Алкохол и бременност

• 2 333
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте,вчера разбрах,че съм бременна чрез тест а днес гинеколог го потвърди!
Проблемът е,че съм в 7ма гестационна седмица,а последният месец съм изпила доста алкохол и се притеснявам.Не съм разбрала,че съм бременна защото на мен често ми закъсняваше и образувах кистии не мислех че е станало.
Днес гинекологът ми каза че се вижда ембрион,чува се сърдечна дейност и като цяло няма проблеми слава богу.
Разбира се спирам алкохола,но като че ли ми се иска да чуя,две три мнения по темата от някой с личен опит.
Благодаря ви предварително!

# 1
каквото и да е, времето не можеш да върнеш назад или да поправиш грешката
никой не може да ти гарантира или да ти каже нещо със сигурност
има проблеми при деца, чиите майки никога не са близвали алкохол през бременността и няма при такива, чиито майки са пийвали понякога
не се притеснявай, грижи се за себе си вкл. и се храни правилно, не консумирай алкохол, пази бъдещия човек и лека бременност!

# 2
Не виждам от какво се притесняваш ,нали си спряла .Най добрата ми приятелка по време на бременността си имаше ужасна анемия, много нисък хемоглобин,а доктора и бе казал да пие по малко червено домашно вино , което ужасно много ме изуми и роди здраво бебенце.Ами наркоманиите , които раждат . Според мен всичко е Божа работа

# 3
Няма безопасно количество алкохол по време на бременност. Бебето може да е привидно здраво, но после да се проявят ефектите. Но пък и няма как да се върне времето назад, а и различните бебета имат различни ефекти от алкохола. Важното е да не пиете повече

# 4
Бебето желано ли е,в смисъл умишлено ли правехте опити защото ако е така би трябвало да не пиете дори и при първите опити.Вече ако е отрицателен теста ок...
Но както са писали не може да се върне времето,дано вс е наред😇
Ходете си на всички прегледи,изследвания фетална каквото трябва.

# 5
Това за домашното червено вино го пропуснете, моля ви! Нисък хемоглобин се поправя с желязо на таблетки или сироп, а не с алкохол, особено пък домашен.

То бива съвети, ама медицинско лице!

Каквото и да кажем, времето не се връща назад. В първия месец чаша-две вино или малко бира не нанасят вреди. Редовно пиене на по-големи количества или на концентрат могат да навредят, дори и от първите дни да спрете.

Следете си стриктно бременността и направете каквито изследвания можете, не само задължителните. И не изпадайте в паника.

# 6
Какво значи доста? При всички е различно. За едни много е една бира, други по бутилка концентрат си сърбат. Всеки си знае де.

# 7
Нищо му няма на ембриончето, щом се развива и има пулс. Не си вкарвайте излишни терзания. Всичко ще е наред. Тук в този форум никой не пие, не пуши и по мъже не ходи! 😝

# 8
Имането на пулс не означава, че нищо му няма. Децата с фетален алкохолен синдром и те си имат пулс, но алкохолът ги е увредил. Никой не може да каже колко точно е повлиял алкохолът на това бебе и кога ще се проявят ефектите.

Пушенето и пиенето по време на бременност са си вредни, каквито и оправдания да се дават

# 9
Имах един съученик, майка му алкохоличка, пиеше с мъжете наравно. Детето не беше много добре, (умствено изостанал средна форма)но тук става въпрос за системен алкохолизъм и едва ли е било само в началото преди да разбере че е бременна. Сега ако си пила денонощно проблем е. Смятай кога е станала имплантацията, оплождането, едва ли още има плацента та да проникне алкохол. Просто не близвай вече.

# 10
Ако ще те успокои - и аз като разбрах, че съм бременна беше някъде в същата седмица и точно след Нова година. А аз от 20-ти декември почти не бях спряла да пия, та то не бяха банкети, Коледа, Нова година, после именни дни и кръстници ставахме и от всички тези поводи изобщо не бях видяла кога се очертава цикъла ми.. 😅😅😅
Вече съм в 27 г.с. правих какви ли не генетични тестове и фетални морфологии съвсем наред си е бебока. Споко!

# 11
Нищо му няма на ембриончето, щом се развива и има пулс. Не си вкарвайте излишни терзания. Всичко ще е наред. Тук в този форум никой не пие, не пуши и по мъже не ходи! 😝

Точно! Тука от светици нагоре сме. И безгрешни. Не се филмирай. Вероятно всичко ще е наред. Една трета от бебетата са заченати в нетрезво състояние. Simple Smile

# 12
Ако ще те успокои - и аз като разбрах, че съм бременна беше някъде в същата седмица и точно след Нова година. А аз от 20-ти декември почти не бях спряла да пия, та то не бяха банкети, Коледа, Нова година, после именни дни и кръстници ставахме и от всички тези поводи изобщо не бях видяла кога се очертава цикъла ми.. 😅😅😅
Вече съм в 27 г.с. правих какви ли не генетични тестове и фетални морфологии съвсем наред си е бебока. Споко!

Естествено, че генетичните изследвания ще са наред, алкохолът не променя гените. Основното му влияние е върху умственото развитие, което не се вижда на ехограф

# 13

Естествено, че генетичните изследвания ще са наред, алкохолът не променя гените. Основното му влияние е върху умственото развитие, което не се вижда на ехограф

# 14
Децата с фетален алкохолен синдром не са го развили в 7ма седмица. Моля ви не пишете глупости. Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт