувството, че ще се побъркам от притеснение. Близките ми смятат, че много преувеличавам и се притеснявам напразно, но аз наистина така се чувствам. Има ли хора като мен и как се справяте с това нещо? ( Да вметна, че досега имам правени зъби, но не и изваждани и всеки път умирам от страх, но сега е направо ужас.) Благодаря.
Според мен трябва да намерите зъболекар, който да отделя повече време на пациент, да ви мотивира да ходите не само при болка и да имат спокойствието , че сте в добри ръце. Ако познавате зъболекарят, това е добър индикатор за доверие, ако го виждате за пръв път няма как да ви кажа да сте спокойна, защото и аз не съм спокоен като ходя на нов доктор(мисля компетентен ли е, средняк ли е, ходи ли на семинари, ако ходи на семинари, дали са тези, които им плащат фирмите да промотират определени лекарства или такива, които са научи)
 Другото, ако имате избор , избирайте зъболекар, който не записва пациент на 20-30 минути, тогава винаги се бърза, хората чакат, притискат зъболекарят, на вас не ви е спокойно, защото има хора в чакалнята, тази обастановка е още по -напрягаща. Разбира се, тези зъболекари, които работят с повече време на всеки пациент са доста по-скъпи. Успех пожелавам!

# 16
Здравейте! Ваденето на зъб не боли въобще, все едно кой зъб. Не боли въобще. Не си внушавайте лъжи. Няма болка при вадене на зъб, след това също не е имало при мен никога. Няма как да има, вие сте с упойка. Пълната упойка не е безрискова, не правете глупости. Отидете напълно спокойна при зъболекаря, явно сте се побъркали, защото ви е за първи път. Ваденето на зъб не боли, махнете го, ако е за махане/ вадят много зъби, които могат да се възстановят, внимавайте и ако трябва потърсете още мнения/, за да не тръгне нещо отдолу. Ваденето на зъб не боли, като излезете от упойката също нищо няма да ви боли. Много малка част от хората имат леко неразположение, силно казано е болка, за което може да изпиете някакво болкоуспокояващо и толкова. Но не вярвам да ви се наложи.
Не съм чел по-големи глупости. Това че вие сте имали късмет и не сте чувстваш болка, не значи че при всеки е така.

# 17
Здравейте! Ваденето на зъб не боли въобще, все едно кой зъб. Не боли въобще. Не си внушавайте лъжи. Няма болка при вадене на зъб, след това също не е имало при мен никога. Няма как да има, вие сте с упойка. Пълната упойка не е безрискова, не правете глупости. Отидете напълно спокойна при зъболекаря, явно сте се побъркали, защото ви е за първи път. Ваденето на зъб не боли, махнете го, ако е за махане/ вадят много зъби, които могат да се възстановят, внимавайте и ако трябва потърсете още мнения/, за да не тръгне нещо отдолу. Ваденето на зъб не боли, като излезете от упойката също нищо няма да ви боли. Много малка част от хората имат леко неразположение, силно казано е болка, за което може да изпиете някакво болкоуспокояващо и толкова. Но не вярвам да ви се наложи.
Не съм чел по-големи глупости. Това че вие сте имали късмет и не сте чувстваш болка, не значи че при всеки е така.
Здравейте. При мен също нямаше болка - при ваденето абсолютно никаква, само усещах натиска. Бях се подготвила, че след като ме пусне упойката ще боли много, но и тогава нямаше болка, а леко неразположение и аз нали съм си страхлива веднага пих обезболяващо като превантивна мярка и всичко отшумя. Единственото което ми е кофти е подуването на бузата, но важното е че няма болка. Може би зависи и от това колко е сложна интервенцията по ваденето..

# 18
Не искам  да пиша какво съм преживял при ваденето на задните ми кътмици. Всеки с късмета си. Само ще кажа че 3 месеца имах нетърпими болки.

# 19
Искам да ви попитам нормално ли е да усещам твърди частици в дупката от изваден зъб?
Аз имам чувството че са останали парчета от зъба, но зъболекарката ме уверява, че това ми било Коста.

# 20
Искам да ви попитам нормално ли е да усещам твърди частици в дупката от изваден зъб?
Аз имам чувството че са останали парчета от зъба, но зъболекарката ме уверява, че това ми било Коста.

Оставете усещанията и чувствата! Просто си направете рентгенова снимка на мястото на извадения зъб. Ще се види дали има нещо останало.

# 21
Здравейте хора,

И на мен ми извадиха долен мъдрец, обаче продължава да ме боли на или около мястото и аз не знам и се чудя дали не са улучили зъба, който ме боли. Ще се радвам на съвети, дори предположения, защото може да се наложи пак да ходя на зъболекар и да ми търси кой зъб ме боли. Възможно ли е да ме боли от "раната" от ваденето?
Благодаря

# 22
[/video][/video]
Здравейте хора,

И на мен ми извадиха долен мъдрец, обаче продължава да ме боли на или около мястото и аз не знам и се чудя дали не са улучили зъба, който ме боли. Ще се радвам на съвети, дори предположения, защото може да се наложи пак да ходя на зъболекар и да ми търси кой зъб ме боли. Възможно ли е да ме боли от "раната" от ваденето?
Благодаря

Възможно е да е травмата, посетете зъболекаря, казаха ми че трябва билката да намалява.
При мен нарастваше- болките се разпространиха към горната челюст, цялата долна челюст, вдигнах лека температура, заболяме ухото от страната на вадения мъдрец. И всичко това, защото заедно с шевовете беше паднал и съсирека на 3 ден.
Има оправяне, но иска постоянство и навременна грижа.
Не казвам, че е същото при вас, но утре непременно в кабинета, за 3-4 дни болката трябва да е вече просто лек дискомфорт. Ако не е така- пак на стола за ревизия какво става. Аз чаках повече от седмица и доста време продължи възстановяването.

# 23
Ми аз нямам шевове. Моя мъдрец беше израснал, просто голямата пломба му падна. И кварталния зъболекар ме прати на хирург да ми го вадят. Аз бях свикнала да си ходя в ЕО Дент, но много са вдигнали цените от последния път и се излъгах да отида при кварталната поликлиника и там ми го извадиха. Нямам шевове и нз какво е това съсирек и дали е паднал.

# 24
Винаги има съсирек, който херметически затваря раната, докато се покрие костта с тъкан. Когато падне преди образуване на венец започват болките. Така нар. Сух алвеолит. Трябва да ви видят, не трябва да боли. Това ми казаха, че болката не е нормална 24 часа след ваденето. Може да има болка след като ви пусне упойката от травмирането на костта, но до 24 ч. отшумява. Идеята ми да не чакате и няма значение кои и къде е направил процедурата, ще ви погледнат и ще ви дадат насоки. Длъжни са.

Ми аз нямам шевове. Моя мъдрец беше израснал, просто голямата пломба му падна. И кварталния зъболекар ме прати на хирург да ми го вадят. Аз бях свикнала да си ходя в ЕО Дент, но много са вдигнали цените от последния път и се излъгах да отида при кварталната поликлиника и там ми го извадиха. Нямам шевове и нз какво е това съсирек и дали е паднал.

# 25
Аз не знам къде да отида. Вече се видях в чудо. От София съм. Може ли да ме насочите към зъболекар добър в и около центъра. Мислех си да отида пак при същия този хирург и да го питам защо ме боли.

# 26
Аз не знам къде да отида. Вече се видях в чудо. От София съм. Може ли да ме насочите към зъболекар добър в и около центъра. Мислех си да отида пак при същия този хирург и да го питам защо ме боли.

Отивате на същото място, разбира се. Това състояние не е по ваша вина или на зъболекаря, случва се

# 27
Здравейте хора,

Благодаря
Здравейте. Преди колко време Ви го извадиха? След ваденето трябва да спазвате някои препоръки, които би трябвало да са Ви дали, за да се запази съсирекът, за който дамата преди мен е споменала. Не трябва да жабурите, да ядете твърди храни и да не пушите поне няколко дни (аз не пуших цели 8 😁). Трябва да следите внимателно да не попада храна в раната и да изплаквате с вода за уста, като не жабурите, а просто винимателно си накланяте главата наляво и надясно. Аз спазвах стриктно препоръките на моята зъболекарка понеже съм много страхлива и нямах никакви проблеми и усложнения и дори болки. Единствения дискомфорт ми беше лекото подуване, което премина са около седмица някъде. Желая бъзро възстановяване и ако има някакъв проблем може да ми пишете на лично да Ви дам контакти на моята стоматоложка. 😊

# 28
Евтиното понякога излиза скъпо. Знаех си,че трябва да отида в ЕО Дент.

# 29
Според мен направете консултация при хирургът,  който е извършил интервенцията. При никой зъболекар, когато има страдание не мисли за евтино или скъпо, а как да помогне. Тези неща обикновено са уточнени преди работата.

Общи условия

Активация на акаунт