Запитване относно заложни къщи

• 1 166
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, имам въпрос относно заложните къщи и той е: Заложните къщи изпращат ли някакъв (какъвто и да е) вид писмо към адреса на човека който е заложил вещ, било то напомняне за срокове или за това че стоката е изгоряла?

# 1
Звънят по телефона (рядко ) , ако сте пресрочили датата за плащане на лихва или взимане.

# 2
Звънят по телефона (рядко ) , ако сте пресрочили датата за плащане на лихва или взимане.

A за писма нещо някой знае ли?

# 3
Не , не изпращат писма. Ако на нещото което е заложено му изтича срока, позвъняват ( евентуално) или просто "изгаря"

# 4
Предполагам, че и те (както всички банки) в общите си условия са написали, че ИМАТ ПРАВО да уведомят (при банките да закрият сметка например). Респективно правят така или онака според интереса си.

# 5
Здравейте, имам въпрос относно заложните къщи и той е: Заложните къщи изпращат ли някакъв (какъвто и да е) вид писмо към адреса на човека който е заложил вещ, било то напомняне за срокове или за това че стоката е изгоряла?
Не. Предпочитат да продадат стоката на печалба.

# 6
Мисля че изискването е писмено или със смс/респективно някакво съобщение от соц. медии да става уведомлението. Само по тел. не важи. Но като цяло тук в България май рядко го прилагат.

# 7
Работя в заложна къща. Уведомяването става чрес СМС на посочения в договора мобилен номер. Не вярвам някой да се наема да изпраща писма.

Общи условия

Активация на акаунт