Алкохол и бременност

• 2 570
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Алкохолът оказва негативно влияние през цялата бременност. Доколко ще е голямо не се знае, но нищо положително не е със сигурност.

https://www.sydney.edu.au/news-opinion/news/2020/09/25/low-level … childs-brain.html

Дори малки количества алкохол в началото също вредят. Разбира се, колкото повече алкохол, толкова повече вреда.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 02:37 от Zimk02

# 16
Много жени са консумирали алкохол и не са знаели че са бременни включително и аз. Това не означава че една жена трябва през цялата бременност да консумира, просто спираш веднага и се наслаждаваш на бременността. Желая ти безпроблемна бременност.

# 17
  • София
Някои коментари ме втрещиха. Чак пък да не се пиело, докато се правят опити за забременяване. Все едно огромен брой от децата не са се появили именно така. Grinning
Много жени в началото не разбират, че са бременни.
 Аз лично също бях пила и даже в джакузи бях дни преди да разбера, че съм бременна с първото ми дете. Разбира се след това изобщо не съм консумирала.

# 18
Джакузи не е като да наливаш с концентрат редовно. И пиенето на водка, уиски и пр. в щедри количества не е безобидно дори и да спреш веднага, щом разбереш, че си бременна. И не е равносилно на това да пиеш чаша вино на ден.

# 19
  • Beyond the stars
Te понеже всички бебета на трезва глава се правят Bowtie
И разбираш още на следващата сутрин, че си бременна.
Не разбирам целта на някои коментари - няма как момичето да си посипе главата с пепел, нито пък ще направи аборт заради три водки в първа седмица. Освен да я вкарате в девет месечен филм "какво си направих на бебето", друго какво постигате? Или някой има машина на времето да врътнем два месеца ?

Естествено, че след потвърдена бременност нито се консумира алкохол, нито се пуши. Това с червеното вино е доста противоречива информация. Но все пак има лекари, според които се стресира бебето, ако вземеш да спреш цигарите,.. та не се учудвам.

# 20
Целта е, че този форум се чете от много хора и би било безотговорно да кажем, че няма проблем с алкохола и айде да пием, докато се пробваме за бебе.

# 21
  • Beyond the stars
Целта е, че този форум се чете от много хора и би било безотговорно да кажем, че няма проблем с алкохола и айде да пием, докато се пробваме за бебе.

Никой не казва, че няма проблем с алкохола. Но повтарянето какви и колко увреждания не бих казала, че помага по какъвто и да е начин на авторката. А стресът по време на бременност и излишните притеснения определено вредят.
За фетален алкохолен синдром може да се говори при продължителна употреба и злоупотреба, та да - излишни филми , което само по себе си е безотговорно отношение към бременна жена.

# 22
  • София
Аз определено не пия много и не говоря за случаите, когато пиенето вече е станало заболяване, но не- за мен не е безтоговорно да пиеш алкохол, докато опитваш за бебе, то реално дори бебе няма...

# 23
Няма как да се върне времето, но има значение колко е изпила. Ако е в денонощни запои, нормално да има проблем. То за някои и чаша вино или една бира е много(според тях).

# 24
  • Beyond the stars
Няма как да се върне времето, но има значение колко е изпила. Ако е в денонощни запои, нормално да има проблем. То за някои и чаша вино или една бира е много(според тях).

И? Какво съветвате авторката да предприеме ?

# 25
Съветваме я да не се тревожи. Ти какво я съветваш?

# 26
  • Beyond the stars
Съветваме я да не се тревожи. Ти какво я съветваш?

Определено има коментари, които не звучат като "не се тревожи".
Последният към който е насочен моя коментар, например - нормално било да има проблем? Ами не е нормално, нито сигурно, задължително и неизбежно. И да, момичето не е необходимо да се тревожи.
Не разбрах кога аз казах нещо различно от "не се тревожи".

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:22 от Вълшебство

# 27
Аз не разбирам въпроса? Ако на Пенка и Лили, които са пили първия месец-на децата им им няма и на моето нищо няма да му има. Логика?!
Каква е целта на въпроса, да се успокоите или да сте в паника?

# 28
Здравейте, ако по принцип не злоупотребявате с алкохол и сте имала “серия” с повечко алкохол - рожден ден, почивка или неща такова, едва ли ще имате проблем. Обсъдете с гинеколога, който ви наблюдава.

Общи условия

Активация на акаунт